top

Spoznajte nas s širšega vidika

Gorska trgovina 8a.si
V imenu skrita oznaka
Brand 8a
Ime 8a izhaja iz stopnje težavnosti po francoski plezalni lestvici.
To je stopnja, ki je dosegljiva skoraj vsakomur, vendar se je treba na njo vseeno dobro pripraviti. Predstavlja simbolično mejo med strastjo z ljubiteljskim pridihom in pravim profesionalizmom. Ko je ta stopnja presežena, alpinizem postane način življenje, kar pomeni, da nenehno preizkušamo meje naše zmogljivosti in stremimo k najboljši pripravljenosti. Ime je del našega poslanstva! Z enako resnostjo kot gorništvo jemljemo tudi naš posel.
Beseda avtorja
Plezanje je v mojem življenje prisotno že od leta 1992. Od takrat sem večino zadev in odločitev podredil tej strasti, čeprav sem ljubitelj tudi drugih športnih aktivnosti, kot so pohodništvo, terenski tek, gorsko kolesarjenje in turno smučanje. Vedno sem se odlično počutil tudi v vlogi prodajalca. Ideja, da bi ustanovil trgovino s plezalno in gorsko opremo, se je pojavila iznenada, ko sem bil še prodajalec v enem izmed outdoor podjetij. Od takrat je moje poklicno življenje tesno povezano z mojim konjičkom. Tudi drugim sem želel ponuditi najboljšo opremo za gorske aktivnosti in jih okužiti s svojo strastjo do športa.
Plezalec
Plezalec
Plezalec
Naš moto Nenehno gibanje in osvajanje novih vrhov!
Misija
Naš cilj je, da smo vedno boljši, v tem kar delamo. Vedno bomo prisluhnili strankam, opazovali trende in se učili novih tehnologij, saj le tako lahko izboljšamo kakovost storitev. Svoj položaj na trgu smo zgradili na zaupanju ljudi, ki radi uporabljajo naše znanje in pri nas kupujejo opremo za uresničevanje svojih strasti. Upamo, da se bo zaupanje v prihodnosti le še poglobilo in da bomo ljudem, ki obožujejo gore, tako kot mi, še bližje
Vizija
Veseli nas dejstvo, da v 8a kupuje že druga generacija ljubiteljev gora, vendar pa si želimo, da bodo pri nas z veseljem nakupovale tudi naslednje. Trudimo se biti v toku dogajanja ter spremljati najnovejše trende v stacionarni in spletni trgovini. Za naše stranke si želimo oblikovati kar najbolj optimalni poslovni model. V času našega delovanja se je veliko spremenilo in spremembam bomo priča tudi v prihodnje. Spreminjamo se tudi mi. Postajamo boljši za naše stranke.
  • Ekipa 8a.sk
   Vodi nas strast
   Blagovna znamka 8a se ni nikoli omejevala samo na eno disciplino, čeprav je nastala iz ljubezni do plezanja. Z višino se širi tudi obzorje, s tem pa je polnejša tudi slika sveta. Mogoče nam je bilo zaradi tega že od začetka pomembno, da podpiramo vse, ki želijo uresničiti svoje outdoor sanje, ne glede na to, kakšne te sanje so.
  • Oprema za turno smučanje v spletni trgovini 8a.si
   Odkrivamo nove smeri
   Oprema za osebe, ki se merijo z navpičnimi stenami, je, čeprav je ena izmed glavnih stebrov naše ponudbe, le delček tega, kar lahko najdete pri nas. Podjetje je bilo ustanovljeno z namenom nudenja pomoči plezalcem, trudimo pa se olajšati življenje tudi ljubiteljem drugih gorskih aktivnosti: pohodnikom, tekačem, raziskovalcem, kolesarjem in turnim smučarjem. Obiščejo nas tudi popotniki, ki se goram izogibajo.
  • Pohodniška trgovina 8a.si
   Tržišče poznamo od podplata
   Naše stranke so vedno v pogonu in tudi mi ne mislimo počivati na lovorikah. Aktivno iščemo izdelke, ki bodo navdušili ljubitelje široko razumljenih dejavnosti na prostem ter še bolje zaščitili vaše zdravje in vam omogočili, da iz življenja iztisnete kar največ. Osredotočili smo se na športne discipline, s katerimi se ukvarjamo sami. Ponujamo širok nabor izdelkov najboljših blagovnih znamk ter strokovno svetovanje.
Kako se razlikujemo od drugih trgovin
1. Ne sprejemamo kompromisov>
Skrbno izbiramo izdelke, ki jih ponudimo v naši spletni trgovini. Stavimo na kakovost, zato sodelujemo izključno z blagovnimi znamkami, ki jim sami zaupamo. Vemo, da mora biti outdoor oprema zanesljiva, saj od tega ni odvisno le udobje, ampak tudi varnost.
2. Smo v toku dogajanja
Naša ponudba vključuje tako brezčasne prodajne uspešnice, ki temeljijo na že leta preizkušenih patentih, kot tudi novosti, ki lahko v bližnji prihodnosti naredijo revolucijo na trgu. Pozorno spremljamo, kaj se dogaja na področju outdoor. Obrtni sejmi? Nikoli ne manjkamo! Sledimo trendom, iščemo inovativne rešitve, preizkušamo in primerjamo.
3. Delamo hitro, vendar s pametjo.
Vemo, da ni vse zlato, kar se sveti, zato k novim patentom pristopamo pazljivo. Izbiramo samo to, kar je vredno pozornosti naših strank. Ko odkrijemo nekaj kakovostnega, hitro sprejmemo odločitev in zaženemo naše turbine. Delamo vse, kar je v naši moči, da bi zanimive rešitve in sveže modele kar najhitreje ponudili oboževalcem gorskih aktivnosti.
4. Našim strankam pridemo naproti
Čeprav se dandanes prodaja seli na splet, imamo v mislih tudi tiste, ki še vedno raje kupujejo v stacionarnih trgovinah. Vse tiste, ki so do spletnega nakupovanja nekoliko nezaupljivi, z veseljem povabimo v naš prodajni salon v Glivicah, kjer si lahko izdelke iz ponudbe 8a ogledajo, se jih dotaknejo, si jih pomerijo in jih medsebojno primerjajo.
5. Nenehno se izpopolnjujemo
Čeprav o outdoor področju vemo resnično veliko, ne pozabljamo na lastno izpopolnjevanje. Obiskujemo seminarje in se redno udeležujemo izobraževanj proizvajalcev, na katerih pridobivamo znanje o novih tehnologijah. Lačni smo novega znanja in smo zelo radovedni, saj smo le tako lahko zanesljivi kot prodajalec.
6. Ne bojimo se vprašanj
Nekatere stranke zanimajo najnovejše tehnologije, druge iščejo odgovore na bolj osnovna vprašanja. In na to smo pripravljeni! Naši prodajalci v stacionarni trgovini in zaposleni v službi za pomoč strankam vam lahko na preprost način razložijo princip delovanja zapletenega sistema, pa tudi nekoga, ki z njim še ni imel stika, uvedejo v outdoor svet. Za nas ne obstajajo pretežka ali banalna vprašanja.
7. Delimo naše znanje
Poljska je nižinska dežela, zato splošno znanje o gorski opremi in aktivnostih ni tako samoumevno. Upamo, da se bo to skupaj z vse večjo priljubljenostjo aktivnosti na prostem začelo spreminjati. K temu želimo prispevati tudi sami. Z mislijo na osebe, ki iščejo gorske nasvete, smernice ali navdih smo leta 2015 zagnali spletno platformo 8academy.pl. Na portalu lahko najdemo članke znanih plezalcev, alpinistov in popotnikov ter bogato bazo nasvetov naših strokovnjakov.
8. Pri svojem delu smo odgovorni
Poleg tega, da izobražujemo, se trudimo oblikovati tudi določena stališča. Posebej ponosni smo na uspešno izpeljane družbeno-socialne akcije, ki so bile v gorskem in plezalnem svetu zelo odmevne. Leta 2016 smo začeli s kampanjo »Sestopi varno«. Namen projekta je bil, opozoriti ljubitelje plezanja na pogosto napako, ki je pogosto razlog za tragičen konec, in sicer manjkajoči vozel na koncu vrvi. Z našo naslednjo akcijo »Ne smeti, pohodnik!« smo opozarjali pohodnike na problematiko smeti v gorah. Iz omenjenih kampanjah smo zbrali sredstva za številne plezalne stene in planinske koče. Pozitivno so se odzvali tudi predstavniki skupin, katerim je bilo sporočilo namenjeno.