top

Moške jakne

Moška jakna je najpomembnejši kos oblačila za vsakega pohodnika. Če jo izberete pravilno, vam bo zagotavljala udobje in priročnost ne glede na vreme. Jakne vas ščitijo pred dežjem, vetrom in mrazom.
View as Grid List

1663 Izdelki

  1. -15%
    Flis CMP Perl Jacket Knitted - acid/oil green

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

1663 Izdelki

Počisti

Sodobne moške jakne za vse vremenske razmere

Moške jakne so zelo raznolika skupina izdelkov. Posamezni modeli so bili optimizirani za izzive, s katerimi se boste soočali, in se med seboj precej razlikujejo glede uporabljenih tkanin, krojev, tehnologij in membran. Glede na razmere na poti ali v gorah je izjemno pomembno, da izberete pravi model. Podobno velja tudi za izbiro primernih oblačil, ki jih izberete glede na fizično aktivnost, ki jo izvajate. Izjemno lahke membranske jakne se bodo dobro obnesle pri intenzivni aerobni vadbi v gorah. Po drugi strani pa se bodo tople jakne, polnjene s puhom, izkazale za uporabne v visokogorju in med odpravami v najhladnejše dele sveta. Dobro izbrana vrhnja oblačila vam morajo zagotavljati optimalno toplotno udobje, občutek suhosti in zračnost na ravni, ki ustreza dejavnosti, ki jo izvajate.

Kako izbrati pravo moško jakno - na kaj je treba paziti pri izbiri?

Najprej razmislite, za kaj potrebujete jakno in kje jo boste uporabljali večino časa. Ali bo to vsestranska jakna za na prostem, v kateri boste hodili v gore, sprehajali psa in kolesarili? Ali pa morda potrebujete specializirano jakno za smučanje, tek ali plezanje? Zelo pomembna je tudi uporabljena membrana. Konec koncev je odgovorna za dva pomembna parametra - nepremočljivost in zračnost jakne. Ti bosta odlično opravili svoje delo v snežnih nevihtah in dežju, saj vas bosta odlično zaščitili pred zmočenjem in vas obvarovali pred vetrom. Na voljo so tudi modeli, ki vključujejo membrano GORE-TEX® z njenimi številnimi različicami.

Izolirane moške jakne so pri nižjih temperaturah nenadomestljive. Izbirate lahko med klasičnimi puhastimi jaknami, napolnjenimi z naravnim puhom ali sintetično izolacijo. Številke, navedene ob polnilu puha v jakni, označujejo njegovo odpornost in s tem njegove izolacijske lastnosti. Lahek puhov puli pulover bo odlično opravil svoje delo kot celoletni ogrevalni sloj. Po drugi strani pa bo debela ekspedicijska jakna neprecenljiva na odpravi v arktične kraje ali visoke gore.

Smučarski modeli bodo zagotovili odlično zaščito pred mrazom in snegom za vse smučarske navdušence. Izjemno lahka in zelo pakljiva moška jakna pa bo odlična za prehodne letne čase in bo lahko služila kot jakna v sili, shranjena v nahrbtniku in izvlečena, ko se vreme poslabša. Novost so hibridne jakne, ki združujejo različne materiale in membrane, da vam na poti zagotovijo največje udobje. Na mestih, kjer se najbolj znojite, uporabljajo tanjšo in bolj zračno tkanino. Dodatna izolacija pa je nameščena tam, kjer je vaše telo izpostavljeno vetru ali padajočemu dežju. Zaradi široke ponudbe izdelkov v naši trgovini bo vsaka aktivna oseba našla moško jakno, ki bo optimalno ustrezala njenim potrebam.

Moške jakne se razlikujejo po tehničnih rešitvah

Trgovina 8a.si ponuja široko paleto pohodniških in specializiranih jaken, ki bodo izpolnile zahteve moških, ki cenijo udobje in vrhunsko kakovost. Moške jakne s pohodniškim občutkom in optimalnim krojem so kot nalašč za različne gorske dejavnosti. Tega ne dokazujejo le visoka kakovost izdelave ali uporabljeni materiali in membrane, temveč tudi številne inovativne rešitve in tehnologije. Prostorno nastavljivo kapuco bodo na primer cenili smučarji, kolesarji in alpinisti. Brez težav se bo namreč prilegala naši glavi s čelado. Veliko število žepov se bo odlično izkazalo na poti. Z njim boste lahko optimalno razporedili vse priročne pripomočke, kot so zemljevid, telefon, fotoaparat ali energijska ploščica.

Minimalistična oblika pa bo všeč plezalcem. Moške jakne s posebnim pridihom so lažje in bolj prikrojene. Njihov poseben kroj zagotavlja zelo veliko stopnjo svobode gibanja rok, medtem ko rahlo podaljšan hrbet ščiti hrbet in preprečuje, da bi se celotna konstrukcija dvignila navzgor, ko dvignete roke. Za ljubitelje zimskih športov ponujamo prilagojene smučarske jakne, ki združujejo optimalno zaščito pred zmočenjem z visoko stopnjo izolacije. Snežni predpasnik bodo cenili ljubitelji prostega sloga in turnega smučanja. Pri spuščanju po praprotnem snegu ali, še huje, pri padcu v njem se vam sneg ne bo spustil pod jakno. Trgovina 8a.si ponuja široko paleto moških jaken mednarodnih blagovnih znamk. Najnovejša tehnologija in materiali, uporabljeni pri njihovi izdelavi, pomenijo, da se dobro obnesejo v zahtevnih razmerah. S svojimi posebej izbranimi materiali bodo zagotovile ne le optimalno temperaturo, temveč tudi svobodo gibanja in udobje tudi v najbolj ekstremnih razmerah. Raziščite moške jakne, ki jih ponuja 8a.si, in poiščite popoln model za vas!

Pogosto zastavljena vprašanja

Katero gorsko jakno naj izberem?

Ko iščete gorsko jakno, morate upoštevati nekaj nasvetov. Prvič, jakna za v gore mora imeti povečano vzdržljivost, da zdrži drgnjenje ob skale. Drugič, gorski modeli morajo imeti kapuco, združljivo s plezalno čelado, kar je nujno za zahtevnejše poti. Tretjič, kroj gorske jakne mora zagotavljati veliko svobodo gibanja. To je nujno potrebno pri uporabi sekire in na zahtevnejših odsekih poti. Četrtič, stranski žepi morajo biti nameščeni dovolj visoko, da jih lahko uporabljate s pritrjenim plezalnim pasom ali bedernim pasom nahrbtnika.

Kako naj pravilno izberem velikost moške jakne?

Za izbiro prave velikosti jakne je najbolje uporabiti model, ki ste ga nosili doslej. Preprosto izmerite obseg jakne na prsih in dolžino rokavov od pazduhe naprej. Dobljene rezultate nato primerjajte s tabelo velikosti, pripravljeno za določen model. Pri tem upoštevajte, da je lahko kroj jakne močno odvisen od tega, za katero dejavnost je namenjena. Tekaške jakne morajo biti bolj prilegajoče se telesu, da ne motijo tekača. Modeli za gorsko plezanje pa imajo daljše rokave, da zagotavljajo čim večjo svobodo gibanja rok. Vsakdanje vsakodnevne jakne so lahko ohlapnejše za čim večje udobje pri nošenju.

Katero moško jakno naj izberem za zimo?

Zimne jakne morajo predvsem dobro izolirati pred mrazom in vas zaščititi pred sneženjem. Za zunanje in vsakodnevne jakne so dobra izbira močno izolirani modeli z membrano. Če načrtujete odpravo v gore, priporočamo, da izberete sistem večplastnih oblačil, ki vam omogoča optimizacijo oblačil glede na vremenske razmere. Lahka ogrevalna jakna s puhom ali sintetično izolacijo in membranska jakna na vrhu je razumen minimum.