top

Pripomočki za turno smučanje

Smučarska turna oprema pri 8a.si je popis najboljših proizvajalcev, kot so Dynafit, Climbing Technology, Ortovox, Black Diamond, Pieps ali Poma. Tako bo vsaka smučarska tura varnejša in čim bolj učinkovita.
View as Grid List

327 Izdelki

 1. -16%
  Palice za turno smučanje Komperdell Free Touring Ti

  Seznam želja

 2. -11%
  Turne smuči komplet Dynafit Radical Set - moon

  Seznam želja

 3. -7%
  Turne smuči Dynafit Radical 88 - moon

  Seznam želja

 4. -30%
  Aluminijeve palice Gabel FR-5 FL Lite XTS - black

  Seznam želja

 5. -30%
  Pohodniške palice Gabel FR-5 FL Lite XTL - black

  Seznam želja

 6. -10%
  Turne smuči komplet Hagan Pure 85 + Dynafit Speed Turn

  Seznam želja

 7. -5%
  Turne smuči G3 FINDr 94 FLX
  Turne smuči G3 FINDr 94 FLX
  587,99 € 623,99 €

  Seznam želja

 8. -7%
  Mazivo za smuči Swix N3NC 80 ml

  Seznam želja

 9. -6%
  Mazivo za smuči Swix N4C spray 150 ml

  Seznam želja

 10. -25%
  Ženske smuči za turno smučanje Volkl Rise Beyond 96

  Seznam želja

 11. -10%
  Turne smuči komplet Hagan Pure 90 + Dynafit Speed Turn

  Seznam želja

 12. -6%
  Vezi za turno smučanje ATK C-Raider 12 - orange

  Seznam želja

 13. -34%
  Ženske smuči za turno smučanje Majesty Adventure GT

  Seznam želja

 14. -16%
  Turne smuči Majesty Adventure GT Ti

  Seznam želja

 15. -10%
  Turne smuči komplet ZAG Ubac 102 Lady - red/white

  Seznam želja

 16. -10%
  Turne smuči komplet ZAG Adret 85 - black/orange

  Seznam želja

 17. -9%
  Turne smuči komplet ZAG Ubac 89 Lady - green/white

  Seznam želja

 18. -10%
  Turne smuči ZAG H-96 - yellow/blue

  Seznam želja

 19. -10%
  Turne smuči ZAG Slap 104 - dark blue/orange

  Seznam želja

 20. -10%
  Turne smuči komplet ZAG Bakan - black/pink

  Seznam želja

 21. -10%
  Turne smuči komplet ZAG Ubac 102 - red/white

  Seznam želja

 22. -10%
  Turne smuči komplet ZAG Adret 85 Lady - grey/orange

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

327 Izdelki

Počisti

Smučarska turna oprema blagovne znamke - pridite in jo kupite pri nas!

Kot vemo, se turno smučanje popolnoma razlikuje od klasičnega, zato zahteva bolj specializirano opremo. Zato zagotavljamo vse potrebne rešitve, da bo vsak izlet izven smučarskih prog čim bolj učinkovit. Izbira pravih čevljev, smuči, tesnilnih kož in palic je izjemno pomembna. Oprema za turno smučanje pri 8a.si je rešitev najboljših in najbolj priznanih proizvajalcev, zato boste dobili tehnično podporo za svojo ekstremno dejavnost.

Udobni čevlji so osnova turnosmučarske opreme.

Smučarski turni čevlji so za razliko od svojih klasičnih vrstnikov popolnoma drugačne zasnove. Rešitve, uporabljene v njih, so predvsem namenjene zagotavljanju čim večje svobode gibanja stopala, da boste udobno prihajali in odhajali. To je posledica uporabe posebnega sistema, ki vam omogoča gibljivost sem in tja, zato vas med smučarskimi turnimi napori ne bo nič omejevalo. Oprema za turno smučanje v obliki čevljev je lahke konstrukcije, kar pomeni, da čevlji ne obremenjujejo vaših nog. Velja omeniti, da so turnosmučarski čevlji odlični tako za smučanje kot za plezanje. Hkrati vam ta oprema omogoča hitro preklapljanje med gibanjem navzgor in navzdol. Te strukture imajo tudi zelo oprijemljive podplate. Običajno je izdelan iz gume, zato boste pri gibanju brez smuči poskrbeli za večjo varnost.

Smučanje - pomemben element turnosmučarske opreme

Turistične smuči se bistveno razlikujejo od klasičnih smuči, saj morajo delovati v dveh pogledih: pri gibanju navzgor in navzdol. Zato ima oprema za turno smučanje številne tehnične rešitve, tako da deluje v celotnem spektru nalog zunaj tradicionalnih smučarskih prog. Te smuči so bolj toge, zato bolje držijo rob, kar je koristno za dinamično spuščanje, ko izvajate ostre zavoje. Hkrati je za vzdržljivost te konstrukcije odgovorna lesena sredica. Zato lahko funkcionalnost te turnosmučarske opreme uporabljate tudi v naslednjih sezonah. Hkrati so nekateri modeli izdelani iz ogljikovih vlaken, ki se obnesejo pri naprednejših izletih. Takšne rešitve blažijo vibracije, zato se dinamika smučanja izboljša. Ponujamo samo vrhunsko opremo, kot so Black Crows Med številnimi modeli bodo pravo ponudbo našli tako začetniki kot izkušeni smučarski navdušenci. Za tiste, ki iščejo smuči za pohode po lažjih gozdnih terenih, bodo zagotovo boljša izbira treking smuči<4} <3}.

Ski touring oprema - vezi

Smučarske turne vezi so element opreme, katerega izbira je odvisna od specifičnosti dejavnosti, ki jo izvajate. Vsak od njih omogoča preklapljanje med vzpenjanjem in spuščanjem smučarskega čevlja, kar je nedvomno udobno. Za opremo v obliki vezi je značilna tudi majhna teža, kar je za številne smučarje izjemno pomembno. Poleg tega vam bodo nastavljive pete omogočile, da izberete pravi kot vezi glede na to, kako strm je pristop.

Pripomočki za turnosmučarsko opremo - tesnilne kože, voski in maziva

Smučarske turistične kože za tjulnje temeljijo na klasičnem materialu - moherju ali sintetičnem materialu. Prve so veliko hitrejše, vendar trajajo dlje kot poliamidne. Izbira opreme za turno smučanje je odvisna od oblike turnega smučanja, ki jo izvajate. Najpogosteje se odločamo za lepljive tesnilne kože. Njihovo lepilo se odlično prilepi na smučarsko drsalko, zato vam ni treba skrbeti, da bi zdrsnili. Lepljive tesnilne kože so del turnosmučarske opreme, ki ima namesto lepila tehnično plast, ki se prilepi na smuči. Voski in maziva za tesnilne kože so bistvenega pomena, kadar se želite pri smučanju ustrezno zabavati. Ustrezno mazanje se odraža v boljših drsnih parametrih, zato smučanje postane dovolj dinamično. To omogoča tudi nemoteno vzpenjanje, ki nato zahteva manj napora. Oprema v obliki voskov in maziv impregnira tesnilne kože, zato te ne vpijajo zlahka vlage in se ne lepijo na podlago.