top

Comandante

Comandante so posebni mlinčki za kavo, ki zagotavljajo najvišjo natančnost mletja. Klasični in kompaktni potovalni mlinčki za kavo Comandante vam omogočajo pripravo popolne kave tako doma kot med potovanji na prostem.
View as Grid List

1 Izdelki

 1. -9%
  Mlinček za kavo Comandante X25 Trailmaster - dune
  Mlinček za kavo Comandante X25 Trailmaster - dune
  vključno z DDV 227,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 209,99 € (+9%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 252,99 € (-9%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

1 Izdelki

Počisti

Comandante - znamka, ustvarjena s strastjo do kave

Zgodovina Comandante seže v leto 2005, ko sta Bernd Braune in njegova družina ustanovila pražarno kave Supremo v Münchnu, Nemčija. Kot strastni ljubitelji kave so redno obiskovali proizvajalce kave, da bi pridobili zrna neposredno od njih. Iskali so nove arome in edinstven okus. Hkrati so sodelovali tudi v tekmovanju Cup of Excellence in organizaciji, ki promovira kulturo pitja kave. Bili so sodniki in člani upravnega odbora.

Kljub dostopu do izjemnih kav, niso imeli ustrezne opreme, s katero bi lahko v celoti uživali v visokokakovostnih zrnih med potovanji in celo doma. Obstajali so že dobri električni mlinčki za kavo, vendar so bili veliki, težki in dragi. Preprosto niso izpolnjevali pričakovanj povprečnega uporabnika. Zato se je Bernd odločil, da je treba ustvariti potujoči mlinček - natančno, učinkovito in prenosno orodje, ki bo zagotovilo najboljše rezultate ne glede na to, kje si želite pripraviti svojo najljubšo kavo. Tako se je rodila zamisel, ki se je nazadnje razvila v povsem novo znamko mlinčkov Comandante.

Kako je nastal prvi mlinček Comandante?

Kot inženir in navdušenec se je Bernd vrsto let posvečal umetnosti mletja in ekstrakcije kave. Bil je navdušen nad tem, kako mletje in priprava močno vplivata na okus in aromo kave. Odločil se je povabiti vodilne proizvajalce mlinčkov k sodelovanju, vendar nobeden od njih ni delil njegove vizije kompaktnega, ročnega mlinčka za kavo Comandante. Zato se je Bernd odločil, da sprejme izziv sam, oziroma bolje rečeno, skupaj s svojo družino in prijatelji, ki so imeli pomemben prispevek k prvemu projektu - izvirnemu minimalističnemu dizajnu, ki je postal prepoznavni znak znamke. Vsak detajl mlinčka je bil skrbno premišljen, da bi zagotovil enak rezultat mletja pri vsaki uporabi mlinčka. Celoten mlinček je moral biti praktičen in enostaven za uporabo. Leta 2012 je bila uradno ustanovljena znamka Comandante.

Mlinčki za kavo Comandante

Največji izziv pri ustvarjanju popolnega ročnega mlinčka je bil oblikovati ustrezno obliko mlinčkov in izbrati idealno vrsto jekla. Tradicionalni stožčasti mlinčki se proizvajajo že več kot 100 let, vendar je večina izdelana iz litega železa. Keramični mlinčki so bili priljubljeni na množičnem trgu, medtem ko so standardni stožčasti mlinčki bili zasnovani predvsem za hitro mletje kave v avtomatskih kavnih aparatih. Po mnogih letih dela je Bernd našel recept za idealen stožčasti mlinček za ročno mletje kave. Leta 2013 se je začela proizvodnja mlinčkov Comandante, in prvi modeli, C40 in C20, so postali nepogrešljivi spremljevalci pri iskanju popolne kave med potovanji. Oba modela sta bila prva prenosna mlinčka na trgu, ki sta ponujala profesionalno raven mletja kave.

Bernd in njegova ekipa inženirjev se niso ustavili, temveč so nadaljevali z izboljševanjem izdelka. Leta 2016 so bile predstavljene mlinčki Comandante C40 Mk3 z inovativnim sistemom Nitro Blade, ki zagotavlja popolno ponovljivost mletja. Leta 2021 je bil na trg uveden mlinček Comandante C40 Mk4 Nitro Blade, ki je rezultat nadaljnjega razvoja izdelka. Zahvaljujoč novim materialom, optimizaciji notranjih elementov in posodi za zrna, mlinček Comandante C40 Mk4 ponuja še večje udobje pri uporabi.

Comandante v spletni trgovini

Danes je znamka Comandante dobro znana med največjimi ljubitelji kave. Je nedosegljiv vzor za številne proizvajalce pripomočkov za pripravo in mletje kave. Vse to zaradi popolnega tima, ki s strastjo in predanostjo skrbi za najvišjo kakovost izdelkov. Comandante je več kot le mlinček - je filozofija, ki združuje odlično kavo, pozornost do podrobnosti in izjemno oblikovanje. Če iščete zanesljiv in učinkovit mlinček za mletje kave, je ta znamka odlična izbira. Uživajte v kavi na najvišji ravni, odkrivajte nove okuse in doživite pristne arome z neprimerljivo kakovostjo mlinčkov Comandante!