top

Moški tekaški čevlji

Moški tekaški čevlji so na desetine modelov, prilagojenih različnim oblikam tekaških dejavnosti. Izbira pravega za vas je odvisna od specifičnosti teka, ki ga izvajate, in vaše stopnje napredka. Oglejte si moške tekaške copate, ki so bili ustvarjeni za treninge, tekmovanja in tekaške izlete.
View as Grid List

367 Izdelki

 1. -15%
  Tekaški čevlji Dachstein X-Trail 01 - grey

  Seznam želja

 2. -10%
  Trail tekaški čevlji Hoka Zinal 2 - black/ceramic

  Seznam želja

 3. -7%
  Trail tekaški čevlji Hoka Tecton X 2 - black/flame

  Seznam želja

 4. -4%
  Moški tekaški čevlji Merrell Trail Glove 7 - sea

  Seznam želja

 5. -16%
  Moški tekaški čevlji Dynafit Alpine - army/bluberry

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

367 Izdelki

Počisti

Moški tekaški copati zagotavljajo blaženje in zračnost

Moški tekaški copati za tek ponujajo različno stopnjo blaženja, odvisno od vrste poti, na katero se odpravljate. Njen razpon sega od minimalistične do visoke, zato lahko njeno raven prilagodite svojim potrebam. Na poteh brez večjih kamnov ali če tečete po zbiti podlagi, se bo obneslo minimalistično blaženje. Zanj je značilna omejena elastičnost, saj ta ni tako potrebna. Moški tekaški copati z večjim blaženjem se bodo dobro obnesli na kamnitih in spremenljivih poteh. Zahvaljujoč temu boste pridobili učinkovito dušenje udarcev, ki nastanejo pri teku. To bo povečalo prožnost vsakega koraka in izboljšalo zaščito pred naključnimi poškodbami.

Za povečan fizični napor, ki se pojavi med tekom, morajo modeli čevljev zagotavljati udobno zračenje. Zaradi materialov in posebnih mrežnih panelov sta na voljo dve metriki. Moški tekaški copati uporabljajo hitro sušeče se tkanine, ki med naporom odstranjujejo odvečno vlago. To olajša vzdrževanje prijetne suhe klime v bližini kože in pospeši sušenje obutve med naporom. Mrežaste plošče bodo krožile zrak okoli stopal in tako zmanjšale tveganje prehitrega pregrevanja. To pomeni, da vam bodo moški tekaški copati v trgovini 8a.si zagotovili potrebno podporo na vsakem kilometru, kar vam bo olajšalo začetek tekmovanja ali klasičnega treninga.

Moški tekaški copati zagotavljajo maksimalen oprijem

Oblikovalci tekaških copat uporabljajo sodobne podplate za največji oprijem na spremenljivi gorski podlagi. Pri znamkah Dynafit, Salomon, Columbia, Arcteryx, La Sportiva, The North Face VECTIV™ in drugih boste našli podplate, ki so jih zasnovale te znamke ali znani modeli, kot so Vibram®, Pomoca® ali Michelin®. Vsak od njih ima drugačne lastnosti in je zasnovan za različne podlage, zato je izbira določene tehnologije odvisna od vaših potreb. Vendar bodo moški tekaški copati vedno imeli povečan oprijem s podlago. To vpliva na vašo varnost, saj zmanjšuje tveganje zdrsa na skalah ali blatu. Poleg tega oblikovalci uporabljajo tudi poseben tekalni profil, ki poveča oprijemne lastnosti moških tekaških copat. To deluje, ko enkrat tečemo po mešanem terenu, nato pa še po blatu ali travi.

Stabilnost vsakega koraka v moških tekaških copatih

Velika dinamika gibanja po gorskih poteh zahteva uporabo stabilizacijskih rešitev, ki jih ponujajo proizvajalci. Te omogočajo naravno kotaljenje stopala, zato se bodo moški tekaški copati spopadli z najtežjimi potmi. V ta namen oblikovalci, kot so Dynafit, On Running, Salomon, Columbia, Arcteryx in La Sportiva, uporabljajo posebne strukture, ki obdajajo stopalo. To pomeni, da je odpravljena nevarnost nenamernega premikanja stopala, kar bo koristno tako pri teku na teku kot pri teku brez njega. Pri moških tekaških copatih pa se uporabljajo tudi posebni anatomsko oblikovani vložki. Nekateri imajo tudi delno ojačan vmesni podplat. Vsaka od teh rešitev je zasnovana tako, da se čevelj upogne tam, kjer mora, zato boste tekli tudi po najtežjih poteh.

Moški membranski tekaški copati

Nekateri modeli so opremljeni z membranami. Klasične membrane GORE-TEX® ali proizvajalčeve lastne membrane so zasnovane tako, da vas ščitijo pred dežjem in zmočenjem zaradi teka po lužah. Zaradi membrane so moški tekaški copati nepremočljivi, kar bo potrebno ob nenadni spremembi vremena. Seveda pa membrana GORE-TEX® in druge membrane zagotavljajo udobno zračnost. Ta bo omogočila odvajanje odvečne vlage, kar bo zmanjšalo neprijetno pregrevanje.

Moška tekaška obutev - kaj je padec?

Znižanje je razlika med višino podplata na petah in prstih. Njegova vrednost je odvisna od vaših potreb, tako da če uporabljate moške tekaške copate tekmovalno, bo padec približno 4 mm ali celo 0 mm. Pri teh vsestranskih modelih za proge s spremenljivo podlago je padec med 6 in 12 mm. Tako bo vsak tekač našel nekaj zase, vedno pa bo pričakoval maksimalno podporo pri premagovanju kilometrov.