top

Kolesarske hlače

Kolesarske hlače so eden najpomembnejših kosov oblačil v omari vsakega navdušenca nad enoslednicami. Ti modeli, pripravljeni posebej za kolesarjenje, zagotavljajo svobodo gibanja in udobje med številnimi urami, ki jih preživite v sedlu. Ponujamo edinstvene hlače za MTB, kolo za spust ali cestno kolo ali preprosto za kolesarjenje po vašem mestu!
View as Grid List

24 Izdelki

 1. -16%
  Kolesarske hlače Mons Royale Virage Pants - copper

  Seznam želja

 2. -16%
  Ženske hlače Mons Royale Virage Pants - copper

  Seznam želja

 3. -20%
  Ženske pajkice Maloja Rauke - moonless alpflower

  Seznam želja

 4. -21%
  Gamaše Maloja Bergell - moonless

  Seznam želja

 5. -29%
  Kolesarske hlače 100% R-Core - black/black

  Seznam želja

 6. -41%
  Kolesarske hlače 100% R-Core-X LE - sunset

  Seznam želja

 7. -20%
  Dolge kolesarske hlače ION Scrub Pants - black

  Seznam želja

 8. -20%
  Kolesarske hlače ION Shelter Softshell - dark mud

  Seznam želja

 9. -20%
  Ženske hlače ION Scrub - black
  Ženske hlače ION Scrub - black
  150,99 € 189,99 €

  Seznam želja

 10. -22%
  Moške kolesarske hlače Five Ten TrailX Pants - black

  Seznam želja

 11. -32%
  Dolge kolesarske hlače Maloja Momos - deep sunset

  Seznam želja

 12. -16%
  Kolesarske hlače Rocday Roc Long - blue melange

  Seznam želja

 13. -16%
  Kolesarske hlače Rocday Roc Long - black melange

  Seznam želja

 14. -30%
  Kolesarske hlače Mons Royale Momentum Bike Pants - black

  Seznam želja

 15. -30%
  Ženske hlače Mons Royale Momentum Bike Pants - black

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

24 Izdelki

Počisti

Kolesarske hlače dolge dolžine - namenjene kolesarjem

Če s kolesom prevozite nekoliko več kilometrov, bodo posebej prilagojena kolesarska oblačila bistveno povečala udobje pri premikanju na vašem enoslednem vozilu. Ne glede na to, ali ob koncih tedna raziskujete nove gorske poti ali se vsak dan vozite na delo, so dobre kolesarske hlače nujne. Zakaj ne bi uporabljali običajnih kavbojk ali pohodniških hlač? Razlogov je več. Prvič, kroj kolesarskih hlač je zasnovan tako, da zagotavlja največjo svobodo gibanja med pedaliranjem. Ustrezno oblikovane kolenske dele ali elastične materiale lahko najdete v vsakem modelu, namenjenem kolesarskim navdušencem. Drugo pomembno vprašanje je ustrezen zaključek spodnjega dela nog. Da se noge hlač ne bi ujele v verigo, je njihov kroj na spodnjem delu običajno zožen. Druga možnost je uporaba zapenjanja z velkro zaponkami ali vrvicami. Pri kolesarskih hlačah je treba upoštevati tudi položaj, ki ga zavzamete med kolesarjenjem. Zaradi rahlo dvignjenega zadnjega dela hlač vaš hrbet ne bo izpostavljen niti takrat, ko se med hitrim kolesarjenjem močno nagnete.

Katero vrsto hlač izbrati za kolesarjenje?

Kolesarske hlače predstavljajo zelo raznoliko skupino izdelkov in tako kot pri gorskih hlačah je tudi v tem primeru na voljo širok izbor modelov. Široke kolesarske hlače so priljubljena izbira za ljubitelje endura in spustov. Pogosto so izdelane iz zelo močnih materialov, ki jih dobro ščitijo pred poškodbami med padcem. Poleg tega ohlapen kroj omogoča, da pod njimi nosite ščitnike, ki se prilegajo nogam. Manj oprijemljiv material omogoča tudi veliko svobodo gibanja. Tight kolesarske hlače običajno izberejo ljubitelji cestnega kolesarstva, pa tudi tekmovalci MTB.

Druga dilema, s katero se bomo soočili pri izbiri kolesarskih hlač, je, ali izbrati model z oblazinjenjem ali brez. Tisti, ki v sedlu preživijo veliko ur, bodo zagotovo priporočili le modele, ki imajo udobno gelsko oblazinjenje. Če pa iščemo lahke hlače za veter ali dež, ki jih bomo pogosto nosili čez kratke hlače, odgovor ni več tako samoumeven. Navsezadnje kolesarjenje z dvojnim oblazinjenjem ni najbolj udobno. Najboljša rešitev je seveda obleči dolge kolesarske hlače s snemljivimi notranjimi hlačami.

Tako kot pri kolesarskih kratkih hlačah so lahko tudi dolgi modeli opremljeni z naramnicami. Najpogosteje jih je mogoče najti pri oprijetih kolesarskih modelih. Kolesarske hlače z ohlapnim krojem so običajno izdelane v tradicionalni različici, brez naramnic.

Ko naj bi bilo značilno za zimske kolesarske hlače?

Mnogi kolesarji tudi pozimi ne opustijo vožnje z enoslednimi vozili. V najhladnejšem obdobju leta je ključ do uspeha ustrezna obleka. Z izbiro pravih zimskih kolesarskih hlač boste lahko udobno potovali tudi v hudem mrazu. Na kaj morate biti pri takšnih hlačah pozorni? Zelo pomemben dejavnik je zaščita pred vetrom. To je glavni dejavnik, ki med vožnjo s kolesom hladi telo. Zato je tako pomembno, da so kolesarske hlače odporne proti vetru. To lahko dosežete z uporabo ustreznega prepleta tkanine ali membrane. Pogosto je vetru odporen le sprednji del hlač, zaradi česar hlače kot celota zagotavljajo tudi visoko zračnost med intenzivnim kolesarjenjem. Zimske kolesarske hlače<2>} morajo biti tudi ustrezno izolirane. Številni zimski modeli so na notranji strani zaključeni s flisom, prijetnim na otip. Če se to izkaže za nezadostno, razmislite o nakupu ustreznih gamaš, ki bodo, nošene pod hlačami, učinkovito grele vaše noge. Membranski modeli so prav tako pogosta izbira za zimsko kolesarjenje. Če kolesarimo ne glede na vreme, bi moral biti model, ki ščiti pred dežjem ali snegom, obvezno v našem kompletu oblačil.