top

Ocun

Ocun je blagovna znamka s celotno ponudbo izdelkov za vsakega ljubitelja plezanja. V naši trgovini boste našli vse, kar potrebujete za plezanje – plezalne čevlje, pasove in drugo opremo ter oblačila blagovne znamke Ocun.
View as Grid List

419 Izdelki

  1. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 1 Pinches - blue

    Seznam želja

  2. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 3 Modulars - red

    Seznam želja

  3. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 1 Pinches - red

    Seznam želja

  4. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 2 Slopers - blue

    Seznam želja

  5. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 3 Modulars - blue

    Seznam želja

  6. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 5 Jugs  - red

    Seznam želja

  7. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 4 Edges - blue

    Seznam želja

  8. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 4 Edges - red

    Seznam želja

  9. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 4 Edges - yellow

    Seznam želja

  10. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 2 Slopers - red

    Seznam želja

  11. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 5 Jugs  - blue

    Seznam želja

  12. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 5 Jugs  - yellow

    Seznam želja

  13. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Footholds Set 1 Bolt-on - red

    Seznam želja

  14. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Hold Set 1 Pinches - black

    Seznam želja

  15. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 3 Modulars - black

    Seznam želja

  16. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 5 Jugs  - black

    Seznam želja

  17. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Footholds Set 1 Bolt-on - black

    Seznam želja

  18. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Footholds Set 1 Bolt-on - blue

    Seznam želja

  19. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 2 Slopers - black

    Seznam želja

  20. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Holds Set 4 Edges - black

    Seznam želja

  21. -10%
    Plezalni oprimki Ocun Footholds Set 1 Bolt-on - yellow

    Seznam želja

  22. -10%
    Rokavice za plezanje Ocun Crack Gloves Lite - red

    Seznam želja

  23. -10%
    Vrečka za magnezij Ocun Boulder Bag - green

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

419 Izdelki

Počisti

Znamka Ocun - stvari, namenjene plezanju

Vse dejavnosti blagovne znamke Ocun so povezane s tem, kar imajo ljudje, ki jo sestavljajo, najraje - plezanje, skale in širše okolje v naravi. Plezanje je strast, ki zahteva ustrezno pripravo, usposabljanje in opremo. Ta zadnji element je bistvo blagovne znamke Ocun Z oblikovanjem in trženjem plezalnih izdelkov, kot so pasovi, vrvi, varovalne naprave in plezalni čevlji, blagovna znamka plezalcem omogoča, da se povzpnejo še višje in dlje. Hkrati si po najboljših močeh prizadeva, da bi v celoti uresničila upanje, ki ga polaga vanj. Vrhunska oprema, na katero se lahko vedno zanesete, je osnova za varnost v skalah in gorah. Strokovnjaki češkega proizvajalca si nenehno prizadevajo, da bi zagotovili izpolnjevanje najvišjih standardov in čim bolj enostavno uporabo. Nenehno inoviranje in izpopolnjevanje najboljših elementov vsakega kosa opreme se odraža v visoki stopnji zaupanja v znamko tako pri začetnikih kot naprednih plezalcih.

Zgodovina blagovne znamke Ocun je nenehno prizadevanje za popolnost

Vse se je začelo leta 1980, ko je ustanovitelj znamke Pavel Hendrych začel plezati. Plezalna oprema, ki je bila na voljo na trgu, še zdaleč ni bila popolna, zato je kmalu začel sam spreminjati razpoložljivo opremo po lastnih zamislih. Leta 1988 je bil izdelan prvi postroj. Izdelava je potekala doma, na preprostem šivalnem stroju, trakovi pa so se barvali v velikem loncu v kuhinji. Naslednji korak so bili prvi plezalni čevlji. Med bivanjem v Sibiriji, v regiji Skalni stebri, je Pavel začel sodelovati z lokalnimi plezalci. Tako so nastali prvi plezalni čevlji Feather, izdelani pod blagovno znamko Rock Pillars. V naslednjih letih so se pojavile številne inovacije, ki so prinesle nadaljnje revolucionarne spremembe v plezalnih čevljih. Leta 1998 je bila ustanovljena blagovna znamka Ocun Sprva se je ukvarjalo izključno s proizvodnjo plezalnih pasov in nekaterih prvih blazinic za padce. To je napovedalo vse večjo priljubljenost balvanskega plezanja. V vseh letih obstoja blagovne znamke so se pojavljale nadaljnje inovacije za izdelavo še naprednejše plezalne opreme.

Razvoj plezalnih čevljev Ocun

Plezalni čevlji Ocun, ki so jih sprva izdelovali pod blagovno znamko Rock Pillars, so doživeli številne inovativne spremembe. Mnoge izmed njih je vredno omeniti, saj so pustili pečat na celotnem trgu plezalne obutve in pogosto postali svetilnik za druge proizvajalce, ki so jim prav tako sledili. Eden od teh je bil podplat, zavit vse nad peto, kar je bil odziv na potrebe plezalcev, ki so uporabljali vse bolj priljubljeno tehniko zatikanja pete. Leta 1994 je bila uvedena nova zasnova zgornjega dela, ki je odpravila šiv na peti. S tem so se številni plezalci prenehali spopadati z neudobno obutvijo med plezanjem. Leta 2009 je v konstrukcijo Ocunovih vrhunskih modelov uveden sistem 3 Force System Posebna gumijasta plošča prekriva celoten sprednji del čevlja in preprečuje zvijanje, ko vsa teža telesa počiva na notranjem robu čevlja. Poleg tega celoten sistem zagotavlja še boljši prenos sile s prstov na skalo, kar omogoča uporabo tudi najmanjših stopnic. Leta 2017 je Ocun izumil novo vrsto gume - gumo CAT Zagotavlja izjemen oprijem in se proizvaja v dveh različicah - CAT 1.5 in CAT 1.1.

Ocun - inovacije na področju plezalne opreme

Od svojega nastanka je znamka znana po visokokakovostnih plezalnih pasovih, ki jih je z leti nenehno izboljševala. Leta 2001 je bil razvit postroj z drsnim pasom (sistem MWS). To omogoča natančno centriranje priključka ne glede na to, kaj imate oblečeno. Zato so pasovi primerni tako za zimo kot za poletje. V letu 2018 bo Ocun predstavil revolucionarni model postroja, pri katerem so pas za kolke in stegenske zanke izdelane iz pene WeBee s tridimenzionalno zasnovo. To zagotavlja visoko udobje, nizko težo in odlično prezračevanje postroja.

Široka ponudba blagovnih znamk Ocun

Danes je blagovna znamka specializirana za oblikovanje in proizvodnjo plezalne opreme, oblačil in obutve. Z dodajanjem novih skupin izdelkov blagovna znamka plezalcem zagotavlja popolno opremo za plezanje v skali in na ploščah. Češki proizvajalec vam bo zagotovil vso potrebno opremo, ne glede na to, ali šele začenjate svojo plezalno avanturo ali iščete plezalno opremo za napredne uporabnike.

Ocun - plezalni čevlji za začetnike in izkušene plezalce

Nabor znamke vključuje najpreprostejše modele za plezalce začetnike in zelo asimetrične modele za profesionalce. Primerne so za zatikanje pete ali izkoriščanje najmanjših stopnic in razpok. Uporaba visokokakovostne gume z odličnimi parametri oprijema in naprednimi oblikovalskimi rešitvami pomeni odlično zmogljivost na steni. Številni modeli so na voljo tako v obliki zavezanih plezalnih čevljev kot tudi z velcro, pri čemer se o načinu obuvanja odloči uporabnik sam. Vse več ljudi se odloča za plezalne čevlje Ocun Mnenja o njih so zelo dobra tako pri plezalcih začetnikih kot pri izkušenih kolesarjih.

Plezalni pasovi in druga plezalna oprema pomenijo udobje in varnost na steni.

Velik del ponudbe češkega proizvajalca predstavlja plezalna oprema. Med njimi bo vsak plezalni navdušenec našel skoraj vse potrebne pripomočke in karabine. Ultralight belay cups so kot nalašč za skalno plezanje, HMS karabini zagotavljajo visoko stopnjo varnosti, športni plezalni ekspresi pa vam omogočajo osvajanje še zahtevnejših smeri. Za vsak vzpon je bistvenega pomena tudi udoben plezalni pas. Serija inovativnih pasov Webee je popolnoma spremenila pristop k temu delu opreme.

Ocunova plezalna oblačila, izdelana posebej za plezalce.

Majice in jopice, Ocunove plezalne hlače in celo lahke puhovke. Obleka, izdelana posebej za plezalce, pomeni izjemno prileganje in svobodo gibanja na steni. Zaradi izjemnega sloga so ta oblačila priljubljena izbira tako za poletna rock potovanja kot za vsakodnevno uporabo. Blagovna znamka Ocun je podjetje, ki izkorišča svoj potencial in uspešno združuje dosedanje izkušnje ter inovativne zamisli svojih oblikovalcev.