top

Lavinski detektorji in oddajniki

Detektorji in oddajniki plazov so izjemno sodobne naprave, ki povečujejo možnosti za uspešno reševalno akcijo. V kompletu vsakega ljubitelja turnega smučanja bi morali biti poleg ostalih elementov kompleta za reševanje v plazovih.
Iskanih izdelkov ne moremo najti.
Počisti

Detektorji in oddajniki lavin - kako delujejo

Čeprav so lavinski detektorji in oddajniki vse bolj priljubljene naprave, se mnogi ne zavedajo, kako delujejo. Detektor je naprava, ki lahko s posebnimi antenami oddaja in sprejema signale, poslane na ustrezni frekvenci. Ko se odpravljate na pohod, je nujno vklopiti lavinski detektor. Če vas ujame plaz, bo naprava še naprej oddajala signal. Drugi lastniki detektorjev, ki so se izognili temu, da bi jih zasul plaz, lahko svoje naprave preklopijo v način sprejemnika. Na ta način lavinski detektorji in oddajniki locirajo ujeto osebo. Če naj bodo lavinski detektorji učinkoviti, jih morajo imeti vsi udeleženci pohoda. To dobro vedo izkušeni ljubitelji turnega smučanja, ki se v gore ne odpravijo brez njih. Potrebno je tudi ustrezno usposabljanje, da postane uporaba detektorja refleksna - saj je vsaka sekunda izjemno dragocena.

Detektorji in oddajniki lahko določijo lokacijo osebe, ujete pod snegom. Z lavinskim detektorjem lahko natančno in hitro iščete zasute osebe ter prihranite čas, katerega potek bistveno zmanjša možnost reševanja. Sodobni lavinski detektorji so zanesljive naprave, od katerih je pogosto odvisno življenje.

Lavinski detektorji in oddajniki

Vsi lavinski detektorji in oddajniki, ki jih ponuja naša trgovina, so bili testirani in zagotavljajo zelo visoko stopnjo zanesljivosti. Ponujamo široko paleto modelov, ki se razlikujejo po videzu, ponujenih funkcijah in načinu delovanja. Priznani proizvajalci lavinske opreme, kot je Ortovox, zagotavljajo jamstvo vrhunske kakovosti izdelave. Ponujamo tudi lavinske komplete, ki vsebujejo komplet za reševanje iz plazov, tj. detektor, lopato in sondo. To je odlična rešitev za vse, ki začenjajo s turnim smučanjem in želijo relativno hitro dopolniti vso potrebno opremo.