top

Naglavne in žepne svetilke

Glavne svetilke in bakle so nepogrešljiv del gorske in pohodniške opreme. Glavna svetilka vam ne bo prišla prav le med visokogorskim izletom, na poti, temveč tudi na kampiranju, tudi ko boste postavljali šotor.
View as Grid List

9 Izdelki

 1. -17%
  Torba Petzl Noctilight
  Torba Petzl Noctilight
  vključno z DDV 18,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 17,99 € (+6%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 22,99 € (-17%)

  Seznam želja

 2. -17%
  Torba Petzl Poche Pixa
  Torba Petzl Poche Pixa
  vključno z DDV 16,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 15,99 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 19,99 € (-17%)

  Seznam želja

 3. -7%
  Torba Petzl Shell LT
  Torba Petzl Shell LT
  vključno z DDV 6,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 7,29 € (-10%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 6,99 € (-7%)

  Seznam želja

 4. -17%
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Cross Trail
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Cross Trail
  vključno z DDV 12,39 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 11,99 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 14,99 € (-17%)

  Seznam želja

 5. -19%
  Torba Petzl Shell L
  Torba Petzl Shell L
  vključno z DDV 14,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 15,99 € (-9%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 17,99 € (-19%)

  Seznam želja

 6. -17%
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket/Belt Clip Explore - black
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket/Belt Clip Explore - black
  vključno z DDV 12,39 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 11,99 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 14,99 € (-17%)

  Seznam želja

 7. -17%
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Trail Speed
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Trail Speed
  vključno z DDV 12,39 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 11,99 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 14,99 € (-17%)

  Seznam želja

 8. -25%
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Explore
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Explore
  vključno z DDV 14,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 14,49 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 19,99 € (-25%)

  Seznam želja

 9. -17%
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Exceed
  Držalo za čelado Silva Helmet Bracket Exceed
  vključno z DDV 12,39 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 11,99 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 14,99 € (-17%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

9 Izdelki

Počisti

Glavne svetilke vam omogočajo največjo vsestranskost pri vsaki dejavnosti

Glavne svetilke so izjemno praktična oblika osvetlitve za številne dejavnosti. Glavna svetilka, udobno nameščena na glavi, bo učinkovito osvetlila temo, hkrati pa vam ne bo zasedla rok. S takšno lučjo lahko udobno hodite s trekking palicami, smučate, pripravljate večerjo v kampu ali postavljate šotor. Trenutno je na voljo veliko različnih modelov, ki so bili posebej zasnovani za različne potrebe uporabnikov. Vsak navdušenec nad dejavnostmi v gorah in na prostem bo našel model, ki je bil razvit posebej zanj. Vsaka čelna svetilka ima več parametrov, s katerimi lahko poiščete optimalni model za vas. Moč žarčenja, napajanje, čas delovanja ali način pritrditve na glavo - vsi ti dejavniki lahko vplivajo na udobje uporabe in funkcionalnost med določeno dejavnostjo. Vrhunske blagovne znamke, namenjene uporabi na prostem, ponujajo različne pohodniške, tekaške in celo kolesarske glavne svetilke, ki vam omogočajo izvajanje vašega najljubšega športa tudi v popolni temi.

Kako močno čelno svetilko potrebujete?

Veden od najpomembnejših parametrov, ki določajo zmogljivosti glavne svetilke, je zagotovo svetlost, ki jo ta ustvarja. Ta se navaja v lumnih in se običajno giblje od približno ducat do več kot dva tisoč. Dandanes lahko večina pohodniških čelnih svetilk ustvari svetlobno moč blizu 100 lumnov. Številni modeli lahko ustvarijo od 200 do 300 lumnov svetlobe. Glavne svetilke, ki presegajo 400-500 lumnov, lahko že štejemo za zelo zmogljive. To so običajno najzmogljivejši modeli, ki jih lahko uporabljate za hitro terensko potovanje, vključno s kolesarjenjem.

Večina modelov ima več načinov osvetlitve, zato lahko jakost svetlobe preprosto prilagodite svojim potrebam. V enem modelu lahko običajno dobite močno svetlobo za hojo po gorskih poteh, pa tudi osnovno osvetlitev, uporabno pri delu v taboru, ki ne bo oslepila vaših sopotnikov. Ameriška blagovna znamka Black Diamond je šla celo korak dlje in ponuja čelne svetilke, pri katerih lahko brez težav prilagajate intenzivnost svetlobe. Ta rešitev vam omogoča, da se popolnoma prilagodite potencialu izdelka. Izbrane glavne svetilke Petzl odlikuje tudi izjemno napredna tehnologija samodejnega prilagajanja svetlobe. Posebni senzorji zaznavajo, koliko svetlobe je potrebno v vsakem trenutku. Številni modeli imajo tudi poseben način povečanja svetilnosti, ki vam omogoča, da za kratek čas povečate največjo svetilnost svetilke. To je optimalna rešitev, kadar potrebujete najmočnejšo osvetlitev le za kratek čas, da se znajdete na poti ali da si ogledate pot pred seboj.

Glavna svetilka se napaja z baterijami za enkratno uporabo ali z akumulatorsko baterijo?

Vodilni proizvajalci pohodniške in gorske opreme ponujajo svetilke, ki se napajajo predvsem na dva načina. V prvo skupino spadajo čelne svetilke, v katerih lahko uporabite klasične baterije, običajno tipa AA ali AAA. Pozitivno je, da je baterije razmeroma lahko najti v večini trgovin. S seboj lahko vzamete tudi zadostno zalogo teh baterij za daljše potovanje. Druga skupina vključuje čelne svetilke, ki jih napajajo akumulatorske baterije. Akumulatorske baterije so priporočljive, če se čelna svetilka pogosto uporablja. Namesto da bi kupovali več baterij, preprosto napolnite baterijo. Edina pomanjkljivost je, da morate imeti možnost polnjenja čelne svetilke med daljšimi potovanji. Druga možnost je, da kupite večje število akumulatorskih baterij, da jih lahko menjate. Polnilne baterije so edina možnost za najmočnejše modele, saj lahko le tako zagotovite ustrezno zmogljivost. Obstaja še ena skupina čelnih svetilk, ki so opremljene s polnilnimi baterijami, vendar jih lahko napajajo tudi običajne baterije.

Žarometi za pohodništvo, kampiranje in vsakodnevno uporabo

Glavna svetilka je nepogrešljiv spremljevalec na vsakem potovanju. Manj zmogljivi modeli so kot nalašč za kampiranje, kjer vam bodo pomagali pri gibanju po šotorih ali vam omogočili pripravo poznega obroka. Vsestranske pohodniške čelne svetilke so običajno precej majhni modeli, ki zagotavljajo maksimalno udobje pri nošenju. Po potrebi boste čelno svetilko zlahka spravili v žep, ko pričakujete, da se boste zvečer vrnili v šotor. Ti modeli imajo zmerno svetilnost, zato ne slepijo preveč ljudi, ko jih uporabljate v kampu. Vsi ljubitelji kampiranja bodo zagotovo cenili glavne svetilke kot odličen nadomestek za tradicionalno svetilko.

Glavne svetilke z močnejšo svetlobo so najprimernejša izbira za pohodništvo in plezanje. Z njimi lahko vnaprej opazite ovire in težave na terenu, tako da lahko po temi varno krmarite po gorah. Te kompaktne izvedbe običajno ponujajo široko izbiro svetilnosti. To pomeni, da jih lahko uporabljate na težavnem terenu ali pri postavljanju šotora ali pripravi pozne večerje. Način minimalne svetilnosti in možnost rdeče svetlobe, ki je na voljo pri številnih modelih, zmanjšujeta nevarnost zaslepitve sopotnikov.

Čelne svetilke za tekače in močne luči za kolesarje in smučarje

Čelne svetilke za tek so bistvenega pomena za vse tekaške navdušence, ki trenirajo vse leto. Z njimi se lahko kadar koli odpravite na vadbo, tudi ko se stemni. Glavna svetilka, namenjena teku, je običajno razmeroma lahka in dobro uravnotežena, da vam med tekom ne poskakuje preveč na glavi. Poleg tega je svetloba, ki jo ustvarjajo te svetilke, pogosto dodatno razpršena vstran, tako da doseže tako pot kot okolico. Tako lahko vnaprej vidite vse ovire pred seboj in v neposredni bližini poti. Najzmogljivejši modeli ponujajo zelo močno svetlobo, kar je izjemno pomembno za hitro kolesarjenje in smučanje. Najmočnejše čelne svetilke so pogosto opremljene z obsežnimi kompleti dodatne opreme, ki omogočajo namestitev na čelado ali krmilo. Takšna vsestranska čelna svetilka je optimalna izbira za gorski tek, turno smučanje, freeride in gorsko kolesarjenje.

Torche za ljubitelje tradicionalnih rešitev

Tradicionalne ročne svetilke LED, ki so odlične za kampiranje, spadajo v povsem ločeno kategorijo. Z njimi se lahko po temi zlahka premikate po območju šotora, njihova uporaba pa je izjemno udobna. Manjše modele lahko brez težav spravite v žep, tako da so vedno na dosegu roke. Priljubljene so tudi kot zasilna razsvetljava v stanovanju ali avtomobilu, kjer v predalu za rokavice čakajo na trenutek, ko jih boste potrebovali.

Široka ponudba najboljših naglavnih svetilk - samo na 8a.si

Gorska trgovina 8a.si ponuja čelne svetilke in svetilke priznanih blagovnih znamk, ki so kot nalašč za najzahtevnejše izzive. Na voljo so modeli, ki se optimalno obnesejo tako med gorskimi aktivnostmi kot tudi med vsakodnevnimi sprehodi in tekaškimi treningi v bližnjem parku. Celotno paleto ponujajo proizvajalci, kot so Silva, Black Diamond, Ledlenser, Petzl in številni drugi. Za največjo vsestranskost so na voljo čelne svetilke, ki delujejo na klasične baterije, in tiste, ki jih poganjajo akumulatorske baterije, ki jih lahko večkrat napolnite. To je izredno priročna rešitev, kadar svetilko pogosto uporabljate.