top

Plezalni pasovi

V trgovini 8a.si lahko najdete plezalne pasove za vse vrste plezalnih aktivnosti! Ugotovite, kateri plezalni pasovi vam najbolj ustrezajo - športni, nastavljivi, ženski ali otroški. Ponujamo vrhunske plezalne znamke.
View as Grid List

104 Izdelki

 1. -10%
  Plezalni pas Blue Ice Halo - shadow

  Seznam želja

 2. -10%
  Plezalni pas Blue Ice Addax Harness - blue

  Seznam želja

 3. -10%
  Plezalni pas Blue Ice Cuesta Harness - chocolate

  Seznam želja

 4. -10%
  Plezalni pas Blue Ice Choucas Pro Harness - blue

  Seznam želja

 5. -20%
  Plezalni pas Petzl Sitta - orange/white

  Seznam želja

 6. -25%
  Plezalni pas Petzl Hirundos - orange

  Seznam želja

 7. -10%
  Plezalni pas Climbing Technology Ascent - black/gray

  Seznam želja

 8. -10%
  Plezalni pas Climbing Technology Ascent - blue/silver

  Seznam želja

 9. -5%
  Plezalni pas Mammut Eiger Speed Harness - white

  Seznam želja

 10. -11%
  Plezalni pas Mammut Ophir 3 Slide - dark gentian

  Seznam želja

 11. -11%
  Komplet Mammut Ophir 4 Slide Climbing Package - neutral

  Seznam želja

 12. -20%
  Ženski plezalni pas Edelrid Autana - jade

  Seznam želja

 13. -23%
  Plezalni pas Edelrid Irupu II - oasis

  Seznam želja

 14. -20%
  Plezalni pas Edelrid Sendero - lapis

  Seznam želja

 15. -10%
  Plezalni pas Ocun WeBee - black/blue

  Seznam želja

 16. -36%
  Plezalni pas Ocun Neon 3 - pink
  Plezalni pas Ocun Neon 3 - pink
  52,49 € 81,99 €

  Seznam želja

 17. -10%
  Ženski plezalni pas Ocun Neon 3 - pink

  Seznam želja

 18. -19%
  Plezalni pas Salewa Xplorer Harness - carbon

  Seznam želja

 19. -25%
  Plezalni pas Edelrid Jay III - wasabi

  Seznam želja

 20. -10%
  Plezalni pas Ocun Flint 3 - midnight blue

  Seznam želja

 21. -10%
  Plezalni pas Ocun Doppler - pink

  Seznam želja

 22. -9%
  Otroški plezalni pas Ocun Mojo - red/grey

  Seznam želja

 23. -10%
  Plezalni pas Ocun Weebee Bigwall - red/black

  Seznam želja

 24. -10%
  Plezalni pas Ocun Weebee Bigwall - grey/black

  Seznam želja

 25. -10%
  Plezalni pas Ocun Flit - wine merlot

  Seznam želja

 26. -15%
  Plezalni pas Black Diamond Airnet Harness - black/white

  Seznam želja

 27. -25%
  Plezalni pas Arcteryx Konseal Harness - blk/vitality

  Seznam želja

 28. -25%
  Plezalni pas Arcteryx Konseal Harness - black/vitality

  Seznam želja

 29. -22%
  Plezalni pas Edelrid Moe - marine

  Seznam želja

 30. -15%
  Jamarski plezalni pas Petzl Aven
  Jamarski plezalni pas Petzl Aven
  117,99 € 139,99 €

  Seznam želja

 31. -15%
  Plezalni pas Black Diamond Couloir - ultra blue/black

  Seznam želja

 32. -15%
  Plezalni pas Black Diamond Technician - blue note

  Seznam želja

 33. -15%
  Plezalni pas Black Diamond Technician - storm blue

  Seznam želja

 34. -20%
  Pas za plezanje Petzl Adjama - blue

  Seznam želja

 35. -12%
  Pas za plezanje Petzl Sama - gray

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

104 Izdelki

Počisti

Plezalni pasovi - poiščite želeni model

Plezalni pasovi so osnova za varen prehod, udobje in priročnost med vsakim izletom v skale ali na plezalno steno. So tudi eden prvih kosov opreme, ki jih kupijo posamezniki, ki začenjajo svojo plezalno avanturo. Čeprav mora vsak plezalni pas izpolnjevati določene varnostne standarde, se lahko posamezni modeli razlikujejo v številnih pomembnih elementih. Ti imajo velik vpliv na udobje postroja in na pogoje, v katerih bo najbolje deloval. Vodilni proizvajalci plezalne opreme ponujajo široko paleto pasov za športno plezanje, alpinizem, turno smučanje in za otroke. Vsak model ni izbran le glede na namen uporabe, temveč je prilagojen tudi posamezniku. Večina pasov je namreč na voljo v več velikostih, tako da jih je mogoče optimalno prilagoditi določeni postavi.

Kako so izdelani plezalni pasovi

Vsi plezalni pasovi imajo nekaj skupnih elementov, ki se lahko razlikujejo po kakovosti izdelave in uporabljenih materialih. Prvič, vsak plezalni pas ima kolčni pas. Ta se mora uporabniku optimalno prilegati, zato je pomembno izbrati pravo velikost pasu. V večini primerov je pas seveda nastavljiv. Razpon te nastavitve je odvisen od vrste postroja. Priključek je pomemben element postroja, ki je odgovoren za njegovo varnost. Pogosto je dodatno ojačan, da je zaščiten pred hitro obrabo ali enostavnimi poškodbami. Stegenske zanke so v veliki meri odgovorne za udobje med dolgotrajnim visenjem v postroju. Če so nekoliko širše in oblazinjene z debelejšo peno, potem tudi daljši čas v strogovih pasovih ne pomeni nujno neudobja. Večina plezalnih pasov je opremljena tudi z bandolierjem ali držalom za opremo. Z njimi lahko priročno razporedite potrebno opremo, tako da so najpomembnejši predmeti vedno pri roki.

Vrste plezalnih dejavnosti in plezalni pasovi

Izbira pravega pasu je močno povezana z vrsto plezanja, ki ga nameravate izvajati. Pred nakupom prvega modela priporočamo, da razmislite, kateri najbolje ustreza našim zahtevam. Lahki plezalni pasovi se uporabljajo pri športnem plezanju, na enoslednicah ali na ploščadi. V tej kategoriji prevladujejo športni pasovi - opremljeni so le z najnujnejšimi elementi. Vključujejo osnovne bandoliere in prilagoditve, ki so potrebne za krajše smeri. Pogosto so brez nastavljivih stegenskih zank, da se zmanjša njihova teža. Če se nameravate spopasti s precej kratkimi plezalnimi smermi z enim odrom, bodo najboljša izbira. Športni plezalni pasovi so odlični tudi za pogoste treninge na plošči. Tovrstni modeli so zelo priljubljeni tudi za poletne izlete v skale, saj zagotavljajo visoko udobje v vročem vremenu.

Druga kategorija vključuje plezalne pasove, namenjene uporabi v gorah. So najbolj vsestranska izbira za vzpone na eno steno in večdnevne gorske vzpone. Običajno so zasnovani tako, da jih lahko uporabljate vse leto. Zato imajo nastavljive stegenske trakove ali dve zaponki pri pasu, kar vam omogoča, da sredinsko priključitev opravite tako v poletni vročini kot pozimi, medtem ko nosite več plasti oblačil. Po drugi strani pa so na večraztežajnih poteh zelo cenjeni pasovi s širokimi trakovi, ki dobro razporedijo obremenitev, ko v pasu visite dlje časa. Prav tako boste potrebovali večje število bandol, da boste lahko udobno razporedili opremo, ki jo potrebujete na dolgi poti.

Najnovejši dodatek k široki paleti plezalnih pasov so izjemno lahki modeli, namenjeni uporabi v ski alpinizmu. Struktura, izdelana iz sodobnih materialov, ohranja visoko trdnost, hkrati pa je izjemno lahka. Poleg tega je ta plezalni pas mogoče zložiti na zelo majhno velikost, tako da ga lahko spravite tudi v žep jakne ali kotiček nahrbtnika. Zaradi teh lastnosti je vaš steznik popolnoma primeren za občasno uporabo na najtežjih delih plezanja. V preostalem času, ko smučate, ga lahko preprosto pospravite, tako da vas med aktivnostjo ne bo oviral.

Plezalni pasovi za otroke

Modeli za otroke so ločena kategorija. Veliko otrok se že zelo zgodaj začne zanimati za plezanje. Da bi zagotovili varno igro na skalah ali na plezalni plošči, je treba poskrbeti ne le za ustrezno usposabljanje staršev ali skrbnikov, temveč tudi za uporabo ustrezne plezalne opreme. Najmlajši uporabniki potrebujejo popolne detske plezalne pasove, ki jih zaščitijo v primeru padca. Posebni sistemi za pritrjevanje omogočajo, da si otroci enostavno nadenejo pasove. Možnost prilagajanja varnostnega pasu otrokovi postavi in višini zagotavlja največjo varnost. Številni modeli so opremljeni s posebnimi zaponkami, ki preprečujejo, da bi otrok zlahka odpeljal varnostni pas. Vsi modeli so seveda opremljeni z ustreznimi zaključnimi elementi, ki pritegnejo otrokovo pozornost. Otroški plezalni pasovi so na voljo v živahnih barvah ter z zabavnimi grafikami na trakovih in drugih elementih, tako da se bo vaš otrok še toliko bolj veselil naslednjega izleta na steno. Za nekoliko starejše otroke so na voljo mladinski pasovi, ki so se zgledovali po modelih za odrasle. Ti modeli vključujejo večino elementov, ki jih poznamo iz standardnih varnostnih pasov. Njihova glavna razlika je v velikosti.

V trgovini 8a.si lahko kupite prilagojene plezalne pasove

Čeprav je podjetij, ki izdelujejo plezalno opremo, relativno veliko, lahko le najbolj znana podjetja zagotavljajo izdelke vrhunske kakovosti. Navsezadnje je poleg varnostnih standardov pomembna tudi enostavna uporaba. Hitre zaponke, ki se uporabljajo v najboljših modelih, zagotavljajo takojšnje prileganje in olajšajo oblačenje. Posebno oblikovane in profilirane bandoliere omogočajo enostaven dostop do hitrih oprimkov in druge plezalne opreme. Izjemno pomembna je tudi struktura pasov. Posebno oblazinjenje in širši trakovi zagotavljajo še boljšo porazdelitev sile, kar zmanjšuje nastali pritisk.