top

Patagonia

Patagonia je proizvajalec outdoor in plezalnih oblačil. Blagovna znamka si skrbno prizadeva za čim manjši vpliv na naravno okolje in podpira številne okoljske pobude. V njeni ponudbi boste našli gorska oblačila in oblačila za vsak dan najvišje kakovosti. Hlače, majice, jakne in jope Patagonia – trgovina 8a.si predstavlja široko izbiro izdelkov.
View as Grid List

711 Izdelki

 1. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 30L - shrub green

  Seznam želja

 2. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 20L - shrub green

  Seznam želja

 3. -7%
  Nepremočljive hlače Patagonia Triolet Pants - black

  Seznam želja

 4. -5%
  Pas Patagonia Tech Web Belt - burl red

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

711 Izdelki

Počisti

Patagonia - podjetje s poslanstvom

Znamko Patagonia poganjajo pozitivni ljudje, ki ljubijo dejavnosti na prostem. Osredotoča se na plezanje, pohodništvo, smučanje, gorsko kolesarjenje ali tek na smučeh. Prav z mislijo na ljubitelje teh dejavnosti so bila oblikovana Patagonijina oblačila za aktivnosti na prostem in vrhunska pohodniška oprema. Vendar to ni le še ena "običajna" blagovna znamka oblačil. Odgovorni za določanje kratkoročnih in dolgoročnih ciljev podjetja si prizadevajo, da bi imeli čim manjši vpliv na okolje. To se izvaja v okviru sredstev, ki so na voljo blagovni znamki Patagonia in trgu outdoor. Dejavnosti so namenjene ohranjanju divjine in naravnosti številnih regij sveta. Podjetje preučuje svoj vpliv na okolje in si prizadeva zmanjšati svoj negativni vpliv na naravo. Patagonijina okoljska dejavnost se kaže na številnih področjih. Uvedeni so sodobni proizvodni postopki, ki zmanjšujejo uporabo škodljivih kemikalij. Zmanjšujejo tudi potrebo po energiji. Blagovna znamka sodeluje tudi z zunanjimi organizacijami. Finančno podpira manjše okoljske projekte na številnih območjih sveta.

Zgodovina blagovne znamke Patagonia

Vse se je začelo leta 1953. Takrat se je ustanovitelj znamke Patagonia Yvon Chouinard kot štirinajstletni deček začel zanimati za plezanje. Kmalu ga je hobi popolnoma prevzel. Svojo strast je nenehno razvijal in se preselil v Yosemite. Tam je raziskoval skrivnosti plezanja na velikih stenah. Leta 1957 je kupil štedilnik, meh, nakovalo in kladiva. Sam je začel kovati potrebno plezalno opremo. Tako so nastali prvi kavlji, ki jih je sam preizkusil na steni. Leta 1965 je bilo ustanovljeno podjetje Chouinard Equipment. Yvon jo je ustanovil skupaj s Tomom Frostom. Kmalu je postal eden največjih dobaviteljev plezalne opreme v ZDA. Yvon je ugotovil, da na trgu primanjkuje oblačil, primernih za plezalce. Klasični bombažni material je vpijal preveč vlage. Tako je bila uvedena ponudba oblačil iz sintetičnih vlaken te blagovne znamke. Podjetje je bilo prvo, ki je začelo promovirati sistem večplastnih oblačil. Znamka Patagonia je bila ustanovljena leta 1973. Sodelovanje s podjetji, kot je Malden Mills, je omogočilo razvoj vedno novih materialov. Sprva so bila oblačila izdelana predvsem iz polipropilena, pozneje pa iz poliestra. Že leta 1985 je bila na trgu predstavljena revolucionarna tkanina Capilene®. Danes je Patagonia eden vodilnih proizvajalcev oblačil za gorništvo, plezanje in deskanje. Znana je po svojih okolju prijaznih dejavnostih. Podpira majhne lokalne organizacije, ki varujejo okolje. Aktivno zmanjšuje negativne vplive proizvodnje svojih oblačil na okolje. Prav tako spodbuja popravilo in daljšo uporabo oblačil, ki jih kupi.

Oblačila Patagonia imajo širok izbor modelov

Znamka ima vrsto oblačil, pripravljenih za različne dejavnosti. Vse modele združuje visoka kakovost izdelave in uporabljenih materialov. Ta oblačila so narejena tako, da jih lahko uporabljate več sezon. V trgovini 8a.si so med drugim na voljo izpopolnjene jakne Patagonia, odporne na dež in izolirane. Nekatere učinkovito ščitijo pred mrazom v hladnejših dneh. Drugi vas bodo ob vremenskih nevšečnostih zaščitili pred dežjem ali snegom. Velika izbira plezalnih in pohodniških hlač bo navdušila vse ljubitelje poletnih izletov na skale in gorske poti. Ustrezno izbrani kroji zagotavljajo največjo svobodo gibanja. Udobne Patagonijeve mikice so kot nalašč za gore in vsakdanjo uporabo. Med njimi zagotovo izstopajo kultni modeli Patagonia R1 Odlikujeta jih visoko udobje pri nošenju in zanesljivost v vsakem trenutku. V hladnejših dneh so odlična izolacijska plast. Oblačila te ameriške blagovne znamke so zelo priljubljena tudi za vsakodnevno nošenje. Udobne jopice s kapuco, majice iz organskega bombaža Patagonia in druga oblačila z značilnim logotipom so pogosto vidna na mestnih ulicah. So pogosta izbira vseh ljubiteljev gora in ljudi, ki skrbijo za zmanjšanje vpliva na okolje.

Patagonia so tudi nahrbtniki in zunanje torbe

Podjetje ponuja tudi vrsto pohodniške opreme. Popolnoma primerna je tako za krajše pohode kot za daljša potovanja. Med ponujenimi modeli so izdelki, kot so klasični nahrbtniki Patagonia Prostorne potovalne torbe ali organizatorji prtljage poskrbijo, da so vse stvari, ki jih vzamete s seboj, urejene. Katalog podjetja vključuje predloge za zelo različne uporabnike. Plezalni nahrbtniki so vsekakor vredni omembe. To je dejavnost, na podlagi katere se je povečala priljubljenost blagovne znamke Patagonia Različni modeli so kot nalašč za poletne izlete v skale in večdnevne izlete v večje stene. Strokovnjaki tega proizvajalca dobro vedo, kako mora biti opremljen nahrbtnik plezalca. Poleg naprednih modelov so v ponudbi podjetja tudi modeli, namenjeni lažjim izzivom na prostem. Klasični pohodniški nahrbtniki Patagonia so kot nalašč za pohodništvo in hojo po poteh. Odlikujeta jih priročen dostop do notranjosti in visokokakovostni materiali. Med izdelki ne smejo manjkati niti funkcionalni mestni nahrbtniki s plezalnim dizajnom. So obvezen nakup za vsakega ljubitelja blagovnih znamk, ki obožuje gore. Kompaktni modeli so kot nalašč za vsakdanjo uporabo.

Ameriška blagovna znamka Patagonia je znana tudi po izdelavi trpežnih torb za ekspedicije in potovanja. So odlična izbira, kadar se prtljaga prevaža na strehi avtomobila, vlaka ali avtobusa, namesto da bi jo nosili na hrbtu. Patagonijine torbe odlikuje nadpovprečna vzdržljivost. Zato so idealni za dolga potovanja. Vedno se lahko zanesete na njihovo zanesljivost in priročnost. Za boljšo organizacijo vsebine torb so na voljo tudi manjši izdelki Patagonia Funkcionalne toaletne potrebščine, organizatorji prtljage in številni drugi dodatki. Z njimi se boste hitro znašli na vsakem postajališču.

Najprej skrb za naravo

Ameriški proizvajalec oblačil si dejavno prizadeva za zmanjšanje svojega vpliva na okolje. To je trdno zasidrano v politiki podjetja. Izjavam sledijo konkretna dejanja. Prvič, Patagonija vse izdelke oblikuje tako, da so trpežni in lahko služijo dolgo časa. Testira materiale, ki jih uporablja v svojih gorskih oblačilih in opremi, da ugotovi njihovo vzdržljivost. Tako lahko izbere tiste, ki bodo najbolje delovali pri določeni dejavnosti. Dolgotrajnejša uporaba izdelkov Patagonia pomeni manjšo potrebo po naravnih virih. To pomeni manjše izkoriščanje okolja. Drugič, Patagonia spodbuja in izvaja kampanje, povezane s popravilom rabljenih oblačil in opreme. Na ta način se zmanjša količina odpadkov. Tretjič, vsi dobavitelji materiala so podrobno pregledani. Prav tako njihov proizvodni proces ne sme pretirano obremenjevati okolja. Trenutno Patagonia uporablja samo organski bombaž O tem je pravkar odločil uničujoč vpliv konvencionalnega gojenja. Četrtič, proizvajalec vsako leto del ustvarjenega prihodka nameni okoljskim organizacijam. Najpogosteje podpira lokalne dejavnosti in majhne ustanove, ki se borijo proti določenim težavam. Ta edinstven pristop privablja številne privržence znamke. Če vam ni vseeno za stanje okolja in zmanjšanje vpliva na naravo, je to dobra izbira.

Patagonijine izdelke lahko kupite na spletu na 8a.si

Nismo mogli spregledati takšnega strokovnjaka za gorska in outdoor oblačila, kot je ameriški proizvajalec. Oblačila Patagonia zagotovo prispevajo k varovanju okolja. Hkrati smo prepričani, da dobimo izdelek vrhunske kakovosti. Ustvarjen je bil za dolgoletno uporabo v težkih razmerah. Med razpoložljivimi modeli bodo ljubitelji različnih dejavnosti našli primerna oblačila. Širok izbor oblačil in opreme Patagonia bodo cenili ljubitelji skalnega in gorskega plezanja. Modeli so izdelani iz prožnih materialov in omogočajo popolno svobodo gibanja po steni. Patagonijina ponudba vključuje tudi številne izdelke, pripravljene za pohodnike. Številni modeli so zasnovani za vsakodnevno uporabo. Pri teh modelih sta pomembna predvsem visoka raven udobja pri nošenju in edinstvena zasnova, ki se opira na proizvajalčev gorski pedigre. Ne glede na to, ali potrebujete oblačila za poletje, prehodne sezone ali zimo, boste pri nas zagotovo našli prave modele. Med njimi bodo oblačila, ki so idealno prilagojena vaši dejavnosti in vremenskim razmeram. Če iščete izjemna oblačila ameriške blagovne znamke po ugodnih cenah, vas bo zagotovo zanimala izložba Patagonia pri 8a.si.