top

Potovalni nahrbtniki

Potovalni nahrbtniki omogočajo udobno gibanje s težko prtljago na letališčih, železniških in avtobusnih postajah. Potovalni nahrbtniki imajo veliko zmogljivost in kompaktno obliko, kar zagotavlja največje udobje pri uporabi in varnost vaših stvari. V naši ponudbi boste našli tudi kompaktne nahrbtnike za ročno prenašanje.
View as Grid List

36 Izdelki

 1. -15%
  Mestni nahrbtnik Gregory Rhune 22 - coyote brown

  Seznam želja

 2. -18%
  Protivlomni nahrbtnik XD Design Bobby Bizz 2.0 - black

  Seznam želja

 3. -18%
  Mestni nahrbtnik XD Design Bobby Bizz 2.0 - navy

  Seznam želja

 4. -24%
  Mestni nahrbtnik XD Design Bobby Sling - grey

  Seznam želja

 5. -18%
  Mestni nahrbtnik XD Design Flex Gym Bag

  Seznam želja

 6. -10%
  Nahrbtnik za prenosnik Mammut Seon Transporter 25 - black

  Seznam želja

 7. -27%
  Mestni nahrbtnik Tatonka City Pack - navy curve

  Seznam želja

 8. -16%
  Protivlomni nahrbtnik Pacsafe Vibe 25 Econyl - black

  Seznam želja

 9. -29%
  Nahrbtnik Tatonka City Pack 22 - black

  Seznam želja

 10. -14%
  Protivlomni nahrbtnik Pacsafe Vibe 20 - jet black

  Seznam želja

 11. -14%
  Protivlomni nahrbtnik Pacsafe Vibe 25 Econyl - ocean

  Seznam želja

 12. -16%
  Potovalni nahrbtnik Pacsafe Vibe 40 - jet black

  Seznam želja

 13. -16%
  Potovalni nahrbtnik Thule Landmark 60L - dark forest

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

36 Izdelki

Počisti

Potovalni nahrbtnik - idealna izbira za potovanja z letalom, vlakom ali avtomobilom

Večina proizvajalcev visokokakovostnih outdoor nahrbtnikov običajno ponuja namenske potovalne in prenosne modele Ti modeli so vse bolj priljubljeni med ljudmi, ki pogosto potujejo z letalom, vlakom ali avtobusom. Čeprav bodo običajni treking nahrbtniki prav tako delovali v ta namen, pa robustni potovalni nahrbtniki zagotavljajo veliko več udobja za uporabnika, Še posebej ko gre za pakiranje in razpakiranje ter prenašanje tovora iz avtomobila na voziček, iz vozička na taksi, iz taksija na avtobus in tako naprej. V čem se torej razlikujejo? Potovalni in ročni nahrbtniki imajo manj zunanjih žepov, trakov in vrvic Ti so sicer uporabni, kadar morate nanje pritrditi dodatne predmete, vendar povečujejo tveganje za zatikanje in poškodbe med prevozom.

Tako praktične rešitve, ki so zelo uporabne na poti, se ne obnesejo dobro, ko potujete z letalom, avtobusom ali vlakom. Izstopajoči elementi nahrbtnika se zlahka ujamejo v držala in vrata ter druge torbe, nahrbtnike in kovčke v prtljažnem prostoru. Veliko število trakov povečuje tudi tveganje, da se ujamejo v tekoči trak na letaliških vrtiljakih za prtljago. Zato osebje pri registraciji običajno zahteva, da jih zavarujete ali... vas pošljejo na drugo okence za "nestandardno prtljago".

Trajnost je temeljnega pomena

Priznajmo si - letališko osebje, ki je zadolženo za natovarjanje prtljage, nima časa, da bi skrbno pobralo in uredilo vse torbe in kovčke, ki se premetavajo naokoli in jih zgrabijo štrleči elementi. Enako velja za zahtevnejša potovanja izven ustaljenih poti, kjer lahko nahrbtnik odvržete na streho avtobusa ali stisnete v majhen predalček. Ko načrtujete potovanje v Azijo, se lahko zgodi, da boste na prenatrpanih vlakih ali avtobusih potovali s prtljago v naročju, stisnjeni med druge potnike. Potovalni nahrbtniki imajo običajno ročaje z ojačanimi šivi. Pogosto so ojačani tudi ob straneh. Občutljivi trakovi so zmanjšani na minimum, saj jih je mogoče zlahka odtrgati. Proizvajalci so se na vse te izzive odzvali z oblikovanjem kompaktnejših potovalnih in ročnih nahrbtnikov Ti so idealni za gibanje po natrpanih mestih. Zlahka se prilegajo med drugo prtljago in jih je mogoče udobno nositi na hrbtu ali v roki. Ti modeli nahrbtnikov so izdelani iz trpežnih materialov, ki so odporni na poškodbe.

Potovalni nahrbtniki nudijo največje udobje

Premikanje s potovalnim nahrbtnikom je veliko hitrejše kot vlečenje kovčka, še posebej, če so tekoče stopnice pokvarjene ali morate hoditi po tlakovcih. Ko ste na letališču, se lahko med terminali premikate gladko in hitro, brez težav. Nahrbtnik bo bolj funkcionalen tudi, če se odpravljate v zgodovinske kraje z veliko ozkimi ulicami, prekritimi s tlakovci, in vam bo med gibanjem sprostil roke. Veliki potovalni nahrbtniki lahko nadomestijo kovčke ali potovalne torbe in tako nudijo več svobode pri premikanju iz kraja v kraj.

Veliko zanimiv model v tej kategoriji je dvojni nahrbtnik z majhnim potovalnim nahrbtnikom, ki je pritrjen na velikega. Zapenjata se z zadrgo in tvorita enotno strukturo z veliko prostornino in velikim zunanjim žepom. Mali nahrbtnik lahko uporabljate ločeno. Ima naramnice, zato si ga lahko udobno namestite na hrbet. Pogosto je opremljen z dodatnimi funkcijami, kot je notranji žep z zadrgo za manjše predmete itd. Dva potovalna nahrbtnika bosta odlična za potovanje na povezovalnih letih. Manjši nahrbtnik vzamete na letalo kot ročno prtljago, večji del pa odjavite. Poleg tega lahko ob prihodu v hotel večji del pustite v sobi in se z manjšim nahrbtnikom odpravite na raziskovanje mesta ali okolice. Ko se pripravljate na potovanje na naslednjo destinacijo, ju preprosto zapnite nazaj skupaj ali pa manjšega za večjo varnost nosite na sprednji strani.

Kako so zasnovani potovalni nahrbtniki?

Potovalni nahrbtniki so skrbno zasnovani tako, da zagotavljajo visoko funkcionalnost:

1) Število delov, ki se lahko zataknejo za ovire, je bilo zmanjšano na minimum. To je omogočilo doseči precej preprosto, a hkrati zelo funkcionalno zasnovo. Takšen model nahrbtnika je veliko lažje spraviti in vzeti iz prtljažnega prostora avtobusa ali police na vlaku. Nekateri modeli imajo tudi izvlečne naramnice. Namesto da bi jih popolnoma odpeli, jih lahko skrijete pod posebno loputo na hrbtni strani ali pokrov. Nahrbtnik s pokrovom za naramnice lahko varno prepeljete kot glavno prtljago, ne da bi vas skrbelo, da se bo kateri od njegovih delov nehote odtrgal. Manjši nahrbtniki so pogosto zasnovani tako, da izpolnjujejo zahteve za ročno prtljago.

2) Drugič, nahrbtniki imajo v notranjosti veliko prostora, zato so odlična alternativa običajnim kovčkom ali torbam. Nekoliko bolj oglata oblika v primerjavi s treking nahrbtniki omogoča lažje pakiranje stvari in preprečuje njihovo zmečkanje. Ti modeli potovalnih nahrbtnikov so odlični za počitnice in poslovna potovanja.

3) Tretjič, potovalni nahrbtniki so pogosto opremljeni z manjšim nahrbtnikom z zadrgo To je odlična rešitev, ki omogoča, da večji del uporabljate kot glavno prtljago, manjšega pa kot nahrbtnik na poti, v katerega lahko shranite dokumente, prigrizke in jopico, če se ohladi. Med premikanjem iz kraja v kraj lahko oba nahrbtnika zapnete skupaj in tako veliko lažje nemoteno prispete na cilj.

4) Četrtič, potovalni nahrbtniki so izdelani iz zelo trpežnih materialov, zato so kot nalašč za intenzivno uporabo. Odlični so, kadar morate pogosto potovati in se premikati med kraji, saj so zasnovani tako, da zdržijo nenehno metanje v avtomobilske prtljažnike in prtljažnike ter vlečenje iz njih.

Prevozni potovalni nahrbtniki

V kategoriji potovalnih nahrbtnikov so vse bolj priljubljeni manjši modeli. Uporabljajo se lahko kot ročna prtljaga in jih lahko vzamete s seboj na letalo. Zaradi optimizirane velikosti in odsotnosti štrlečih trakov ali velikih žepov se bodo ti kompaktni modeli brez težav prilegali v prtljažni prostor ali pod sedež. Vendar morate biti previdni, ko potujete z najcenejšimi letalskimi družbami. Preverite dimenzije ročne prtljage, ki je dovoljena na letalu. Wizzair ali Ryanair imata običajno veliko manjše dimenzije za ročno prtljago kot standardni letalski prevozniki. Poleg tega so običajno veliko strožji pri preverjanju prtljage pred vkrcanjem.

Vendar se lahko izkaže, da je nahrbtnik, ki je opisan kot sprejemljiva ročna prtljaga, v resnici sprejemljiv le za Star Alliance, ne pa tudi za najcenejše evropske letalske družbe. Dobro zasnovani potovalni nahrbtniki, ki jih je mogoče vzeti na krov, so odlična izbira za vse, ki se odpravljajo na krajše ali daljše lete. Pri najcenejših letalskih družbah in krajših potovanjih odpravijo potrebo po prijavi glavne prtljage in čakanju nanjo ob prihodu. Pri daljših letih jih lahko uporabite za pakiranje dodatnih stvari, ne da bi vam bilo treba dodatno plačati za vozovnico.

Mere nahrbtnika za prenašanje

V največjih letalskih družbah so največje mere standardnega ročnega nahrbtnika običajno 55 x 40 x 20 cm To so tudi mere druge ročne prtljage, ki jo lahko vzamete na letalo družbe Ryanair ob doplačilu. Dimenzije majhnega ročnega nahrbtnika, ki ga lahko vzamete na krov družbe Wizzair, so največ 40 x 30 x 20 cm, pri družbi Ryanair pa: 40 x 20 x 25 cm Ne pozabite, da bo pri nizkocenovnih letalskih družbah prtljaga, ki jo boste vzeli na krov, skrbno pregledana. Če tudi najmanjši kos prtljage presega dovoljeno...., boste morali plačati - običajno precejšnje - doplačilo. Če je vaš nahrbtnik mehak, ga boste morda lahko nekoliko stisnili na manjše mere. V primeru bolj toge strukture pa boste morda neprijetno presenečeni in edina rešitev bo, da sežete po denarnici.

Na spletni strani 8a.si lahko najdete različne modele potovalnih nahrbtnikov

Na voljo imamo širok izbor potovalnih nahrbtnikov So odlična alternativa kovčkom in torbam. Zahvaljujoč udobnemu sistemu za nošenje so udobni za uporabo, tudi ko so popolnoma naloženi. Večji modeli, namenjeni potovanjem na dolge razdalje, so priljubljena izbira tako družin kot profesionalnih popotnikov, ki iščejo najboljše rešitve. Manjše modele potovalnih nahrbtnikov lahko uporabljate kot ročno prtljago. Ponujamo modele vrhunskih blagovnih znamk, ki jih odlikuje najvišja kakovost izdelave. Priznani proizvajalci, kot sta Deuter ali Thule, so svoje bogate izkušnje pri oblikovanju gorskih in pohodniških nahrbtnikov uporabili pri ustvarjanju potovalnih in ročnih modelov z odlično zmogljivostjo. Če iščete rešitev za zaščito svojih najdragocenejših stvari, si oglejte našo ponudbo hrbtnikov proti kraji