top

Plezalni nahrbtniki

Plezalni nahrbtniki omogočajo udoben in varen prevoz plezalne opreme na pot. Izberite nahrbtnik za vrv ali dodaten nahrbtnik za skalnati teren, v katerega lahko pospravite hitre oprimke, čevlje in kredo.
View as Grid List

170 Izdelki

 1. -15%
  Gorski nahrbtnik Gregory Alpinisto LT 38 - piton blue

  Seznam želja

 2. -15%
  Gorski nahrbtnik Gregory Alpinisto LT 28 - lava black

  Seznam želja

 3. -10%
  Gorski nahrbtnik Deuter Guide 34 + 8 - black/shale

  Seznam želja

 4. -10%
  Gorski nahrbtnik Blue Ice Moonlight Pack 55L - ganache

  Seznam želja

 5. -9%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Octopus 45 - turkish blue

  Seznam želja

 6. -9%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Moonlight Pack 35L - ganache

  Seznam želja

 7. -10%
  Gorski nahrbtnik Blue Ice Chiru Pack 32L - india ink

  Seznam želja

 8. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Firecrest 28L - arrow wood

  Seznam želja

 9. -10%
  Gorski nahrbtnik Blue Ice Chiru Pack 25L - india ink

  Seznam želja

 10. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Firecrest 38L - arrow wood

  Seznam želja

 11. -20%
  Alpinistični nahrbtnik Blue Ice Warthog 30 - winetasting

  Seznam želja

 12. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 15L - vulcan

  Seznam želja

 13. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Dragonfly 18 - winetasting

  Seznam želja

 14. -10%
  Alpinistični nahrbtnik Blue Ice Stache 90L - orange

  Seznam želja

 15. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 32L - vulcan

  Seznam želja

 16. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 32L - north atlantic

  Seznam želja

 17. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 22L - vulcan

  Seznam želja

 18. -9%
  Alpinistični nahrbtnik Blue Ice Stache 60L - orange

  Seznam želja

 19. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 22L - north atlantic

  Seznam želja

 20. -10%
  Plezalni nahrbtnik Blue Ice Wadi 15L - north atlantic

  Seznam želja

 21. -8%
  Gorski nahrbtnik Samaya Ultra 20 - white

  Seznam želja

 22. -12%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion Nordwand 28 - arumita/night

  Seznam želja

 23. -15%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion 35 - marine/black

  Seznam želja

 24. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Mammut Trion 50 - marine/black

  Seznam želja

 25. -15%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion 50 - hot red/marine

  Seznam želja

 26. -12%
  Plezalni nahrbtnik Mammut Neon Light 12 - jay

  Seznam želja

 27. -10%
  Plezalni nahrbtnik Mountain Equipment Fang 35+ - sulphur

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

170 Izdelki

Počisti

Plezalni nahrbtniki so modeli, namenjeni rednim obiskovalcem plezalnih sten in različnih skalnih območij, kjer plezajo s spodnjim varovanjem na športnih smereh. Ponujamo tako tipične nahrbtnike za vrv (zelo podobni platneni torbi, vendar nekoliko večji in prostornejši za udobnejše nošenje na hrbtu in boljšo organizacijo opreme) kot tudi take, v katere lahko pospravite vso drugo opremo, vrv pa nosite ločeno. Plezalni nahrbtnik vrv, pakirana ločeno v platneni torbi, je prav tako priljubljena rešitev, ki vam omogoča prosto gibanje pod velikimi sektorji, z ene poti na drugo
Plezalne nahrbtnike odlikujejo trpežni materiali in ojačani šivi, zato lahko brez težav prenašate težje tovore. Vrvni nahrbtniki, ki jih izdelujejo najuglednejše blagovne znamke, so kot nalašč za obsežno uporabo, saj odlično ščitijo vrv pred prahom in naključnimi poškodbami.

Plezalni nahrbtnik - različne vrste

Znamo tri glavne vrste nahrbtnikov za plezalce. Prvi med njimi so na videz preprosti vrvni nahrbtniki Zakaj preprosti? Ker je njihova primarna naloga, da držijo ponjavo in vrv (ter včasih še vodnika in čevlje), da zdržijo težo bremena, pa tudi največje vlečenje trakov, trganje iz avtomobilskega prtljažnika, metanje pod skale, teptanje in podobno ravnanje. Hkrati morajo občutljivo vsebino zaščititi pred poškodbami in umazanijo. Pri plezalnem nahrbtniku z vrvno ponjavo je zato poudarek na robustnosti konstrukcije in ne na podrobnostih, kot so domiselni žepi (čeprav jih je nekaj), zapleteni sistemi nošenja (so precej nejasni) ali dodatni trakovi, kavlji in zanke. Nahrbtnik z vrvjo se pogosto znajde na prašnih tleh, zato njegova oblika nekako vsiljuje določen položaj, zelo stabilen, kjer "neprivlačna" sprednja stran plezalnega nahrbtnika preprosto postane na umazanijo odporno dno ponjave in izhodišče.
Druga vrsta vključuje nahrbtnike za plezanje po stenah ali skalnatem terenu, pri katerih je poudarek na tem, da držijo vse razen vrvi. Vanj spravite hitre oprimke, pasove, 2 para čevljev, vrečko za kredo in pločevinko z njeno zalogo, vodnik, nekaj banan, knjigo za branje med počitkom, jopico in vse drugo, kar boste morda potrebovali čez dan. Gre torej za manjše ali večje modele z različnimi oblikami, včasih preprosto zanimivimi, ki so primerni za različne druge dejavnosti.
Nazadnje je tretja vrsta veliki plezalni nahrbtniki, prilagojeni za večraztežajne poti in prevoz kilogramov opreme. Plezalni nahrbtniki za prenašanje po stenah po zasnovi spominjajo na transportne torbe, vendar imajo udobne sisteme za nošenje, ki olajšajo prenašanje po na novo raziskani steni v odročnih predelih. Imajo značilne ročaje za vlečenje, s katerimi jih na vrveh prenašamo vso pot.

Plezalni nahrbtniki za plezalne stene

Ti modeli so kot nalašč za vsakdanjo uporabo, pa tudi za poletne izlete na skalnate terene. So razmeroma majhni, vendar lahko vanj spravite vso potrebno opremo na športnem ali vadbenem potovanju. V notranjosti je običajno prostor za vrečko krede, čevlje, včasih tudi poseben bandažnik za hitre oprimke, pa tudi ločen predal za dokumente, ključe ali plezalni vodnik. Z optimalno organizacijo lahko hitro najdete stvari, ki jih potrebujete.
Plezalnemu nahrbtniku je pogosto (čeprav ne vedno) priložena ponjava, ki ščiti vrv pred umazanijo med navezovanjem. Pred začetkom poti se lahko nanjo tudi postavite, da se vaši plezalni čevlji ne umažejo. Ta vrsta plezalnega nahrbtnika se uporablja tako za poletne izlete do stene kot tudi za vsakodnevne treninge. Je odličen način, da po napornem dnevu vzamete s seboj obleko, čevlje in oprimke na panel.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kako izbrati plezalni nahrbtnik?

Plezalni nahrbtnik mora biti tesno usklajen z našo vrsto dejavnosti. Če boste s seboj vzeli le oprsje in čevlje za vadbo na ploščadi, se bodo najbolje obnesli najmanjši modeli. Plezalni nahrbtniki so idealni za poletne izlete v skale, saj se vanje spravi vsa potrebna oprema - hitri oprimki, SLCD, karabini, vrvi in druga oprema. V večini primerov ti modeli zagotavljajo enostaven dostop do opreme in so opremljeni s ponjavami, ki ščitijo opremo pred umazanijo. Največji plezalni nahrbtniki so optimalni za prenašanje plezalne opreme na dolgih, večraztežajnih poteh.

Plezalni nahrbtnik ali vreča za vrv?

Plezalni nahrbtniki za vrv in plezalno opremo so idealni za daljše plezanje po steni. Z vso prtljago na hrbtu imate proste roke in lahko z lahkoto premagujete zahtevne terene. Majhen plezalni nahrbtnik, npr. znamke Deuter, je lahko tudi optimalna izbira za vsakodnevno vožnjo v panel, saj vanj ne spravite le vrvi, temveč tudi plezalne čevlje. Torba za vrv je dobra izbira, če ne živite daleč od stene. Večini modelov so priložene praktične ponjave, s katerimi boste v trenutku pripravili vse za plezanje.

Ali se bo plezalni nahrbtnik obnesel v gorah?

Plezalni nahrbtniki so odlični za plezanje. Pomagali vam bodo pri prenosu plezalne opreme do stene, jo zaščitili pred umazanijo in omogočili enostaven dostop do nje. Plezalni nahrbtnik je odličen tudi za balvansko plezanje, saj vanj spravite vse najnujnejše. Če pa načrtujete plezanje na velikih nadmorskih višinah, morate poiskati alpinistične nahrbtnike. Razlikujejo se po zasnovi, sistemu nošenja in dodatkih. Veliko bolje so prilagojeni zahtevnim gorskim potem.