top

Kolesarska oblačila

Kolesarska oblačila za vse ljubitelje vožnje po terenu na dveh kolesih. V naši ponudbi bodo vsi ljubitelji koles MTB in Enduro našli primerno obleko zase. Idealna oblačila za vožnjo po gorah in enoslednicah.
View as Grid List

782 Izdelki

 1. -16%
  Kolesarske hlače Mons Royale Virage Pants - copper

  Seznam želja

 2. -16%
  Ženske hlače Mons Royale Virage Pants - copper

  Seznam želja

 3. -5%
  Kolesarska jakna POC Pure Lite Splash Jacket

  Seznam želja

 4. -4%
  Kolesarska jakna POC Haven Rain Jacket - uranium black

  Seznam želja

 5. -4%
  Podložen brezrokavnik POC Coalesce Vest - uranium black

  Seznam želja

 6. -4%
  Kolesarska jopa POC Radiant Jersey - zink orange

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

782 Izdelki

Počisti

Široka ponudba oblačil za MTB in enduro kolesa

Vsak ljubitelj norosti na dveh kolesih se dobro zaveda, kako pomembna je izbira primernih oblačil za kolesarjenje, ki bodo poskrbela za ustrezno udobje med vsakim izletom. Bolj ko se ukvarjamo s specializirano obliko kolesarjenja, pomembnejša postane vsaka niansa, od izbire ustreznih kratkih hlač ali rokavic do idealno prilagojenih kolesarskih majic, kolesarskih nahrbtnikov ali celo nogavic. Predvsem pri kros ali gorskem kolesarjenju kolesarska oblačila v veliki meri odločajo o našem udobju tako pri vzponih kot pri spustih. Široka ponudba oblačil MTB in Enduro bo vsakemu ljubitelju in ljubiteljici kros vožnje omogočila, da dopolni svojo ustrezno opremo. Ne glede na to, ali imate radi dolge in naporne vzpone ali pa imate raje hitro vožnjo po enoslednicah, bodo sodobna oblačila za kolesarje poskrbela za ustrezno klimo med fizičnim naporom in nas bodo bolje zaščitila v primeru padca.

Katere so značilnosti kolesarskih oblačil?

Vsak element kolesarske garderobe mora imeti nekaj osnovnih parametrov, da bi zagotovil maksimalno funkcionalnost med vožnjo navzgor in navzdol. Prvič, zagotoviti mora ustrezno svobodo gibanja med vožnjo. Zato je značilnost, ki kolesarska oblačila najbolj razlikuje od pohodniških, uporabljeni kroj. To je še posebej vidno pri majicah, jaknah ali bluzah, ki imajo podaljšan zadnji del, ki ščiti naš hrbet pred podhladitvijo, ko se nagibamo čez krmilo. Drugič, za kolesarska oblačila mora biti značilna visoka zračnost. Odvajanje odvečne toplote in vlage, ki jo telo proizvede med vožnjo, je osnova ne le v poletni vročini, temveč tudi pri zmernih temperaturah. Uporaba sodobnih tkanin s tehničnimi lastnostmi omogoča optimalno kroženje zraka, hkrati pa ne dopušča, da bi se telo preveč ohladilo med spustom, ko je pretok zraka lahko moteč. Tretjič, oblačila za kolo morajo biti trpežna, da bodo dobro služila na številnih prevoženih kilometrih poti.

MTB in enduro kolesarska oblačila - idealna za v gore in še več

Med oblačili za kolo vsekakor izstopajo modeli, zasnovani za uporabo na kolesih MTB in Enduro. Proizvajalci v tej skupini pogosto posegajo po sodobnem dizajnu in ohlapnih krojih ter se pogosto oddaljujejo od klasičnih kolesarskih rešitev ozkega kroja. Zaradi tega sta za obleko Enduro ali MTB značilna privlačnejši videz in visoka funkcionalnost. Ohlapne kolesarske hlače Enduro, pogosto s snemljivo gelsko blazinico, bomo zlahka uporabili tudi med pohodništvom ali počitkom po celem dnevu, preživetem na enoslednicah. Podobno je pri trenirkah ali majicah, ki se odlično obnesejo pri številnih drugih dejavnostih, čeprav je njihova glavna uporaba zaradi kroja ali uporabljenih materialov vedno kolo. Za kolesarska oblačila MTB je značilna tudi visoka vzdržljivost. Njihovi materiali so bili prej uporabljeni v običajno gorskih ali plezalnih kolekcijah, zato so zelo odporni. Trpežnost tkanin je zelo pomembna, če upoštevamo, da lahko na ozkih poteh pogosto pride do drgnjenja oblačil ob drevesa ali skale.

V trgovini 8a.si najdete popolno kolesarsko opremo

Na spletu boste zlahka dokončali celoten komplet kolesarskih oblačil za MTB ali Enduro. Ponujamo izbiro skoraj vseh elementov kolesarske garderobe. Lahke majice bodo poskrbele za zračnost v času poletne vročine. V kombinaciji z ohlapnimi kratkimi hlačami tvorijo komplet, ki se bo odlično obnesel med počitniškimi izleti na gorskokolesarske poti. Ko bo nekoliko hladneje, vam bodo prišle prav kolesarske majice , ki bodo ščitile pred hitro podhladitvijo telesa. Prav tako ne smete pozabiti na manjše manjše elemente kolesarskih oblačil, kot so kolesarske nogavice ali rokavice. Zaščita rok in zagotavljanje čim bolj čvrstega oprijema krmila sta osnova v gorah, kjer je popoln nadzor nad kolesom še posebej pomemben. Dobre kolesarske rokavice so osnova za zaščito rok tudi v primeru padca, pri daljši vožnji pa pred mozolji ali odrgninami. Dobro izbrana popolna kolesarska oprema bo zagotovila udobje, popolno svobodo gibanja in osnovno zaščito pred odrgninami v primeru padca.