top

Moški pristopni čevlji

Moški čevlji za pristop so namenjeni največji natančnosti na zahtevnem terenu. Danes skoraj vse vodilne alpinistične blagovne znamke ponujajo čevlje za plezanje ali pohodništvo.
View as Grid List

190 Izdelki

 1. -11%
  Pristopni čevlji CMP Mintaka WP - dark grey

  Seznam želja

 2. -11%
  Pristopni čevlji CMP Mintaka WP - dark brown

  Seznam želja

 3. -23%
  Pristopni čevlji Zamberlan Salathe RR - blue

  Seznam želja

 4. -23%
  Pristopni čevlji Zamberlan Salathe RR - yellow

  Seznam želja

 5. -23%
  Čevlji za ferate Zamberlan Salathe RR - taupe

  Seznam želja

 6. -10%
  Pristopni čevlji Garmont Dragontail - moss green/grey

  Seznam želja

 7. -24%
  Pristopni čevlji Lomer Badia II MTX - flag/yellow

  Seznam želja

 8. -24%
  Pristopni čevlji Lomer Badia II MTX - pine/lamb

  Seznam želja

 9. -15%
  Pristopni čevlji Montura Yaru GTX - tobacco/powder blue

  Seznam želja

 10. -11%
  Moški čevlji Mammut Aegility Pro Mid - black/highlime

  Seznam želja

 11. -18%
  Pristopni čevlji Meindl Literock GTX - blue/orange

  Seznam želja

 12. -18%
  Pristopni čevlji Meindl Literock GTX - granite/red

  Seznam želja

 13. -14%
  Pristopni čevlji Dynafit Transalper - magnet/black out

  Seznam želja

 14. -22%
  Pristopni čevlji Scarpa Mescalito - ocean/gray

  Seznam želja

 15. -16%
  Pristopni čevlji Scarpa Gecko LT - petrol/mustard

  Seznam želja

 16. -24%
  Pristopni čevlji Scarpa Crux GTX - petrol/mustard

  Seznam želja

 17. -16%
  Pristopni čevlji Scarpa Gecko LT - anthracite/azure

  Seznam želja

 18. -14%
  Pristopni čevlji La Sportiva TX4 R - turchese/giallo

  Seznam želja

 19. -15%
  Outdoor čevlji Black Diamond Prime - walnut

  Seznam želja

 20. -6%
  Treking čevlji Garmont Vetta TECH GTX - black

  Seznam želja

 21. -23%
  Pristopni čevlji Scarpa Spirit Evo - anthracite

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

190 Izdelki

Počisti

Značilnosti priljubljenih čevljev za pristop

Dostopni čevlji so pogosta alternativa za ljudi, ki potrebujejo obutev, ki je lažja od običajnih moških treking čevljev Vsi dostopni čevlji imajo nekaj skupnih značilnosti, ki jih ločijo od klasičnih pohodniških ali gorskih čevljev. Najbolj prepoznavna značilnost je premišljena ojačitev, ki se uporablja na sprednjem delu čevljev. Ta odlično ščiti zgornji del čevlja pred poškodbami, ko se premikate po skalah. Večina modelov ima tudi precej ozek kroj, ki zagotavlja zelo dober občutek in popoln nadzor nad vsakim korakom. Sistem vezalk, ki se razteza vse do prstov na nogah, zagotavlja tesno prileganje. Zaradi teh nekaj osnovnih lastnosti pristopna obutev povsem jasno izstopa med gorsko in pohodniško obutvijo. So pogosta izbira za zahtevnejše poti. Modeli, namenjeni pohodniški uporabi, imajo pogosto povečano blaženje, ki zagotavlja večje udobje na daljših poteh. Po drugi strani pa modeli, ki omogočajo plezanje na lažjih poteh, ponujajo zelo velikodušno prileganje.

Moški čevlji z membrano - optimalna rešitev za neugodne vremenske razmere

Tržišče trenutno ponuja tradicionalne poletne čevlje in modele z membrano, ki se dobro obnesejo v širšem razponu vremenskih razmer. Čevlji za pristop z membrano GORE-TEX® se najpogosteje uporabljajo v prehodnih letnih časih, saj zagotavljajo odlično zaščito pred dežjem, hkrati pa zagotavljajo visoko zračnost stopal. Najlažje različice obutve za pristop so bile pripravljene z mislijo na poletno vročino. Dihajoče plošče zagotavljajo ustrezno raven prezračevanja stopal.

Moški čevlji za pristop so na voljo pri 8a.si

Naša trgovina ponuja čevlje za pristop vodilnih svetovnih gorskih blagovnih znamk. Pristopna obutev blagovnih znamk La Sportiva, Scarpa, Hanwag, Garmont ali Zamberlan je obutev, ki je ni treba predstavljati nobenemu gorskemu navdušencu. Če potrebujete natančne čevlje za zahtevne poti in via ferrata poti, lahke čevlje za plezanje po steni ali pa le klasične gorske čevlje z nizkim zgornjim delom, boste v naši ponudbi zagotovo našli model, vreden vaše pozornosti.

Pogosto zastavljena vprašanja

I naj izberem pohodne ali pohodniške čevlje?

Izbira prave obutve je odvisna od terena, po katerem se gibljete, in narave vaših odprav. Pristopna obutev je bila razvita za krajše poti, ki se prehodijo na skalnatem, zelo zahtevnem terenu. So dobra izbira za tehnične gorske poti, ki imajo pogosto odseke z elementi plezanja, pa tudi za zahtevne poti tipa via ferrata. Treking čevlji so modeli, izdelani za daljše pohode po gorskih poteh. Zagotavljajo boljše blaženje in so nekoliko drugačne oblike, saj nudijo več prostora za stopalo v sprednjem delu čevlja. Te lastnosti zagotavljajo večje udobje med celodnevnimi pohodi.

Kaj so čevlji za pristop?

Prehodni čevlji so bili razviti za plezalce, ki so se morali povzpeti v gorsko steno na zahtevnem, skalnatem terenu. Njihove značilne lastnosti vključujejo podaljšano gumijasto konico prsta, ki ščiti zgornji del pred lažjimi poškodbami. Podplati pristopnih čevljev so izdelani iz gume z visokim oprijemom. Njihov sprednji in zadnji del ima posebne ravne cone, ki zagotavljajo optimalno oporo na majhnih skalnih izboklinah. Vezalke, ki segajo vse do prstov, zagotavljajo popolno prileganje stopalu.

Obutev z visokim ali nizkim vrhom?

Visokogorski čevlji so odlični, če se naokoli premikate s težkim nahrbtnikom, napolnjenim s plezalno opremo. Prav tako so dobra izbira za poti tipa via ferrata, ki jih prehodite z več prtljage. Zagotavljajo dodatno stabilizacijo gležnja na težkih prehodih. Po drugi strani pa pristopni čevlji z nizkim vrhom nudijo več svobode in vam omogočajo, da se učinkovito lotite "plezalnih" delov poti. Nizek zgornji del pomeni tudi boljše zračenje stopala v poletni vročini. Čevlji z nizkim vrhom so tudi veliko lažji od čevljev z visokim vrhom, zato jih lahko preprosto pritrdite na plezalni pas.