top

Kompresijske nogavice

Kompresijske nogavice so odlična izbira za športnike in vse aktivne ljudi. V naši ponudbi so kompresijske nogavice za tek in številne druge dejavnosti, ki vam bodo pomagale doseči še boljše rezultate!
View as Grid List

84 Izdelki

 1. -10%
  Smučarske nogavice Stance Lanak Pass Snow - teal

  Seznam želja

 2. -10%
  Smučarske nogavice Stance Rising Snow - navy

  Seznam želja

 3. -10%
  Smučarske nogavice Stance Everest Snow - blue

  Seznam želja

 4. -31%
  Tekaške nogavice UYN Run Trail Challenge - fluo/red

  Seznam želja

 5. -32%
  Tekaške nogavice Stance Flounder Crew - navy

  Seznam želja

 6. -25%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Crew - black

  Seznam želja

 7. -23%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Tab - volt

  Seznam želja

 8. -23%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Quarter - volt

  Seznam želja

 9. -33%
  Ženske tekaške nogavice Stance Rouge - rebel rose

  Seznam želja

 10. -34%
  Tekaške nogavice Stance Flounder Tab - teal

  Seznam želja

 11. -23%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Tab - black

  Seznam želja

 12. -21%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Tab 3 Pack - multi

  Seznam želja

 13. -30%
  Tekaške nogavice Stance Variegated Tab 3 Pack - multi

  Seznam želja

 14. -34%
  Tekaške nogavice Stance Xtra Light - camo

  Seznam želja

 15. -34%
  Ženske tekaške nogavice Stance Way To Go - peach

  Seznam želja

 16. -27%
  Tekaške nogavice Inov-8 Speed Sock Low 2-pack - white

  Seznam želja

 17. -32%
  Kolesarske nogavice ION Bike Short - thunder grey

  Seznam želja

 18. -35%
  Kolesarske nogavice ION Bike Short - black

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

84 Izdelki

Počisti

Kako delujejo kompresijske nogavice?

Kompresijska oblačila, vključno z nogavicami, so v svetu športa in rekreacije na prostem vse bolj priljubljena že več let. Vendar to rešitev cenijo vsi ljudje, ki redno izvajajo športne treninge ali se ukvarjajo z zahtevnejšimi dejavnostmi v gorah in na prostem. Kompresijske nogavice so bile ustvarjene, da bi telesu zagotovile maksimalno stimulacijo med intenzivnim naporom. Optimalno izbrana kompresija na mišicah pomaga pri maksimalnem izkoristku njihovih možnosti, poleg tega pa tudi bistveno zmanjša tveganje za poškodbe. Takšne ugotovitve izhajajo iz številnih znanstvenih raziskav, ki so preučevale kompresijska oblačila, vključno z nogavicami. Zaradi ustrezne stimulacije lahko tečemo, hodimo ali kolesarimo še hitreje kot v običajnih nogavicah.

Komu so namenjene kompresijske nogavice?

Kompresijske nogavice lahko uporabljajo skoraj vsi športniki. Ni pomembno, ali ste na začetku svoje pustolovščine s kakšno dejavnostjo ali pa ste profesionalec in se udeležujete tekmovanj. Pozitiven vpliv kompresijskih oblačil bo občutila vsaka aktivna oseba, ki še nikoli ni imela stika s to vrsto oblačil. Med treningom manj izkušenih oseb bodo kompresijske nogavice zmanjšale tveganje za poškodbe in pozitivno vplivale na veselje ob vsakem prehojenem kilometru. Prav tako so odlična podpora med premagovanjem prvih daljših razdalj. Izkušeni športniki, ki se udeležujejo tekmovanj, bodo cenili vlogo kompresijskih nogavic med največjimi napori. Ko se na ciljni črti borimo za dragocene sekunde, je vsaka dodatna podpora našega telesa neprecenljiva. Takšno funkcijo opravljajo kompresijske nogavice za profesionalce.

Katere kompresijske nogavice kupiti?

Vodilne blagovne znamke oblačil, ki imajo v svoji ponudbi kompresijske nogavice, ponujajo številne predloge za ljudi, ki se ukvarjajo z različnimi športi. Zakaj bi morala biti izbira kompresijskih nogavic odvisna od dejavnosti? Ker pri vsaki od njih delujejo različne mišične skupine. Delo nog je drugačno pri teku, povsem drugačno pa pri kolesarjenju. Tako morajo biti tudi nogavice, ki naj bi spodbujale ustrezne mišice, idealno prilagojene gibom, ki jih bomo izvajali. Med številnimi razpoložljivimi zbirkami zagotovo izstopajo kompresijske nogavice za tekače, kolesarje ali triatlonce, ki potrebujejo najboljša razpoložljiva oblačila. Poleg tega blagovne znamke, specializirane za kompresijske nogavice, ponujajo modele z različnimi stopnjami kompresije, ki jih je mogoče prilagoditi individualnim značilnostim uporabnika ali vrsti treninga. Zahvaljujoč temu lahko kupimo oblačila, ki popolnoma ustrezajo našim potrebam. Poleg tega so na voljo tudi različne debeline kompresijskih nogavic. Najtanjše zagotavljajo prezračevanje poleti, debelejše pa bodo ščitile pred mrazom, ko se ohladi.

Kompresijske nogavice za tek - katere izbrati?

Na trgu je na voljo veliko vrst kompresijskih nogavic, zato imajo ljudje, ki stojijo pred izbiro svojega prvega para, težko nalogo. Vendar pa si jo lahko bistveno olajšamo, če upoštevamo nekaj pravil. Prvič, odločiti se moramo za blagovno znamko, ki ima bogate izkušnje s proizvodnjo športnih in kompresijskih oblačil. Le takšni izdelki nam zagotavljajo ustrezno kompresijo, ki ne bo ne premočna ne prešibka. Poleg tega izdelki te blagovne znamke zelo dolgo ohranjajo kompresijo na isti ravni. Zaradi tega nam ni treba skrbeti, da bodo naše kompresijske nogavice po nekaj treningih izgubile prvotno elastičnost. Drugič, izbrati moramo nogavice, namenjene dejavnosti, ki jo izvajamo. Ste ljubitelj teka po stezi? - izberite kompresijske nogavice za tek. Ste navdušeni nad kolesarjenjem? - odločite se za kolesarske nogavice s kompresijo. Zaradi tega ste lahko prepričani, da vam bodo nogavice zagotovile največji možni dobiček od njihove uporabe.

Katere so druge vrste kompresijskih nogavic?

Kompresijske nogavice so namenjene tudi drugim dejavnostim, ne nujno športnim. Posebej zanimive so turistične kompresijske nogavice. Pomagale bodo rešiti številne težave z bolečinami v nogah med dolgim sedenjem na letalu ali med napornim čakanjem na povezovalni let. So tudi modeli, ki zagotavljajo visoko udobje med celodnevnim ogledovanjem novih krajev. Za vse uporabnike izbrani proizvajalci ponujajo kompresijske nogavice za okrevanje. Zaradi kompresije na ustreznih mestih bodo znatno pospešile popolno okrevanje in hitro vrnitev mišic v popolno udobje.