top

Pohodniški nahrbtniki, 10–15 litrov

10-litrski in 15-litrski pohodniški nahrbtnik sta minimalistična moška in ženska modela za krajše pohode po poteh. So kompaktni, lahki in opremljeni z najnujnejšimi dodatki za prenašanje oblačil in opreme na enodnevnih gorskih izletih.
View as Grid List

51 Izdelki

 1. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Mammut Aenergy 12 - salmon

  Seznam želja

 2. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Mammut Aenergy 12 - black

  Seznam želja

 3. -10%
  Ženski nahrbtnik Gregory Maya 15 - sunset grey

  Seznam želja

 4. -10%
  Ženski nahrbtnik Ortovox Traverse 18 S - dark pacific

  Seznam želja

 5. -25%
  Pohodniški nahrbtnik Thule Stir 18 L - woodthrush

  Seznam želja

 6. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Salewa Ultra Train 18 - flame

  Seznam želja

 7. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Salewa Ultra Train 14 - flame

  Seznam želja

 8. -21%
  Poletni nahrbtnik Salomon XT 15 - grape leaf/black

  Seznam želja

 9. -26%
  Nahrbtnik Haglofs L.I.M ZT 14 - true black/zenith red

  Seznam želja

 10. -26%
  Pohodniški nahrbtnik Salomon XT 10 - black

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

51 Izdelki

Počisti

Turistični nahrbtniki 10 - 15 litrov - za koga?

Modeli s prostornino 10 litrov so najbolj miniaturni pohodniški nahrbtniki na trgu. Pogosto so izbrani za najbolj ležerne terenske izlete. Nima smisla s seboj na pot jemati velikega pohodniškega nahrbtnika, če želite s seboj nositi le plastenko z vodo in jakno. V teh primerih se najbolje obnese pohodniški nahrbtnik s prostornino od 10 do 15 l. Za pohodništvo se pogosto vzamejo najmanjši 10l nahrbtniki, ki jih je mogoče zložiti do kompaktne velikosti. Tako lahko, ko se želimo na hitro povzpeti na bližnji vrh ali se odpraviti v vas po nakupih, glavno prtljago pustimo v taboru ali kampu in se naokoli premikamo le z majhnim 10 - 15-litrskim modelom. Za vsakodnevno uporabo je 15l pohodniški nahrbtnik odlična zamenjava za mestni nahrbtnik. V njem bo dovolj prostora za nepričakovane nakupe ali pa bo v njem mogoče shraniti drugi zajtrk in kosilo v termosu, ko vam natrpan urnik ne dopušča, da bi za trenutek upočasnili korak.

10l nahrbtniki, idealni za večurna potovanja

Majhen 10l pohodniški nahrbtnik je ena od manjših možnosti, ki jih lahko izberete za izlete na prostem. Ti kompaktni modeli so kot nalašč za najkrajša nekajurna potovanja, ko moramo s seboj vzeti nekaj najnujnejših stvari. V 10l nahrbtniku je dovolj prostora za plastenko vode, nekaj hrane, tanko vetrovko in nekaj manjših predmetov. Je optimalna izbira za poletne izlete, ko ne potrebujemo toplejših oblačil. Za 10-litrske pohodniške nahrbtnike je običajno značilen preprost sistem nošenja. Pri tako lahki prtljagi ni potrebe po zapletenih trebušnih pasovih ali pasovih, oblazinjenih z debelo peno. Pri teh manjših modelih prevladujejo lahki materiali. Prilagodljive pene, zračna mreža ali nenazadnje zelo tanke tkanine ripstop, ki hkrati zagotavljajo potrebno trpežnost. Veliko večino 10l nahrbtnikov je mogoče preprosto zložiti. Majhna površina, kjer se 10l pohodniški nahrbtnik stika s hrbtom, pomeni tudi, da so zelo učinkovito prezračevani, kar je še posebej pomembno za pohode pri višjih temperaturah.

15l nahrbtniki za pohod

Čeprav imamo pri izbiri 15l pohodniškega nahrbtnika še vedno opravka s kompaktnim modelom, je njegova zmogljivost v primerjavi z 10l nahrbtniki kar za 50 % večja. V tem primeru pridobimo dodaten prostor, npr. za debelejšo jopico ali steklenico s pijačo za drugo osebo. 15l nahrbtniki so pogosto videti kot večji pohodniški modeli. Zato imajo na zunanji strani elastične žepe, ki zagotavljajo hiter dostop do najnujnejših stvari. Pogosto imajo tudi elastične trakove za pritrditev oblačil. Tanki pasovi za pas bodo pomagali stabilizirati celoto pri hitri hoji. Številni proizvajalci ponujajo tudi 16- ali 18-litrske nahrbtnike za še več dodatnega prostora.

Nakup pohodniških nahrbtnikov 10 - 15 litrov vrhunskih blagovnih znamk na spletu pri 8a.si.

Na enem mestu smo zbrali 10l, 12l, 15l in 18l majhne nahrbtnike, da boste lažje našli optimalni model. Vsaka znana blagovna znamka za aktivnosti na prostem in v gorah ima v svoji ponudbi vsaj en model takšnega nahrbtnika. Tukaj lahko zlahka najdete majhen 10l pohodniški nahrbtnik za maksimalno lahkotnost, ki se bo po potrebi zvil v majhen paket. Tu lahko kupite tudi 15l pohodniški nahrbtnik za enodnevne izlete po poteh v poletnem vremenu. Majhni pohodniški nahrbtniki od 10 do 15 l so optimalni za vse aktivne ljudi, ki iščejo vsestranski model za hitre izlete na prostem.