top

Kolesarski otroški sedeži

Otroški kolesarski sedeži so najboljši način, da najmlajše otroke peljete na daljše potovanje. Zagotavljajo visoko udobje pri vožnji in varnost za otroke in starše. V naši ponudbi boste našli udoben in varen otroški kolesarski sedež, ki ga lahko pritrdite na okvir ali prtljažnik.
View as Grid List

1 Izdelki

na stran
View as Grid List

1 Izdelki

Počisti

Sedeži za kolesa za otroke zagotavljajo udobje med prvimi vožnjami

Detski sedež je odlična izbira, če želimo otrokom privzgojiti ljubezen do potovanja na dveh kolesih. Zaradi njega nas lahko otrok že od zgodnjega otroštva spremlja med kolesarskimi izleti v naročje narave. Udoben in enostaven za uporabo kolesarski sedež bo poskrbel, da bodo izleti z najmlajšimi udobni in bodo prinesli še več veselja zaradi skupaj prevoženih kilometrov. Raznoliki modeli vam bodo omogočili, da izberete popolno rešitev za vse starše. Za najmlajše otroke je zelo pogosta izbira prednji kolesarski sedež na okvirju ali krmilu Zaradi tega bo malček vedno pod budnim očesom, poleg tega pa bo imel ves čas vožnje odličen razgled. Za večje otroke se pogosteje izberejo kolesarski sedeži na nosilcu ali pritrjeni na okvir s posebnimi držali. Vendar pa je mesto pritrditve le ena od osnovnih značilnosti otroških kolesarskih sedežev.

Kako izbrati pravi sedež za kolo za otroka?

Najpomembnejša stvar pri otroški opremi je varnost. Zato moramo na začetku preveriti, ali določen model izpolnjuje standarde evropskega standarda EN 14344 Gre za vprašanje varnosti. Ta certifikat pomeni, da je bila pri sedežu preizkušena trdnost do teže, ki je navedena na izdelku. Poleg tega mora ustrezati številnim konstrukcijskim rešitvam, zaradi katerih bo otrok v njem varen. Številni izdelki imajo tudi nemški certifikat kakovosti TUV/GS, ki potrjuje njegovo vzdržljivost. Otroški sedeži za kolo se najpogosteje izdelujejo v dveh različicah. Večina proizvajalcev ponuja kolesarske sedeže do 15 kg ali do 22 kg Vredno je vedeti, da ni pomembna le teža, temveč tudi starost in višina otroka. Prevelik otroški sedež lahko otroku prepreči pravilno pripenjanje ali pa ne zagotavlja ustrezne opore za noge. Poleg tega mora konstrukcija ščititi otroka, da se z rokami ali nogami ne zarije v špice kolesa ali druge gibljive dele kolesa. Drugi pomemben element je način pritrditve sedeža na kolo To je še posebej pomembno za otroške sedeže, ki so pritrjeni na okvir. Zelo velike razlike v strukturi okvirja lahko vplivajo na možnost pritrditve določenega sedeža na določen model kolesa.

Katere elemente mora imeti dober otroški sedež za kolo?

Ob izbiri izdelkov priznanih blagovnih znamk smo lahko prepričani, da so izpopolnjeni do najmanjše podrobnosti. Takšni modeli imajo zagotovo vse potrebne certifikate. Opremljeni so s pasovi, ki učinkovito ščitijo otroka pred padcem iz sedeža. Učinkoviti sistemi otroka ščitijo tudi pred enostavnim odpenjanjem varnostnih pasov. Vsi elementi so brez ostrih robov ali nevarnih elementov. Nastavitev višine podnožnikov vam bo omogočila, da njihovo višino popolnoma prilagodite otrokovi višini. Dobro izdelan kolesarski sedež ima tudi odsevnike, ki povečajo njegovo vidnost po temi.

Vse zgoraj omenjene elemente boste našli v večini dizajnov blagovnih znamk. Zato je vredno biti pozoren tudi na udobnost uporabe posameznih elementov. Tu so razlike med osnovnimi modeli in modeli z najvišje police najbolj vidne. Priročno pripenjanje varnostnih pasov bomo cenili, ko bomo želeli v sedež hitro namestiti vrtečega se otroka. Takrat bodo velike zaponke za hitro odpenjanje vredne zlata. Uporabljeni sistemi za blaženje kolesarskega sedeža pa bodo neprecenljivi med daljšimi potovanji. Zaradi nežnega zibanja se bo malček v sedežu počutil zelo udobno in ne bo protestiral niti na nekoliko daljših razdaljah. Zelo pomemben element vsakega kolesarskega sedeža je tudi način pritrditve. Dober sedež je mogoče enostavno sneti, zato ga lahko, ko se sami odpravimo na kolo, hitro snamemo, ne da bi morali odvijačiti poseben nastavek, ki je trajno pritrjen na okvir kolesa. Če imamo dva adapterja, tak sistem omogoča učinkovito prenašanje sedeža z enega kolesa na drugega, zaradi česar lahko oba starša otroka prevažata tudi med kolesarjenjem.

Ko si je še vredno zapomniti?

Najprej po nakupu sedeža ga je vredno namestiti na kolo ter preizkusiti vstavljanje in odstranjevanje otroka z njega, da boste med potovanji lahko uživali v vožnji, in ne razmišljati o sistemu za pritrjevanje pasov ali nastavitvi višine stopalk. S poskusno uporabo sedeža boste lahko tudi ocenili, ali ima vaš otrok dovolj prostora. Prav tako ne smemo pozabiti, da sedež za kolo ni edina oprema, ki jo moramo opremiti. Za otroka moramo imeti tudi čelado, ki bo v primeru padca zaščitila glavo. Model, ki je ustrezno prilagojen otrokovi starosti, je osnova vsakega potovanja. Razmisliti velja tudi o otroških očalih, ki bodo zaščitila oči pred žuželkami ali prepihom zraka. To je še posebej pomembno, kadar bo otrok sedel pred nami v avtomobilskem sedežu, nameščenem na okvir ali volan. Dobro izbran otroški sedež za kolo se bo obrestoval z visokim udobjem uporabe in nepozabnimi trenutki.