top

Pripomoček za varovanje Climbing Technology Click Up - orange

vključno z DDV 50,99 €
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 50,81 € (+1%)
Proizvajalčeva priporočena cena 65,99 € (-22%)

Stroški dostave od 0,00 € Podrobnosti
ID izdelka: 8056734832518

Pošljite vprašanje
Pošlji vprašanje o izdelku
Spletna stran je zaščitena s sistemom reCAPTCHA in Googlovim pravilnikom o zasebnosti ter pogoji uporabe storitev.
Stroški dostave
Stosujemy ENOTNE CENE DOSTAVE – teža in mere paketa ne vplivajo na ceno dostave!
Pošta Slovenije
Skupna cena naročenih izdelkov Strošek dostave
Predplačilo Gotovino po povzetju
0 - 24,99 € 5 € 6 €
>25 € 0 €! 1 €

Naprava za varovanje Climbing Technology Click-Up - oranžna je komplet za varovanje, namenjen tako začetnikom kot naprednim plezalcem. Komplet vključuje inovativno napravo Click-Up in karabin HMS z obliko, ki preprečuje vrtenje v pasu.

Click-Up, ki ga je patentiralo in tržilo italijansko podjetje Climbing Technology, je naprava, namenjena športnemu plezanju (skale, umetne stene) z uporabo ene vrvi. Glavna ideja naprave Click-Up je bila izključiti večino pomanjkljivosti ali nevšečnosti prej omenjenih naprav za varovanje. Rezultat tega dela je polavtomatska naprava Click-Up. Osnova njenega delovanja je enaka kot pri vseh neavtomatskih napravah, tj. vodenje vrvi pod ustreznimi ovinki, da se doseže zadostno trenje za lovljenje leta in spuščanje partnerja. Nova rešitev se nanaša na trenutek blokade vrvi: zaradi obremenitve vrvi se naprava obrne za 90° glede na karabin in poldinamično blokira vrv. Vrv se sprosti, ko se droga vrne v prvotni položaj (to lahko storimo s celo roko ali pa zadostuje pritisk palca), spuščanje pa je posledica blagega (delnega) zasuka droga v njegov "mirujoči" položaj.

Climbing Technology se je zaradi trendov, ki jih določajo podjetja, ki proizvajajo vedno tanjše plezalne vrvi, odločila posodobiti oznake na napravi Click-Up, ki se nanašajo na debelino vrvi. Številni testi so pokazali, da naprava deluje s posameznimi vrvmi premera 8,6 mm do 10,5 mm. Ta specifikacija je bila dosežena brez kakršnih koli konstrukcijskih sprememb naprave in velja tudi za predhodno izdelane naprave. Dodatna prednost je njena teža - 109 g je le približno 10 % več od klasičnega plezalnega ekspresa in manj kot polovica priljubljenih avtomatskih naprav.

Karabin HMS je najpomembnejši karabin v opremi vsakega plezalca. Vzmetnica Concept HMS Spring Bar je opremljena z dodatno gibljivo roko, ki, ko je vpeta v priključek postroja, preprečuje, da bi se karabin med navezovanjem zasukal. Ta rešitev odlično deluje tako s sistemom Climbing Technology Click-Up kot tudi s katero koli drugo napravo za privez, ki je na voljo na trgu.

Serija karabinov Climbing Technology Concept HMS je bila zasnovana za plezalce, ki cenijo predvsem udobje in varnost, hkrati pa veliko pozornosti namenjajo tehničnim rešitvam in teži opreme, ki jo morajo nositi v nahrbtniku ali postroju. Vroče kovani večdimenzionalni 3D-profil je omogočil znatno zmanjšanje teže karabinov.

Climbing Technology Click-Up naprava za privez - oranžna - ključne lastnosti:

  • Vključene so tudi vrvi s premerom od 8,6 mm do 10,5 mm;
  • model z nizko težo;
  • Zasnova, ki omogoča zaklepanje vrvi, ko partner pade;
  • HMS Climbing Technology Concept izdelana iz lahkih aluminijevih zlitin s tehnologijo vročega kovanja;
  • Zaklepanje z vijaki;
  • Dodatni premični okvir preprečuje zvijanje v priključku postroja.
  • Teža karabina: 76 g;
  • trdnost karabina: kN 22.10.7;
  • Teža kompleta: 190 g;
  • Upoštevajte, da se barva karabina lahko razlikuje od tiste na fotografiji.

Tehnična specifikacija
Originalni simbol izdelka 2K645BWESYC
Barva oranžna
Spol Unisex
No-code Ne
CE -
Za vrvi 8,6 - 10,5 mm
EN EN 892
Material Lahka zlitina
Teža ~ 190 g (set)
Dimenzije ~ 84 x 70 x 20 mm
Ležaji -
UIAA -
Trdnost -
Dejavnost Plezanje/ Bouldering

Climbing Technology Click Up - customer reviews

0.0