top

Maziva in voski za smuči in kože

Maziva za smuči ter voski za smuči in kože so sestavni del opreme vsakega smučarskega navdušenca. Če želite ohraniti optimalno drsenje smuči in kož na različnih vrstah snega, je redno vzdrževanje nujno.
View as Grid List

6 Izdelki

na stran
View as Grid List

6 Izdelki

Počisti

Namazavanje turnosmučarskih smuči in smuči

Za popolno uživanje v turnem smučanju je treba opremo pravilno pripraviti. Poleg izbire ustreznih smuči, turnosmučarskih čevljev, vezi in številnih drugih dodatkov je izjemno pomembno tudi, da poskrbite za pravilno mazanje smuči in kož. V obeh primerih je rezultat veliko boljše drsenje, kar pomeni hitrejšo vožnjo, in lažji vzpon, ki bo zahteval veliko manj truda. Mazanje smuči ima še eno pomembno vlogo. Odlično impregnira ščetine kož, tako da te ne vpijajo vode ali ledu, ki se na vzponu ne prilepita nanje.

Vrste maziv za kožo in smuči

Mastila in maziva za kožo so na voljo v različnih oblikah. Izdelke v razpršilu, ki odlično impregnirajo ščetine, je izjemno enostavno uporabljati. Vrečke z mazivi za enkratno uporabo, ki jih je mogoče zlahka uporabiti v nujnih primerih in ne zavzamejo veliko prostora ter jih zlahka spravite v žep, so na poti izjemno priljubljene. Tradicionalisti bodo zagotovo izbrali mazivo v kockah, ki ga je mogoče uporabljati hladno. Z nekaj umirjenimi gibi lahko v kratkem času namažete svoje turnosmučarske kože in ste kmalu na poti proti vrhu.