top

Nahrbtniki

Nahrbtniki zagotavljajo udoben prevoz opreme, potrebne za pohodništvo, trening, vsakodnevno delo ali planinarjenje. Na voljo so v različnih oblikah, zmogljivostih, načinih zapiranja in podpornih sistemih. Izberite ženski ali moški nahrbtnik za vsako pustolovščino na prostem!
View as Grid List

1124 Izdelki

 1. -11%
  Mestni nahrbtnik Doughnut Roaming Street Cruise - army

  Seznam želja

 2. -10%
  Mestni nahrbtnik Doughnut Macaroon - almond/nautical

  Seznam želja

 3. -10%
  Mestni nahrbtnik Doughnut Macaroon - charcoal

  Seznam želja

 4. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 30L - shrub green

  Seznam želja

 5. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 20L - shrub green

  Seznam želja

 6. -15%
  Mestni nahrbtnik The North Face Borealis - berry/red

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

1124 Izdelki

Počisti

Nahrbtniki so postali nepogrešljiv pripomoček pri naših dejavnostih - tako vsakodnevnih kot tudi tistih, ki so strogo povezane s športom, dejavnostmi na prostem in preživljanjem prostega časa. Na trgu je na voljo na tisoče modelov, med katerimi lahko izbirate. Večinoma gre za preproste mestne in šolske nahrbtnike, pri katerih je v ospredju nizka cena oziroma barva ali oblika, ki ustreza "slogu". Če cenite kakovost izdelkov, udobje, funkcionalnost in vzdržljivost, ne iščite več. Nahrbtniki blagovnih znamk, ki so na voljo v naši trgovini, prihajajo od proizvajalcev, ki so specializirani na svojem področju. Udobje pri nošenju, zanesljivost in inovacije, ki povečujejo učinkovitost, so temeljne vrednote, za katere si prizadevajo. Nahrbtniki, ki so na voljo v naši ponudbi izdelkov, so namenjeni funkcionalnosti, ne da bi vas ovirali, in vam pomagajo doseči najbolj ambiciozne cilje.

Nahrbtniki za dejavnosti na prostem

Nahrbtnik, ki ga vzamete s seboj na pot, vam omogoča, da imate s seboj najnujnejše stvari in ostanete pripravljeni ne glede na spremenljivo vreme. Vanj lahko pospravite jakno, hlače, odporne na dež, ali nekaj prigrizkov. Odvisno od dolžine vašega gorskega izleta ter s tem vrste in količine opreme, ki jo boste vzeli s seboj, lahko izberete majhen, srednje velik ali ... velik nahrbtnik. Če vas določena dejavnost posrka vase in vam začne zasedati vsak konec tedna in počitnice, boste hitro ugotovili, da imate več kot en nahrbtnik in da ima vsak izmed njih nekaj edinstvenih lastnosti in prednosti, ki jih kot naprednejši pohodnik začnete opažati in ceniti. Mnogim bodo zadostovali klasični outdoor ali pohodniški nahrbtniki, drugi bodo cenili posebno konstrukcijo taktičnih nahrbtnikov Ne brez razloga so na voljo nahrbtniki različnih prostornin - da bi omejili težo vaše prtljage (vključno s težo samega nahrbtnika), je vedno najbolje izbrati čim manjši nahrbtnik. Kaj to pomeni? To je odvisno od konkretne situacije in pogojev. Pakirajte malo, a varno, pri tem pa ne pozabite na nujne primere. Ko boste daleč od civilizacije in ne boste mogli hitro dobiti pomoči, boste lahko uporabili le tisto, kar ste dali v nahrbtnik (svojega ali partnerjevega), tako da se vam ne bo treba zanašati na pomoč drugih.

Na voljo imamo zares majhne nahrbtnike, namenjene dnevnemu pohodništvu in hitremu vzpenjanju na vrhove. Ponujamo tudi nahrbtnike srednje zmogljivosti, ki so kot nalašč za pohode ob koncu tedna ali krajša potovanja s prenočitvijo v hotelu ali hostlu. Na koncu ponujamo tudi velike nahrbtnike za dolge izlete in potovanja, ki lahko sprejmejo 85 ali celo 100 litrov. Z največjimi lahko udobno spakiramo vse, kar potrebujemo - za pohode na dolge razdalje ali večdnevna potovanja, od spalne vreče do rezervnih oblačil in hrane, za več dni, ko ne najdemo trgovine. Športni nahrbtniki, namenjeni pohodništvu, trekingom in potovanjem, so opremljeni z udobnimi sistemi za nošenje in izdelani iz materialov, ki so odporni na težke razmere. Običajno so opremljeni z ločevalniki ali dodatnimi žepi, ki omogočajo organizirano pakiranje in enakomerno porazdelitev tovora. K pravilnemu prenosu teže na boke pripomore ledveni pas, zato so skoraj vsi nahrbtniki za aktivnosti v naravi opremljeni z neko njegovo različico. Večji kot je nahrbtnik, širši, bolj oblazinjen in dodatno nastavljiv je pas. To bo za vaš hrbet pomenilo veliko razliko, kar lahko po več deset kilometrih na zahtevnem terenu pripomore k zmanjšanju utrujenosti in celo prepreči poškodbe. Nahrbtnik z razdeljenim glavnim predalom (včasih imenovan nahrbtnik z dvojnim dnom ali nahrbtnik s predalom za spalno vrečo) vam bo tudi olajšal iskanje tistega, kar potrebujete med kratkim odmorom na poti.

Nekateri nahrbtniki omogočajo dostop z dveh strani, na primer z vrha (s klasično široko odprtino pod zavihkom) in s spodnje ali sprednje strani z zadrgo v obliki črke U. Tako je iskanje potrebnega sloja oblačil ali kompleta prve pomoči še lažje. Ko boste izbirali nahrbtnik za svoje potovanje, pa ne pozabite, da večji ne pomeni vedno boljši! Model z največjo prostornino - več kot 70 litrov - bo samodejno tudi najtežji, skušnjava, da bi vanj pospravili več predmetov (ki bodo vedno ustrezali), pa se lahko izkaže za najhujšo stvar takoj, ko začnete pohod - ko se nahrbtnik izkaže za pretežkega, da bi ga dvignili s tal ;-)

Za kaj je nahrbtnik izjemno udoben?

Tako kot ne sodite knjige samo po naslovnici, se ne osredotočajte samo na barvo in obliko sprednje strani nahrbtnika. Udobno pohodništvo, zahtevni gorski sprehodi ali celo vsakodnevni kilometri na poti v službo so v veliki meri odvisni od sistema nošenja, tj. celotnega sistema hrbtišča, naramnic in pasnega pasu. Udoben nahrbtnik mora biti dobro premišljen, dobro zasnovan in preizkušen. Pri tem ni prostora za naključja - najboljše blagovne znamke porabijo mesece za raziskave, izdelavo prototipov in fino prilagajanje, pri čemer poskrbijo, da nahrbtnik ni le dobro videti in ima funkcionalne dodatke, temveč ima tudi sistem nošenja, ki deluje! Takšen, ki podpira hrbet na vzponih in spustih, med kolesarjenjem ne pade s hrbta, prezračuje uporabnikovo telo, ne drgne vratu in se ne mečka, ko ga pomerjate v trgovini ali 200 kilometrov stran - na cesti. Če vam je pomembno udobje - pristopite k nahrbtniku z druge strani - v prenesenem in dobesednem pomenu! Oglejte si strukturo hrbtišča. Če želite mestni nahrbtnik, v katerega boste spravili le denarnico in nekaj manjših predmetov, ki vam ne bodo polnili žepov, hkrati pa tudi ne bodo tehtali veliko, je lahko hrbtni del nahrbtnika raven, brez pene ali prezračevalnih tunelov. Za manjše obremenitve in kratke razdalje je vse drugo morda preveč, če pa želite nahrbtnik uporabljati za prenašanje knjig in prenosnega računalnika, se že pogovarjamo o konkretni obremenitvi več kilogramov in ne le o drobnarijah. Priporočamo, da ima nahrbtnik za prenosni računalnik oblikovane naramnice, oblazinjene s plastjo lahke pene. Če želite občasno skočiti na mestno kolo, potem mora biti opremljen tudi z najpreprostejšim bedernim pasom in prsnim trakom. Z njima boste stabilizirali tovor na telesu, da ne bo pri vsakem zavoju padel na stran.

Večji in prostornejši kot je nahrbtnik, večji je tudi tovor, ki ga lahko naložite vanj. Zato se poveča potreba po blaženju in stabilizaciji tovora. Debelejše pene se s tem odlično spopadajo, vedno širši trebušni pas pa obremenitev učinkovito prenaša na medenične kosti. Bedrni pas je ključni element za zagotavljanje udobja pri nahrbtnikih! Hkrati je verjetno najbolj podcenjen in zato prezrt - vsi smo namreč videli pohodnike, ki so hodili po gorskih poteh z odpetimi pasovi, ki so jim prosto viseli ob strani). Če po daljšem nošenju nahrbtnika poznate bolečine v ramenih in vratu, boste problem rešili z zapenjanjem kolčnega pasu in njegovo pravilno namestitvijo na medenici. Udobni nahrbtniki prenesejo obremenitev na boke in tako zmanjšajo obremenitev ramen.

Udoben nahrbtnik je tudi takšen, ki ne povzroča nelagodja zaradi potenja. Noben nahrbtnik ne more preprečiti potenja, vendar so materiali, iz katerih je izdelan na določenih mestih, zelo pomembni za lažje prezračevanje in hitrejši prenos znoja. Najboljši proizvajalci se trudijo, da svoje nahrbtnike opremijo s sistemi iz pene, gobic in tkanin, ki odvajajo znoj z oblačil (izberite termoaktivno majico, da ne bo zadrževala vlage!), ga porazdelijo po velikem območju in omogočijo hitro izhlapevanje. Nekateri modeli, namenjeni uporabi v najbolj vročih letnih časih, imajo celo mrežo, pomaknjeno stran od hrbta, in obokan okvir, ki tvori nekakšen prezračevalni tunel. Vendar pa nekatere dejavnosti (plezanje, tek, kolesarjenje ali pohodništvo po zahtevnem terenu) zahtevajo, da nahrbtnik sedi bližje telesu - zato nahrbtniki z oddaljeno mrežico, čeprav se lahko za mnoge izkažejo za nadvse udobne, ne bodo izpolnili pričakovanj 100 % uporabnikov (udoben nahrbtnik ima lahko več deset vidikov!).

Športni nahrbtniki za ljubitelje gora

Gore imajo veliko strani - prav toliko je načinov, kako aktivno preživeti dan v gorah, kot je ljubiteljev pohodništva. Ko izbirate športni nahrbtnik za svoje dejavnosti na prostem, je vredno izbrati model, namenjen določeni disciplini. Majhne podrobnosti in na videz neznatne razlike namreč pri pohodništvu, teku ali plezanju resnično "opravijo svoje delo". Drugačno zmogljivost, strukturo in praktične dodatke bodo imeli nahrbtniki za turno smučanje ali smučanje, druge nahrbtniki za pohodništvo in plezanje, tretje pa nahrbtniki za ekstremni tek.

Športni nahrbtniki za plezanje imajo elegantno linijo, minimalistično ali celo asketsko obliko in ojačane materiale. Njihova minimalna teža mora iti z roko v roki z nadpovprečno odpornostjo proti mehanskim poškodbam, odrgninam in raztrganinam. Nahrbtnik mora biti odporen proti stiku s skalami, hkrati pa tudi proti potiskanju zaradi teže kovinske plezalne opreme, ki je odvržena v njem. Poleg tega so plezalni nahrbtniki pogosto opremljeni z zanko za pritrditev karabinov, čelade, plezalnih čevljev, vrvi itd. Ti nahrbtniki se v primerjavi s pohodniškimi modeli, pri katerih je prezračevanje pomembnejše od maksimalne stabilnosti, vedno tesneje prilegajo hrbtu.

Nahrbtniki za plezalce in plezalce na stenah so zelo posebni modeli. Njihova primarna vloga je prevoz opreme, običajno plezalne vrvi. Zato so pogosto integrirani s ponjavo, ki jo lahko položite neposredno pod smer, ki jo nameravate preplezati. Teh nahrbtnikov običajno ne nosimo na dolgih razdaljah (izjema je enourni vzpon v znamenitem območju Ceuse), zato so sistemi za prenašanje precej minimalni. Več pozornosti je namenjene trdnosti šivov, ključavnic in materialov, ki morajo zdržati velike obremenitve in prenašanje z enega kraja na drugega.

Športni nahrbtnik za tek na smučeh mora biti izjemno lahek, kompakten, zagotavljati prezračevanje, hkrati pa se mora tesno prilegati hrbtu. Prevelika obremenitev negativno vpliva na sposobnost hitrega premagovanja poti, zato vas lahko, če tovor skače ob vsakem koraku in "leti" z desne na levo, resnično spravi ob živce. Zato se športni nahrbtniki za tekače po obliki tako zelo razlikujejo od klasičnih turističnih ali urbanih modelov in jih pogosto imenujemo celo telovniki. Raztegnjeni čez hrbet in ramena kot oklep, držijo celoten tovor čim bližje telesu, v stabilnem položaju. Poleg tega ta vrsta nahrbtnika zagotavlja kar največjo svobodo gibanja vaših ramen, tako da vaši komolci na vzponih in spustih ne udarjajo ob nahrbtnik.

Športni nahrbtniki so v naši trgovini ločena kategorija - pozimi jih lahko uporabljate za turno smučanje ali freeride. Običajno so tudi trdno pritrjeni na telo, za to vrsto konstrukcije pa obstajata vsaj dva razloga. Prvič, zimski nahrbtnik ne sme preveč prezračevati (hladiti!) hrbta ali nabirati snega v prostoru med vami in nahrbtnikom. Drugič, pri smučanju po hribu navzdol je izredno pomembno ravnotežje in nepričakovano nihanje nahrbtnika s strani na stran lahko negativno vpliva na vašo sposobnost ohranjanja ravnotežja. Poleg tega lahko zimski nahrbtniki nosijo smuči ali snežne deske, imajo predal za opremo za lavinske nesreče in sponko za čelado.

Nahrbtniki za vsakodnevne pustolovce

V naši trgovini boste zlahka našli tudi mestne nahrbtnike za moške in ženske. Zagotavljajo enako zaščito za vaš hrbet in držo ter za tovor, ki je pogosto vaše vsakodnevno delo ali rezultat napornega dela. Dober mestni nahrbtnik je udoben, dobro "organiziran" in vzdržljiv. Mnogi imajo poseben predal za prenosni računalnik, zato vam ni treba s seboj vzeti posebne torbe za poslovno strojno opremo. Dodatni žepi omogočajo enostavno shranjevanje telefona ali dokumentov, tako da imate do njih praktičen dostop. Tako lahko uživate v zračenju in stabilnosti tovora na hrbtu, praktični funkcionalnosti ter predvsem zanesljivosti in vzdržljivosti mestnih nahrbtnikov najboljših proizvajalcev.
Mestni nahrbtnik, takšen, ki lahko nosi vaš dragoceni prenosnik ali preprosto takšen, ki ga vsak dan uporabljate v šoli in službi, bi vas moral tudi razveseliti! Oblikovalci so poskrbeli, da je dizajn popolnoma v skladu z najnovejšimi trendi, barvna paleta pa ni le praktična, temveč tudi "aktualna". To pomeni, da so na voljo mestni nahrbtniki z asketskim, starošolskim dizajnom, nahrbtniki z rolo zapiranjem, pa tudi bolj tipični nahrbtniki s klasično široko zadrgo. Ponujamo nahrbtnike za moške in ženske, majhne in velike, za uradna srečanja in priložnostne priložnosti. Zelo zanimiva kategorija so nahrbtniki z zaščito pred krajo, opremljeni z varnostnim sistemom, ki preprečuje poskuse kraje vsebine na natrpanih mestih (npr. z odpenjanjem zadrge ali rezanjem tkanine) ali kadar niste ves čas pozorni na nahrbtnik.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kakšna je razlika med moškimi in ženskimi nahrbtniki?

Moške in ženske nahrbtnike zelo pogosto ločimo - bistvo te razvrstitve je sistem nošenja. Ženski nahrbtniki so izdelani za krajši trup, imajo drugačen profil naramnic in včasih tudi pas za boke. V skladu s tem je moški nahrbtnik pogosto večji - razlika v prostornini, npr. 5 ali 10 litrov, pa je pogosto posledica daljšega hrbtišča in sistema nošenja.

Kako prilagoditi nahrbtnik?

KROK 1: Sprostite naramnice, dvignite nahrbtnik za ročaj in si ga namestite na hrbet. KORAK 2: Bederni pas mora tesno obdajati medenične ploščice in prenašati težo na boke. Zapnite zaponko in zategnite ledveni pas, da prilagodite obseg. Pri nekaterih nahrbtnikih morate pasove potegniti vstran, rahlo proti hrbtu, pri drugih pa v smeri popka. KORAK 3: Nato zategnite pasove, vendar ne preveč močno. KORAK 4: Veliki nahrbtniki so opremljeni s trakovi za stabilizacijo tovora. Našli jih boste na naramnicah - neposredno ob vratu. Zategnite jih, da se nahrbtnik približa vašemu telesu. KORAK 5: Zapnite zaponko prsnega pasu. To poveča vašo svobodo med aktivnim gibanjem in preprečuje, da bi se naramnice povešale. KORAK 6: Večji nahrbtniki imajo lahko dodatne trakove za nadzor obremenitve. Našli jih boste na dnu kolčnega pasu. Zategnite jih, da izboljšate nadzor bočne obremenitve.

Ali je nahrbtnike mogoče prati?

V večini primerov priporočamo ročno pranje v veliki skledi ali celo kopalni kadi. Nahrbtnikov ne smete prati v pralnem stroju, čeprav lahko manjše nahrbtnike brez oblazinjenega hrbta včasih operete v načinu ročnega pranja (preverite oznake!). Za ročno čiščenje lahko uporabite detergente za tehnična oblačila, milo ali izdelke, namenjene pranju pohodniške opreme. Močno umazanijo je treba odstraniti z mehko krtačo, krpo ali gobo. Dober nahrbtnik se ne boji vode ali drgnjenja, vendar lahko toge ščetine krtače poškodujejo tkanino. Zelo pomembno je, da nahrbtnik po pranju zelo dobro sperete in ga nato posušite. Tako kot tehnična oblačila ali gorska obutev tudi nahrbtniki ne smejo priti v stik z neposrednimi viri toplote.