top

Marmot

Marmot je ameriški proizvajalec outdoor oblačil in opreme. Specializiran je za proizvodnjo puhovk in puhastih spalnih vreč. Ponujamo izdelke Marmot najvišje kakovosti – v trgovini 8a.si najdete perster nabor modelov.
View as Grid List

399 Izdelki

na stran
View as Grid List

399 Izdelki

Počisti

Zgodovina blagovne znamke Marmot

Tako kot večina ameriških blagovnih znamk ima tudi Marmot bogato zgodovino, ki je pomagala oblikovati njegovo današnjo podobo. Morda ni nastalo v garaži kot mnoga druga podjetja, vendar so njegovi začetki prav tako zanimivi. Samo ime se je prvič pojavilo leta 1971. Dva študenta kalifornijske univerze v Santa Cruzu - Eric Reynolds in Dave Huntley - sta na Aljaski ustanovila klub sviščev ali Marmot Club. Ti majhni družabni sesalci živijo v velikih skupinah na gorskih območjih. Za včlanitev v klub se je bilo treba povzpeti na enega od zaledenelih vrhov v družbi drugega člana kluba. Poleg tega je bil vsak član tudi predsednik. Celotna zamisel je popolnoma ustrezala raziskovalnim nagnjenjem obeh učencev. Da bi si zagotovila potrebno opremo za odprave, sta Eric in Dace sama oblikovala oblačila iz puha - jopiče, puhovke in spalne vreče. Kot se je kasneje izkazalo, so bile te izkušnje neprecenljive in so blagovni znamki Marmot omogočile, da je postala eden vodilnih proizvajalcev opreme in oblačil z naravnim puhom.

Zimi leta 1973 sta Eric in Tom Boyce pozimi osvojila vrh Grand Tetona v Wyomingu. Že spomladi leta 1974 so Eric, Dave in Tom odprli trgovino z gorsko opremo Marmot Mountain Works v Gand Junctionu v Koloradu. Tako se je rodila slavna ameriška blagovna znamka, katere prvi sedež je bila skoraj 100 let stara kamnita stavba nekje v predmestju. Po srečnem naključju je podjetje še istega leta prejelo naročilo za več kot sto puhovk, ki naj bi se pojavile v filmu s Clintom Eastwoodom v glavni vlogi. Leta 1976 so se lastniki blagovne znamke Marmot prvič srečali z GORE-TEX®. Edinstvene lastnosti membrane so med drugim preizkušali v hladilnicah in pod požarnimi brizgalnami. Bili so tako navdušeni, da so se skoraj takoj odločili, da bodo vodoodporni material vključili v svojo zbirko. S tem so postali ena prvih strank družbe W.L. Gore&Associates na svetu. Blagovna znamka Marmot še danes ostaja eden najpomembnejših proizvajalcev oblačil GTX na svetu.

Oblačila za gore in pohodništvo - fantastična kakovost

Obsežen katalog izdelkov lahko konkurira največjim proizvajalcem na zunanjem trgu. Ne glede na vrsto, ki jo izberete, bo za vsak izdelek Marmot - naj bo to puhovka, dežna jakna ali softshell - značilna največja pozornost do podrobnosti. V ponudbi so modeli, zasnovani za vse vrste gorskih dejavnosti. Ameriški proizvajalec ima idealne predloge tako za pohodnike, ki se odpravijo na enodnevni izlet po lažji poti, kot za alpiniste, ki osvajajo visoke vrhove. Na voljo je tudi zbirka za plezalce. Hlače, majice in jopice, ki so pripravljene zanje, zagotavljajo izjemno svobodo gibanja, ki je potrebna na steni.

Marmotove puhovke in jopiči različnih debelin so zelo priljubljeni, saj se izkažejo tako v zimskem kot jesenskem mrazu. Med njimi so ultralahke puhovke in debele jakne, ki se odlično obnesejo v najhladnejšem vremenu. Na voljo je tudi obsežna ponudba softshelljev iz različnih materialov. Tako lahko izberete optimalen model za sezono ali vrsto dejavnosti. Membranske jakne so zelo dobro znane med ljubitelji gorskih dejavnosti. Jakne GORE-TEX®, ki jih podjetje Marmot izdeluje v številnih različicah, uporabljajo slavno membrano, ki zagotavlja največjo zaščito pred vremenskimi vplivi. So odlična zaščita pred vetrom, snegom in dežjem.

Spalne vreče iz marmoriranega puha zagotavljajo toploto tudi pri najnižjih temperaturah

Obsežna ponudba ameriškega proizvajalca vključuje tudi pohodniške spalne vreče. Na voljo so modeli s sintetično in puhovo polnitvijo. Zaradi odličnih toplotnih in zmogljivostnih parametrov so priljubljena izbira za gorske odprave. Puhaste spalne vreče so idealne za zimske mesece, saj omogočajo zmanjšanje teže prtljage. Sintetične spalne vreče pa so bolj primerne za poletne in prehodne sezone, ko obstaja večja nevarnost mokrega vremena. Zaradi Marmotovih bogatih izkušenj pri oblikovanju in izdelavi pohodniških in gorskih spalnih vreč izdelke Marmot pogosto izberejo izkušeni uporabniki, ki cenijo izdelke najvišje kakovosti.

Marmotove izdelke najdete na 8a.si

Nudimo vam širok izbor oblačil in opreme Marmot, s katerimi se lahko popolnoma opremite za skoraj vsako gorsko potovanje. Poleg omenjenih gorskih oblačil in spalnih vreč kolekcijo dopolnjujejo tudi izdelki za vsakdanjo uporabo - kape s prefinjenimi logotipi, udobne bombažne majice. Zaradi visoke kakovosti izdelkov je ta blagovna znamka pogosta izbira za tiste, ki iščejo sodoben dizajn in najboljšo izdelavo.V trgovini 8a.si boste našli širok izbor oblačil in pohodniške opreme Marmot. Mnenja strank se strinjajo - gre za najvišjo kakovost in vrhunske materiale, ki se obnesejo v najtežjih pogojih.

Marmot - priljubljene kategorije

Bakete za sardele Marmot Precip Preberi hlače Marmot Klobuki za mamuta Vleka iz volnenega krzna mamut
Spalne vreče Marmot Smučarske hlače Marmot Zimne jakne za barbare Puhane jakne iz marmorja Marmot Featherless
Rukavice za marmote Prodajna akcija za marmote Marmot Outlet Termopropustno spodnje perilo Marmot Marmot GORE-TEX jakne
Marmotove skakalne jakne Dežne jakne za mamute Softhell jakne iz softshella za sardele Termalne jopice Marmot Termalne majice Marmot
Termoaktivne gamaše Marmot Zimne kape za mamute Smučarske rokavice za mamute Rukavice za smukanje mamutov Obutev Marmot
Rukavice za pametne telefone Marmot Rukavice iz softshell školjke za sardele Plezalne hlače Marmot Marmot GORE-TEX hlače Marmot hlače za dež
Marmotove hlače s skitom Hlače iz softshell materiala Marmot Treking hlače za mamute Pohodniške hlače za mamut Hlače s snemljivimi nogami Marmot