top

Dodatki za tek

Tekaški dodatki ne smejo biti le dodatek k športni opremi, temveč njen sestavni del. Tehnična majica, funkcionalne hlače in udobni čevlji niso vse. Potrebna je tudi dodatna tekaška oprema, kot so pas, steklenica, nahrbtnik, čelna svetilka, gamaša in še veliko več.
View as Grid List

206 Izdelki

 1. Slušalke Shokz OpenRun - red

  Seznam želja

 2. Slušalke Shokz OpenRun - grey

  Seznam želja

 3. Slušalke Shokz OpenFit - beige

  Seznam želja

 4. Slušalke Shokz OpenSwim - black

  Seznam želja

 5. Slušalke Shokz OpenFit - black

  Seznam želja

 6. Slušalke Shokz OpenRun - black

  Seznam želja

 7. Slušalke Shokz OpenRun - blue

  Seznam želja

 8. -15%
  Naglavna svetilka Silva Trail Speed 5XT

  Seznam želja

 9. -3%
  Pametna ura Suunto Vertical - black ruby

  Seznam želja

 10. -25%
  Palice za tek SCOTT SCO Trail - silver

  Seznam želja

 11. -30%
  Aluminijeve palice Gabel FR-5 FL Lite XTS - black

  Seznam želja

 12. -30%
  Pohodniške palice Gabel FR-5 FL Lite XTL - black

  Seznam želja

 13. -13%
  Softflask HydraPak Softflask 150ml - malibu blue

  Seznam želja

 14. -17%
  Softflask HydraPak Softflask 250ml - malibu blue

  Seznam želja

 15. -25%
  Sončna očala Uvex Blaze III - black matt/smoke

  Seznam želja

 16. -25%
  Sončna očala Uvex Blaze III - black red/mirror red

  Seznam želja

 17. -25%
  Softflask CamelBak Quick Stow Flask 650 ml - blue

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

206 Izdelki

Počisti

Kateri so najboljši pripomočki za tekače?

Pripomočki za tek so zelo širok pojem. Tekaška oprema niso le nahrbtniki, pasovi, čelne svetilke, očala ali palice. Glede na to, s kakšnim športom se ukvarjate, boste morda potrebovali različne tekaške pripomočke Vsakdo, ki rad teče, bo zagotovo potreboval prostor za pakiranje drobnih stvari, ki jih je vredno imeti vedno s seboj. Če teh stvari ni veliko, jih lahko zapakirate v tekaški pas Na daljših razdaljah lahko potrebujete dodatne predmete, večjo steklenico in še eno plast oblačil. Takrat vam bo tekaški nahrbtnik prišel še kako prav. Številni proizvajalci ponujajo tovrstne modele. Njihove skupne značilnosti so običajno: ergonomska zasnova z okroglimi oblikami, udobni sistemi za nošenje, udobne naramnice in združljivost s hidracijskimi sistemi.

Pripomočki za vožnjo v težkih razmerah

Vrste teka so različne. Med navdušenci nad tem športom so tako tisti, ki v zmernem tempu prečkajo mestne ulice, kot tudi sprinterji, ki več ur trenirajo za maratone. Tekaška oprema je zato lahko namenjena enim in ni nujno, da sodeluje z drugimi. Tekaške palice bodo nedvomno dragocena podpora pri gibanju po težji podlagi. Delovale bodo v različnih letnih časih, cenili pa jih boste, ko boste nenadoma izgubili ravnotežje. Pribor za tek, kot so krplje, naj uporabljajo tisti, ki dinamično prečkajo zasnežene gorske poti in brezpotja. Na poledeneli podlagi bodo raki zagotovili večjo stabilnost in poskrbeli za vašo varnost. Če se odločite za trening v zimskih razmerah, se lahko z gamašami izognete vdoru kamenja ali vlage v čevlje. Se ne odpovedujete teku po mraku? Posezite po naglavni svetilki. Ta kompaktni pripomoček je kot nalašč za povečanje vidljivosti ob nezadostni svetlobi.

Skrbno izbrana tekaška oprema bo povečala učinkovitost treninga

Mara se zdi, da so za tek dovolj udobni čevlji, majica in hlače. Seveda lahko tekaške pripomočke preskočite in se na teren odpravite brez dodatnih predmetov, vendar bo učinkovitost takšne dejavnosti veliko manjša. Zlahka si predstavljate, da se bo udobje pri premagovanju razdalje povečalo, če se vam ne bo treba ustavljati za hidracijo telesa ali upočasniti zaradi nezadostne vidljivosti. Pravilno izbrani tekaški pripomočki lahko naredijo razliko. Poleg tega lahko pridobite tudi dodatne prednosti. Obstajajo tekaški pripomočki, ki vam bodo pomagali nadzorovati vašo zmogljivost, spremljati delovanje vašega telesa in preverjati vaš napredek. Ure za tekače imajo pogosto takšne funkcije. Po mraku boste trening nadaljevali z naglavno svetilko, pri ohranjanju tempa na polnem soncu pa vam bodo pomagala sončna očala, ki bodo zmanjšala sončne žarke.

Pripomočki za tek priznanih blagovnih znamk

Trgovina 8a.si ponuja tekaško opremo številnih proizvajalcev. Seveda se modeli razlikujejo po tehničnih parametrih in vizualni plati, vendar bi morala biti njihova kakovost dodaten dejavnik, ki ga je treba upoštevati, ko posegamo po pripomočkih. Navidezno podobni predlogi imajo lahko podobne funkcije, vendar uporabljajo druge materiale. Brend tekaški pripomočki zagotavljajo visoko kakovost in vzdržljivost Skrbno razviti modeli, izdelani s pozornostjo do podrobnosti, bodo pogosto služili tako začetnikom kot profesionalnim tekačem, ki trenirajo v najtežjih pogojih.