top

Kolesarski čevlji

Kolesarski čevlji pomenijo največje udobje in učinkovitost pedaliranja na turah, tekmovanjih in vsakodnevnih vožnjah. Oglejte si specializirane ženske in moške kolesarske čevlje za najzahtevnejše uporabnike!
View as Grid List

79 Izdelki

 1. -21%
  SPD čevlji Northwave Origin 2 - black/red

  Seznam želja

 2. -21%
  MTB čevlji Northwave Tailwhip - black/honey

  Seznam želja

 3. -20%
  SPD čevlji Northwave Corsair - black/deep blue

  Seznam želja

 4. -20%
  SPD čevlji Northwave Origin Plus 2 - dark grey/honey

  Seznam želja

 5. -25%
  Kolesarski čevlji ION Seek - aop

  Seznam želja

 6. -30%
  Kolesarski čevlji CMP Lothal - nero/ferrari

  Seznam želja

 7. -20%
  Kolesarski čevlji Ride Concepts Vice - black

  Seznam želja

 8. -20%
  Kolesarski čevlji Ride Concepts Vice - olive

  Seznam želja

 9. -15%
  Kolesarski čevlji Ride Concepts Hellion - black/red

  Seznam želja

 10. -15%
  SPD čevlji Ride Concepts Hellion Clip - black/charcoal

  Seznam želja

 11. -30%
  Kolesarski čevlji CMP Lothal - pink fluo/acqua

  Seznam želja

 12. -30%
  Kolesarski čevlji CMP Lothal - titanio/nero

  Seznam želja

 13. -36%
  MTB čevlji ION Scrumb Amp - thunder grey

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

79 Izdelki

Počisti

Kolesarski čevlji

Čeprav je kolo mogoče voziti v skoraj vseh športnih čevljih, tisti, ki na svojih enoslednicah prevozijo malo več kilometrov, dobro vedo, da lahko največje udobje zagotovijo le pravilno izbrani kolesarski čevlji. Zato številne vodilne blagovne znamke ponujajo kolesarske čevlje, ki so zasnovani posebej za vse ljubitelje dveh koles. Kako se torej kolesarski čevlji razlikujejo od običajne obutve? Večina kolesarskih čevljev ima podplat, ki je veliko trši od povprečnega turističnega modela. Gre za to, da pedala ne bi smela pritiskati na stopalo niti med dolgotrajno vožnjo. Poleg tega trši podplat omogoča učinkovitejši prenos energije, vložene v pedaliranje. Najslabše, kar lahko storimo, je, da za kolesarske čevlje izberemo tekaški model. Debela blazina bo absorbirala veliko energije, zaradi česar bodo naši napori manj učinkoviti. Pri kolesarski obutvi je pomemben tudi dober oprijem stopala. Zato so pri številnih modelih uporabljeni močni trakovi Velcro, da lahko čevlje hitro popolnoma prilagodite svojim stopalom.

Glavno vprašanje, ki si ga moramo zastaviti pri izbiri kolesarskih čevljev, je, ali potrebujemo čevlje za pedala s platformo ali čevlje za pedala brez klipsa. Prvi bodo dobro delovali s tradicionalnimi pedali. Slednje lahko opremimo s posebnimi nastavki za pritrditev na pedala, ki čevlje povežejo s pedali. To nam omogoča, da svojo energijo izkoristimo bolj polno, pa tudi največjo stabilnost noge na pedalu. Izkušeni kolesarji dajejo prednost kolesarskim čevljem z zaskočnimi nastavki (pogosto imenovanimi čevlji SPD).

Diverzificirani kolesarski čevlji

Vzlic temu, kakšno kolo bomo vozili, moramo izbrati ustrezno obutev, saj se lahko močno razlikuje. Ljubitelji cestnega kolesarjenja se pogosto odločijo za posebne modele s coklami, ki zagotavljajo največjo moč pedaliranja. To zagotavlja, da se večina energije prenese na premikanje kolesa. Ta vrsta obutve je običajno neprimerna za hojo in se bo dobro obnesla pri bolj izkušenih uporabnikih. Ljubitelji gorske vožnje se odločajo za dve vrsti čevljev. Kolesarski čevlji, opremljeni z zatiči, so domena tistih, ki imajo raje kolesa MTB, na katerih se opravi toliko vzponov kot spustov. Pritrditev čevljev na pedala vam omogoča učinkovitejše premikanje navkreber in preprečuje, da bi čevlji na strmih spustih slučajno zdrsnili. Agresivna konica, ki vam omogoča, da najstrmejše vzpone opravite peš, odlikuje čevlje za gorsko kolesarjenje. Druga vrsta čevljev, ki jo pogosto uporabljajo ljubitelji spustov, je obutev, zasnovana za spust in freeride. Enaki kolesarski čevlji so priljubljeni tudi pri navdušencih nad kolesi BMX. Pri tej obutvi je podplat iz razmeroma ravne in oprijemljive gume. S tem je zagotovljeno, da med dinamičnimi spusti ali skoki na kolesu stopala čim bolje ostanejo na pedalih platforme. Najbolj vsestranska izbira so moški in ženski turistični kolesarski čevlji. To so modeli, katerih zasnova tudi takrat, ko so opremljeni z zaponkami, še vedno omogoča udobno hojo. To je odlična izbira za izlete in vsakodnevno uporabo kolesa.

V trgovini 8a.si lahko kupite čevlje za kolesarjenje

Nudimo vam raznoliko ponudbo moških in ženskih kolesarskih čevljev, ki so primerni za različne namene. Med njimi so modeli, ki so idealni za vsakodnevno vožnjo na delo, in kolesarski čevlji, ki zagotavljajo največji oprijem pedal na platformi med hitrimi spusti v gorah ali na zavitih enoslednicah. Med njimi so tudi kultni čevlji za spust in BMX znamke Five Ten. Zagotovitev pravih kolesarskih čevljev je bistvenega pomena, če kolesarite malo več kilometrov, premagujete hitre gorske poti ali skačete čez hribe.