top

Black Diamond

Black Diamond banner

Black Diamond je blagovna znamka za gorske navdušence, ki ponuja plezalno in turno smučarsko opremo ter tehnična oblačila. Legendarni izdelki Black Diamond – trgovina 8a.si z pestim naborom izdelkov za poletje in zimo.

View as Grid List

891 Izdelki

  1. -16%
    Puhovka Black Diamond Approach Down Hoody - black

    Seznam želja

  2. -15%
    Sintetična jakna Black Diamond Belay Parka - coral red

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

891 Izdelki

Počisti

Ljudje, ki sestavljajo blagovno znamko Black Diamond, se dobro zavedajo potreb vseh, ki se odločajo za gorske dejavnosti, tako na amaterski kot na profesionalni ravni. Vsak od njih doživlja gorske izzive v poletnih in zimskih sezonah. Pri plezanju v skali ali ledu ali smučanju po zasneženem pobočju prikličejo popolnoma enako kot drugi ljubitelji gora - veselje in evforijo. Zato jim tako dobro uspeva zadovoljevati potrebe globalne družine plezalcev, smučarjev in vseh, ki so vzljubili gore. Black Diamond se je tako kot mnoge druge kultne ameriške blagovne znamke začel leta 1957 na dvoriščnem vrtu in v delavnici. Na trg je prinesel inovativne varnostne funkcije za plezanje in hitro postal izbira št. 1 za številne ljubitelje gora.

S posebnim poudarkom na detajlih in osredotočenostjo ne le na sam izdelek, temveč tudi na vrednote zavestnega bivanja v gorah je blagovna znamka Black Diamond prišla do današnjega položaja. Je svetovni proizvajalec alpinistične, plezalne in smučarske opreme, specializiranih oblačil in celo škornjev. Podjetje ima pisarne na treh celinah, izdelki Black Diamond pa so znani tudi v najbolj oddaljenih kotičkih sveta. Oboževalci znamke so plezalci, smučarji, tekači na smučeh in klasični pohodniki, ki iščejo vrhunska oblačila in opremo za gorske pohodniške odprave.

Plezalna oprema in nahrbtniki Black Diamond svetovnega razreda

Plezalna oprema z logotipom ameriške blagovne znamke pomeni visoko zanesljivost in inovativne rešitve. Karabine in eksponentke Black Diamond so cenjene zaradi svoje sodobne zasnove in zanesljivosti. Ponudba znamke vključuje tudi pripomočke za varovanje, ledne vijake ali prijatelje, ki so nepogrešljivi pri plezanju z lastnim varovanjem. Podobno visoko raven prefinjenosti predstavljajo plezalni pasovi Black Diamond - od športnih modelov, prek gorskih modelov do ultralahkih padalskih pasov. V ponudbi izstopa tudi široka paleta zimske plezalne opreme. Black Diamondovi čevlji in kremplji za led, ledni vijaki in drugi pripomočki, potrebni za alpinistično in ledno plezanje, so zelo priljubljeni med ljubitelji te zimske dejavnosti.

Na gorskih odpravah je udoben prevoz prtljage in opreme bistvenega pomena. Tudi tu ameriška znamka ne razočara. Black Diamond nahrbtniki ponujajo široko paleto modelov za praktično vse gorske dejavnosti. Minimalistični nahrbtniki - jopiči za gorske tekače so kot nalašč za tekaške izlete in ultra tekmovanja. Klasični gorski in treking nahrbtniki Black Diamond vam bodo omogočili osvajanje višjih vrhov in nekoliko daljše pohode na gorske vrhove. Kompaktni modeli za plezanje vam bodo omogočili, da boste na poletne izlete v skale s seboj udobno vzeli vso opremo. Za smučarske navdušence smo za zimsko sezono pripravili povsem ločeno zbirko nahrbtnikov. Med njimi izstopajo predvsem nahrbtniki Black Diamond JetForce s sodobnim sistemom zračnih blazin. Ta inovativna rešitev bistveno poveča varnost pri smučanju ali deskanju na snegu.

Plezalna in gorska oblačila BD

Znamka je znana tudi po oblikovanju in proizvodnji visokokakovostnih oblačil za plezalce in ljubitelje gora. Njena ponudba vključuje modele, pripravljene za poletno in zimsko sezono. Posebej obsežna ponudba oblačil te ameriške blagovne znamke je namenjena plezalcem. Trpežne plezalne hlače Black Diamond ali majice iz organskega bombaža so kot nalašč za poletne izlete v skale ali balvane. Velik del kolekcije zavzemajo klasična gorska oblačila za različne razmere. Membranske dežne jakne, softshell jakne in lahke puhovke bodo v hladnejšem delu leta nepogrešljive na plezalnih in pohodniških poteh. Blagovna znamka ponuja posebno široko paleto izdelkov na področju zaščite rok. Rukavice Black Diamond vključujejo smučarske, gorske, plezalne ali via ferrata modele. Ne glede na to, ali potrebujete debele rokavice za največji mraz ali lahek in oprijemljiv model za držanje sekire pri plezanju v ledu, boste v bogati ponudbi blagovne znamke BD zagotovo našli ustrezen model.

Čelne svetilke in palice Black Diamond - neprecenljiva pomoč v steni in na poti

Ameriška blagovna znamka je znana tudi po svojih vrhunskih dodatkih za gorsko opremo, ki so pogosto v senci resnejše opreme. Z optimalno izbrano naglavno svetilko Black Diamond lahko osvetlite vsako temo, ne glede na to, ali gre za plezanje, smučanje, tek ali pohodništvo po poti. Tudi čolni Black Diamond vam bodo v neprecenljivo pomoč. Med njimi so modeli za pohodništvo, tek na smučeh in smučanje. Z njimi boste lahko ohranili ravnotežje na težjih prehodih. Zaradi zanesljivega sistema Z-Pole za zlaganje jih je mogoče preprosto prevažati, ko jih ne uporabljate.