top

Gorski / alpinistični nahrbtniki

Gorski/planinski nahrbtniki so modeli, pripravljeni za zahtevne gorske poti. Trpežni materiali in posebej pripravljena zasnova vam bodo omogočili prenašanje specializirane gorske opreme, potrebne za odprave na večje nadmorske višine.
View as Grid List

177 Izdelki

 1. -15%
  Gorski nahrbtnik Gregory Alpinisto LT 38 - piton blue

  Seznam želja

 2. -15%
  Gorski nahrbtnik Gregory Alpinisto LT 28 - lava black

  Seznam želja

 3. -10%
  Gorski nahrbtnik Deuter Guide 34 + 8 - black/shale

  Seznam želja

 4. -10%
  Gorski nahrbtnik Blue Ice Moonlight Pack 55L - ganache

  Seznam želja

 5. -9%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Octopus 45 - turkish blue

  Seznam želja

 6. -9%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Moonlight Pack 35L - ganache

  Seznam želja

 7. -10%
  Gorski nahrbtnik Blue Ice Chiru Pack 32L - india ink

  Seznam želja

 8. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Firecrest 28L - arrow wood

  Seznam želja

 9. -10%
  Gorski nahrbtnik Blue Ice Chiru Pack 25L - india ink

  Seznam želja

 10. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Firecrest 38L - arrow wood

  Seznam želja

 11. -20%
  Alpinistični nahrbtnik Blue Ice Warthog 30 - winetasting

  Seznam želja

 12. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 15L - vulcan

  Seznam želja

 13. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Dragonfly 18 - winetasting

  Seznam želja

 14. -10%
  Alpinistični nahrbtnik Blue Ice Stache 90L - orange

  Seznam želja

 15. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 32L - vulcan

  Seznam želja

 16. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 32L - north atlantic

  Seznam želja

 17. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 22L - vulcan

  Seznam želja

 18. -9%
  Alpinistični nahrbtnik Blue Ice Stache 60L - orange

  Seznam želja

 19. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 22L - north atlantic

  Seznam želja

 20. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 15L - north atlantic

  Seznam želja

 21. -8%
  Gorski nahrbtnik Samaya Ultra 20 - white

  Seznam želja

 22. -12%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion Nordwand 28 - arumita/night

  Seznam želja

 23. -15%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion 35 - marine/black

  Seznam želja

 24. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Mammut Trion 50 - marine/black

  Seznam želja

 25. -15%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion 50 - hot red/marine

  Seznam želja

 26. -12%
  Plezalni nahrbtnik Mammut Neon Light 12 - jay

  Seznam želja

 27. -10%
  Plezalni nahrbtnik Mountain Equipment Fang 35+ - sulphur

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

177 Izdelki

Počisti

Gorski nahrbtniki za najtežje poti in ceste

Če se odpravljate na težko dostopen gorski teren, je primeren nahrbtnik bistvenega pomena. Klasični outdoor modeli se dobro obnesejo pri trekingu in pohodništvu po dobro pripravljenih in označenih poteh. Kadar pa se podate na zahtevnejše poti in steze, so veliko boljša izbira gorski nahrbtniki, izdelani posebej za zahtevne gorske poti. Med številnimi modeli so tako tisti za učinkovit tek po poteh kot planinski nahrbtniki, ki se dobro obnesejo tako pri vzponih na najvišje vrhove kot tudi pri alpinizmu. Planinske nahrbtnike za gorske terene mora zaznamovati največja zanesljivost, zato morate posebno pozornost nameniti kakovosti njihove izdelave in trajnosti uporabljenih rešitev ali materialov. Modeli, ki jih ponujate od vodilnih gorskih blagovnih znamk, vključno z modeli iz serije TNF Advanced Mountain Kit, izpolnjujejo vse potrebne zahteve. Vendar pa je vredno vedeti, katere lastnosti lahko vplivajo na udobnost njihove uporabe.

Kateri nahrbtnik za gorske terene naj izberem?

Vsi gorski nahrbtniki so modeli, ki se popolnoma prilegajo uporabnikovi postavi. Nosilni sistemi, ki se uporabljajo v njih, so zasnovani tako, da zagotavljajo največjo stabilnost prtljage, saj si na zahtevnih grebenih ali žlebovih ne smete privoščiti niti najmanjšega omahovanja. Zato ne boste našli modelov z mrežo, napeto čez okvir, ki celoten nahrbtnik odmakne od vašega hrbta. Vladajo klasične rešitve, tako da bo gorski nahrbtnik sledil vsakemu uporabnikovemu gibu, pa naj gre za premagovanje strmine ali plezanje s čekom v roki. Značilnost nahrbtnikov za gorske terene je tudi njihova minimalistična zasnova. Zaman iščite presežek žepov ali dodatnih predalčkov za shranjevanje, ki jih poznamo iz dovršenih pohodniških modelov. Tu ima vsak element poseben namen, vitka silhueta nahrbtnika brez odvečnih trakov pa se ne bo nehote zataknila za štrleče skale.

Če se boste podali na alpinizem ali na zahtevnejše poti via ferrata, bodo alpinistični nahrbtniki najboljša izbira. To so običajno najbolj kompaktni modeli, ki ponujajo odlično organizacijo vse opreme, potrebne za visokogorske boje. Alpinistični nahrbtniki za alpiniste imajo odlično rešeno namestitev lednih cepinov, tako da ne ovirajo lažjega terena. Pogosto so opremljeni z ločenim žepom za rake, zato potrebujete le nekaj sekund, da jih varno pospravite, kar ne bo poškodovalo preostale prtljage. Poleg tega imajo vsi planinski nahrbtniki prostor za plezalno vrv, ki jo nosite s seboj, kadar je na zahtevnejših odsekih poti potrebno varovanje. Ti modeli so pogosto opremljeni tudi z več plezalniki, tako na sprednji plošči kot na pasu, tako da lahko brez težav namestite dodatno opremo.

Ženski in moški gorski nahrbtnik

Tako kot pri nahrbtnikih za treking ali pohodništvo boste tudi med planinskimi modeli našli takšne, ki so narejeni posebej za ženske. Čeprav je večina modelov tipičnih unisex modelov, namenjenih tako moškim kot ženskam, se je včasih vredno odločiti za namenski ženski planinski nahrbtnik. Krajši nosilni sistem bo zagotovil še boljše prileganje, ustrezno oblikovane naramnice pa se bodo odrazile v večji svobodi gibanja pri rokovanju s sekiro.

Katera je najboljša zmogljivost nahrbtnika v gorah?

Planinski in gorski nahrbtniki so na voljo v različnih velikostih. Katerega boste izbrali, mora strogo določati narava potovanja ali izleta. Največji modeli so pripravljeni za dolge odprave, za katere morate vzeti šotor, spalno vrečo, veliko oblačil, pa tudi veliko zalogo hrane. V takšnih razmerah se bo dobro obnesel planinski nahrbtnik s prostornino 50 l ali celo večji. Tako velik nahrbtnik za pohodništvo v gorah bo v marsičem opravljal funkcije pohodniškega modela, vendar bo zagotavljal veliko večjo stabilnost in vzdržljivost, ki sta potrebni na najtežjih terenih. 35- ali 40-litrski nahrbtnik za gorske terene se bo dobro obnesel za večino vikend izletov z eno ali dvema nočitvama. Če vam ni treba s seboj vzeti več opreme, bo takšna zmogljivost povsem zadostovala. Za krajše izlete v gore ali hitre vzpone na vrhove je najboljša izbira manjši nahrbtnik za gorske terene s prostornino 20 L, 30 L ali 35 L.

Kateri nahrbtnik za 1 dan v gorah?

pri enodnevnih izletih v gore ni priporočljivo vzeti s seboj prevelikega nahrbtnika. Najprej bo to dodatna teža za prenašanje, poleg tega pa je razpakiran nahrbtnik težko stabilizirati. V tem primeru bo optimalna izbira majhen nahrbtnik za gorske terene. Lahki gorski nahrbtnik s prostornino 30 l je ena izmed najbolj priljubljenih velikosti. Vanj boste brez težav spravili toplejša oblačila, hrano in opremo, potrebno za zahtevne poti.