top

Oprema za turno smučanje

Turnosmučarska oprema je široka kategorija v trgovini 8a.si, kjer boste našli vso opremo, potrebno za smučanje. Oblačila, nahrbtniki, raki, ledne sekire, očala ali lavinski ABC - vse to in še malo več samo pri nas.
View as Grid List

1229 Izdelki

 1. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 30L - shrub green

  Seznam želja

 2. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 20L - shrub green

  Seznam želja

 3. -15%
  Naglavna svetilka Silva Trail Speed 5XT

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

1229 Izdelki

Počisti

Smučarska turna oprema - oblačila za turno smučanje

V tej kategoriji boste našli celotna turnosmučarska oblačila, ki vas bodo zaščitila pred ekstremnimi razmerami. Membranske suknjičaste jakne vas bodo ohranile suhe, ko boste padli v sneg. Številne med njimi uporabljajo tehnologijo GORE-TEX® za največjo odpornost na vodo. Enako velja za turnosmučarske hlače in rokavice, ki vas v celoti zaščitijo pred ostrimi zimskimi razmerami. V kategoriji turnosmučarska oprema - oblačila za turno smučanje boste našli tudi modele z izdelkom GORE-TEX® INFINIUM™ s tehnologijo WINDSTOPPER®. Ta softshell rešitev vas bo zaščitila pred hladilnim učinkom vetra. Za oblačila za turno smučanje je značilna tudi odlična zračnost. To velja za jakne, hlače, rokavice in hitro sušeče se spodnje perilo. Zaradi tega se odvaja odvečna vlaga, kar ščiti pred pregrevanjem. V kategoriji opreme za turno smučanje boste našli tudi turnosmučarske nogavice iz volne merino. Njena izolacija bo zmanjšala ohlajanje, kar bo pozitivno vplivalo na toplotno udobje. Poleg tega vam bodo njene antibakterijske lastnosti omogočile, da boste dolgo časa ostali sveži.

Smučarska oprema - nahrbtniki za turno smučanje in lavinske ture

Smučarski in turnosmučarski nahrbtniki so izjemno izpopolnjene konstrukcije, ki se dobro obnesejo v ekstremnih zimskih razmerah. Na tem področju turnosmučarska oprema zagotavlja enostavno premikanje vaše opreme, tako da se lahko spopadete s težavami pri dejavnosti. Ti modeli med dinamičnim gibanjem ohranjajo visoko stabilnost na telesu, zato nič ne bo motilo vašega smučanja. Smučarski in turnosmučarski nahrbtniki imajo posebne rešitve za prenašanje smuči ali desk. S to turnosmučarsko opremo vam ne bo treba smuči prenašati v roki, kar je popolnoma nepraktično. Poleg tega vam bodo turnosmučarski nahrbtniki omogočili, da s seboj vzamete rake, ledne sekire ali plezalno vrv. Zelo praktični so tudi lavinski nahrbtniki, ki v primeru nesreče nudijo podporo posebni zračni blazini. Ta vas potegne na površje plazu, kar poveča vaše možnosti za preživetje. Smučarski turni nahrbtniki vam bodo omogočili tudi prevoz vrečke z boto, da ne boste dehidrirali.

Ski touring oprema - ledne sekire, raki in pasovi

Smučarsko turno smučanje se pogosto izvaja s plezalnimi elementi, zato morate s seboj vzeti dodatno turnosmučarsko opremo. Takšna oprema vključuje krplje, turnosmučarski pas in ledno sekiro. Prilagoditi jih je treba posebnostim te smučarske dejavnosti, zato so veliko lažji od svojih klasičnih kolegov. Oprema se odlično prilega nahrbtniku in dinamiki gibanja v gorah, zato vas nikakor ne bo omejevala. Smučarski turni postroji v kategoriji turnosmučarske opreme imajo običajno dodatne zanke za opremo, na katere lahko pritrdite karabine in ledne vijake. Turnosmučarski raki, kot so Climbing Technology Snow Flex, bodo povečali stabilnost pri plezanju in hoji. Pri prevozu smuči na nahrbtniku se morate varno gibati po poti, zato je treba izbrati ta del opreme. Oprema za turno smučanje vključuje tudi ledne sekire, ki so lažje od svojih turističnih kolegov. To je pomembno, ker je količina opreme, ki jo pozimi vzamete v gore, večja, zato je vredno omejiti njeno težo.

Smučarska turna oprema - turnosmučarske čelade in smučarska očala

Zaščita glave med ekstremnim turnim smučanjem je nujna, zato si oglejte čelade za turno smučanje v naši trgovini. So izjemno lahke in popolnoma vzdržljive. To pomeni, da lahko povečate svojo varnost med morebitnim padcem. Hkrati bo optimalna raven prezračevanja teh konstrukcij zmanjšala neprijetno pregrevanje. Poleg tega so smučarska turna oprema v trgovini 8a.si tudi smučarska očala. Sodobne tehnologije leč, ki jih boste našli tukaj, izboljšujejo zaznavanje okolja. Vse postane jasnejše, zato boste pridobili vizualni vtis in pravočasno opazili ovire na progi.

Ski touring oprema - lavinski ABC

Takšna oprema poveča vašo varnost in olajša reševalne akcije. Lavinske sonde, lopata za sneg in predvsem lavinski detektor so nujni, če se resno lotite turnega smučanja.