top

Plezalna oblačila

Pri plezalnih oblačilih gre za maksimalno udobje tako v skalah kot na plošči. Izberite neomejeno svobodo pri vsakem gibu.
View as Grid List

832 Izdelki

 1. -12%
  Majica Edelrid Rope T-Shirt II - iceaxe

  Seznam želja

 2. -12%
  Majica Edelrid Onset T-Shirt - ecru

  Seznam želja

 3. -14%
  Športna majica Vaude Sveit Shirt - black

  Seznam želja

 4. -4%
  Plezalne hlače Nograd Resistant Pants - bronze

  Seznam želja

 5. -4%
  Plezalne hlače Nograd Legend - denim blue/blue

  Seznam želja

 6. -5%
  Plezalne hlače Nograd Fonzi Pant - bronze

  Seznam želja

 7. -5%
  Plezalne hlače Nograd Neo Pant - bronze

  Seznam želja

 8. -5%
  Plezalne hlače Nograd Neo Pant - gazolina

  Seznam želja

 9. -5%
  Plezalne hlače Nograd Neo Pant - dark blue

  Seznam želja

 10. -1%
  Majica s potiskom Nograd Not Novice - black/white

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

832 Izdelki

Počisti

Plezalna oblačila - posebne lastnosti

Plezalna oblačila odlikujejo številne lastnosti, ki jih na prvi pogled pogosto sploh ne opazimo. Najpomembnejša med njimi je nedvomno kroj. Ne glede na to, ali gre za hlače, jopico ali majico, mora oblačilo zagotavljati zadostno svobodo gibanja. Posebej profilirani rokavi pri majicah ter dodatni paneli iz blaga v mednožju in na kolenih hlač - vse to je zasnovano tako, da zagotavlja kar največjo svobodo gibanja. Zaradi tega vas plezalna oblačila ne ovirajo niti pri izvajanju najbolj vratolomnih prestrezanj. Plezalne hlače se dobro obnesejo v kombinaciji s pasom in plezalnimi čevlji Kot alternativa uporabi dodatnih vložkov iz blaga so lahko oblačila izdelana iz tkanin z izjemno elastičnimi lastnostmi. Na ta način lahko celota sledi telesu uporabnika.

Materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi plezalnih oblačil

Plezalna oblačila z blagovno znamko so najpogosteje izdelana iz bombaža. Zagotavlja visoko stopnjo vzdržljivosti in hkrati izjemno udobno izkušnjo na steni. Večina podjetij, ki se zavedajo okoljske obremenitve proizvodnje oblačil, zdaj posega po organskem bombažu. Pri njegovem gojenju se zmanjša potreba po vodi ter ne uporablja veliko kemikalij in gnojil, zato je veliko bolj prijazen do okolja.

Trajnost plezalnih oblačil - ključ do uspeha

Plezalna oblačila so izdelana za pogost stik s skalami ali zavesami na plošči. Zato se na njem pojavijo dodatne ojačitve ali pa se preprosto uporabijo debelejši materiali. Z izbiro plezalnih oblačil ste lahko prepričani, da se bodo odlično obnesla med treningom na ploščadi in poletnimi izleti v skale, hkrati pa bodo vedno popolnoma funkcionalna in videti odlično.