top

Hlače za turno smučanje

Hlače za turno smučanje so kategorija ženskih in moških modelov, v katerih boste smučali zunaj urejenih prog. Konstrukcije v naši trgovini ponujajo tehnično podporo, ki si jo zaslužite.
View as Grid List

258 Izdelki

 1. -14%
  Softshell hlače Vaude Larice Pants IV - black uni

  Seznam želja

 2. -20%
  Softshell hlače Houdini Pace Pants - true black

  Seznam želja

 3. -20%
  Softshell hlače Houdini Pace Pants - deep sea blue

  Seznam želja

 4. -20%
  Softshell hlače Houdini Pace Pants - black

  Seznam želja

 5. -15%
  Ženske hlače Salewa Lagorai DST Pant - syrah

  Seznam želja

 6. -16%
  Hlače Patagonia Alpine Guide Pants - lagom blue

  Seznam želja

 7. -20%
  Ženske pajkice Maloja Rauke - moonless alpflower

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

258 Izdelki

Počisti

Ski touring hlače - specializirane konstrukcije

Off-top smučanje zahteva izbiro naprednih oblačil s tehničnimi lastnostmi. Brez njega ni dvoma o učinkovitem in varnem smučanju. Hlače za turno smučanje so kot nalašč za to funkcijo. Z njimi omejite negativne vplive ekstremnih vremenskih razmer, ki pozimi prevladujejo v gorah. Hkrati morajo ohranjati čim večjo svobodo gibanja, ki je enako pomembna pri vzponu in dinamičnem spustu. Pri 8a.si boste našli različne turnosmučarske hlače najboljših blagovnih znamk: Dynafit, La Sportiva, Salewa in Arcteryx.

Ski touring hlače - membranska podpora

Ko se odpravite na turno smučanje, sta glavni nasprotnik sneg in nizke temperature. Te lahko povzročijo nevarno ohladitev, zaradi katere se lahko izpostavite neprijetnim bolezenskim zapletom. Zato imajo hlače za turno smučanje zelo pogosto podporo vodoodporne membrane. To so običajno tehnologije GORE-TEX®, Dynashell ali Power-Tex®, ki zagotavljajo tehnično podporo. Zahvaljujoč temu se vam ni treba bati enostavnega namakanja, ki lahko posledično povzroči ohladitev. Hlače za turno smučanje z membrano, pa tudi tiste brez nje imajo na zunanji strani pogosto impregnacijo DWR. Zaradi njenih hidrofobnih lastnosti bodo kapljice vode prosto tekle po materialu, ne da bi prodrle vanj. Zaradi tega bo negativni vpliv zimskih razmer na vas zelo omejen. Modeli s takšno rešitvijo se bodo izkazali za nenadomestljive tudi na ekstremnih potovanjih.

Ski touring hlače - zračnost

Smučarske turne hlače z membrano in klasični modeli imajo vedno optimalno raven zračnosti. To je posledica uporabe sintetičnih materialov, ki ohranjajo del naravne zračnosti kože. Zahvaljujoč temu se bo odvečna vlaga, ki nastane med naporom, ustrezno odvajala. Smučarske turne hlače s hitro sušečimi se lastnostmi vam bodo omogočile, da dolgo časa ohranite prijetno suho klimo okoli kože, in izboljšale zaščito pred pregrevanjem. V ta namen je material pogosto podprt s posebnimi prezračevalnimi odprtinami. Našli jih boste na predelu stegen, njihova naloga pa je izganjanje odvečnega vročega zraka. Te nastanejo med naporom, torej najpogosteje med zahtevnim vzpenjanjem. Zaradi tega vas bodo turnosmučarske hlače s takšno rešitvijo v veliki meri zaščitile pred pregrevanjem, kar bo povečalo učinkovitost napora.

Ski touring hlače - odpornost

Vrhunski pogoji zahtevajo specializirane rešitve. Zato proizvajalci izdelujejo svoje turnosmučarske hlače s pomočjo materialov iz skupine poliamidov. Zahvaljujoč temu pridobite trdnost celotne strukture, zato je ne boste zlahka poškodovali. S tem se bo zmanjšala nevarnost odrgnin in trganja tkanine, ko boste izvajali dinamične gibe pri turnem smučanju. Poleg tega imajo hlače za turno smučanje pogosto podporo še močnejšega materiala na nogah. To je pogosto Cordura ali najlon z zelo gostim tkanjem. Zahvaljujoč temu zatikanje nog s smučmi ne bo na enostaven način poškodovalo nogavic. Turnosmučarske hlače s takšno rešitvijo se bodo izkazale za nenadomestljivo oporo v najtežjih zimskih razmerah.

Ski touring hlače - največja svoboda gibanja

Tako pri vzpenjanju kot pri dinamičnem spuščanju je pomembno ohraniti popolno svobodo gibanja. Hlače za turno smučanje vedno temeljijo na takšnem kroju, da nič negativno ne vpliva na obseg gibanja nog. Zahvaljujoč temu lahko brez težav izvajate vse vrste turnosmučarskih aktivnosti. Poleg svobode gibanja pridobite tudi udobje, ki je prav tako pomembno.