top

Plezalne hlače

Plezalne hlače se bodo odlično obnesle tako med plezalnimi odpravami kot pri treningu plezanja po stenah. Ponujamo široko paleto športnih plezalnih modelov najznamenitejših blagovnih znamk, ki zagotavljajo svobodo gibanja.
View as Grid List

306 Izdelki

 1. -27%
  Hlače za plezanje Ortovox Vajolet Pants - deep ocean

  Seznam želja

 2. -27%
  Ženske plezalne hlače Ortovox Vajolet Pants - wild rose

  Seznam želja

 3. -28%
  Hlače za plezanje Ortovox Vajolet Pants - grn moss

  Seznam želja

 4. -40%
  Ženske plezalne hlače Nograd Neo - gazolina

  Seznam želja

 5. -40%
  Ženske plezalne hlače Nograd Neo - framboise

  Seznam želja

 6. -40%
  Ženske plezalne hlače Nograd Dune 3/4 - corail

  Seznam želja

 7. -40%
  Plezalne hlače Nograd Resistant Pant - blue roy

  Seznam želja

 8. -15%
  Hlače za plezanje Mammut Massone Pants - woods

  Seznam želja

 9. -15%
  Ženske pajkice Mammut Massone Tights - dark jade

  Seznam želja

 10. -15%
  Plezalne hlače Mammut Massone Pants - deep ice

  Seznam želja

 11. -30%
  Plezalne hlače Maloja Sedrun - fir multi

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

306 Izdelki

Počisti

Elegantne plezalne hlače - in takoj boste presegli svoj rekord!

Plezalne hlače so najbolj izvirna, barvita in čudovito oblikovana skupina gorniških izdelkov! Vendar se ne pustimo preslepiti na prvi pogled! Plezalne hlače so v bistvu tehnični modeli, ki vam bodo med plezanjem zagotavljali optimalno podporo. Ne glede na to, ali se odpravljate na večraztežajne poti v gorah, se ukvarjate s športnim plezanjem ali morda iščete hlače za trening na umetni plezalni steni, ste prišli na pravo mesto! V planinski trgovini 8a.si so vam na voljo udobne plezalne hlače za moške in ženske! Plezajte v slogu! In kjer vam ne bo uspelo v skalah, boste to nadoknadili s svojim videzom.

Plezalne hlače zagotavljajo popolno svobodo gibanja!

Vsak model temelji na udobnem in priročnem kroju, ki omogoča neomejeno gibanje. To je mogoče zaradi ustreznega kroja. Konstrukcijski elementi, kot so klinasti razkorak ali profilirana kolena, zagotavljajo, da lahko brez težav izvajate najzahtevnejše plezalne gibe in prosto segate po nadaljnjih korakih v skalah. Uporabljeni material, pri katerem je pogosto uporabljen elastan, je nedvomna prednost. Zagotavlja raztegljivost hlač. Plezalne hlače odlikuje povečana odpornost tkanine proti mehanskim poškodbam. Tkanje vlaken je tesnejše, kar prispeva k številnim dodatnim funkcijam, ki jih zagotavljajo ti modeli, kot je zaščita pred vetrom. Pogosto se uporabljajo dodatne ojačitve, na primer na kolenih.

Kako se plezalne hlače razlikujejo od klasičnih planinskih hlač?

Predvsem glede tega, kar smo omenili v prejšnjem odstavku. Zagotavljajo največjo svobodo gibanja. Poleg tega imajo plezalne hlače številne lastnosti, ki jih boste cenili med plezanjem. Med drugim zožene noge z nastavljivim spodnjim robom pri dolgih stenskih plezalnih hlačah. Nastavljiv spodnji rob bo omogočil udobno prileganje ali po potrebi skrajšanje, ¾ noge. Plezalne hlače imajo udoben pas. Običajno gre za konstrukcijo, ki temelji na široki gumi, ki hlače drži na mestu in je združljiva s pasovi. Širok pas vam ne bo nakopal kože niti med najbolj akrobatskimi gibi.

Plezalne hlače brez zadrge z minimalističnimi žepi zagotavljajo popolno prileganje pasovi in vam omogočajo, da se izognete nepotrebnim odrgninam ali nelagodju. Čim manj je nepotrebnih dodatkov v konstrukciji, tem boljši in udobnejši je rezultat! Plezalne hlače so bile opremljene tudi s posebno zanko za plezalno krtačo, ki se uporablja za čiščenje oprimkov. Zahvaljujoč temu bo krtača ustrezno zaščitena pred padcem.

Bombažne plezalne hlače zagotavljajo udoben občutek naravnih vlaken

Množica modelov za plezanje je bila izdelana iz bombaža. To je naravno vlakno z odličnim občutkom na koži. Hlače zato zagotavljajo odlično prezračevanje in zračnost. Priporočljive so za topla plezališča, saj njihova konstrukcija bistveno zmanjša možnost pregrevanja. Mehka bombažna vlakna bodo preprečila odrgnine ali odrgnine na vaši koži. Prijetne na otip in vizualno privlačne. Uporabljate jih lahko vsak dan kot vsakdanji model.

Poglejte, katere plezalne hlače so na voljo v planinski trgovini 8a.si

V naši trgovini boste našli veliko plezalnih hlač za visoke gore, plezanje v stenah ali treninge na stenah. Ti modeli očarajo s svojo funkcionalnostjo in vzdržljivostjo, vam pa bosta všeč njihovo udobje in kroj. Njihove barvne sheme in izvirni dizajni so prava paša za oči. Pri 8a.si boste našli plezalne hlače vrhunskih blagovnih znamk, kot so Ocun, Salewa, Nograd, E9, Black Diamond, Rab, Wild Country in številne druge. Izbirate lahko med hlačami polne dolžine in ¾ hlačami ter uživate v popolni svobodi gibanja, ki jo zagotavljajo ti plezalni modeli.