top

Rab

Rab je britanska blagovna znamka, specializirana za proizvodnjo gorskih oblačil in opreme najvišje kakovosti. Slovi po izdelkih iz puha – jaknah in spalnih vrečah. Spletna trgovina 8a.si predstavlja bogato ponudbo izdelkov blagovne znamke Rab.
View as Grid List

248 Izdelki

 1. -15%
  Jopica s kapuco Rab Nexus Hoody - black

  Seznam želja

 2. -23%
  Softshell hlače Rab Torque Mountain Pants - army/beluga

  Seznam želja

 3. -23%
  Pohodne hlače Rab Torque Pants Long - deep ink

  Seznam želja

 4. -24%
  Pohodniški nahrbtnik Rab Aeon 27L - ink

  Seznam želja

 5. -25%
  Spalna vreča Rab Solar Eco 3 (185 cm) - oxblood red

  Seznam želja

 6. -35%
  Ženska jopica Rab Force LS Tee - beluga

  Seznam želja

 7. -34%
  Termo flis jopa Rab Force LS Tee - marmalade

  Seznam želja

 8. -35%
  Softshell jakna Rab Torque Jacket  - black

  Seznam želja

 9. -32%
  Softshell Rab Borealis Tour Jacket - beluga

  Seznam želja

 10. -32%
  Vetrovka Rab Vital Hoody - purple sage

  Seznam želja

 11. -31%
  Nepremočljiva jakna Rab Downpour Eco Jacket - denim

  Seznam želja

 12. -37%
  Jopica s kapuco Rab Dihedral Hoody - ink

  Seznam želja

 13. -31%
  Torba za vrvi Rab Slacker - oxblood red

  Seznam želja

 14. -21%
  Športna majica Rab Mantle Mountain Tee - red clay

  Seznam želja

 15. -30%
  Jopica z zadrgo Rab Nexus Pull-On - black

  Seznam želja

 16. -31%
  Termo flis jopa Rab Conduit Pull-On - orion blue

  Seznam želja

 17. -10%
  Jopica s kapuco Rab Nexus Hoody - marmalade

  Seznam želja

 18. -26%
  GORE-TEX jakna RAB Latok Mountain GTX Jacket - ascent red

  Seznam želja

 19. -35%
  Šal za vrat Rab Filament Neck Tube - orion blue

  Seznam želja

 20. -23%
  Softshell hlače Rab Ascendor AS Pants - orion blue

  Seznam želja

 21. -23%
  Pohodne hlače Rab Lochan Pants - army

  Seznam želja

 22. -23%
  Pohodne hlače Rab Lochan Pants - cumin

  Seznam želja

 23. -26%
  Ženske hlače Rab Torque Pants - deep ink

  Seznam želja

 24. -35%
  Flis Rab Geon Hoody - army
  Flis Rab Geon Hoody - army
  66,99 € 103,99 €

  Seznam želja

 25. -35%
  Ženski flis Rab Geon Hoody - deep ink

  Seznam želja

 26. -25%
  Puhast plašč Rab Deep Cover Parka - patriot blue

  Seznam želja

 27. -38%
  Ženska jakna Rab Xenon 2.0 Jacket Wmns - deep heather

  Seznam želja

 28. -36%
  Ženska softshell jakna Rab VR Summit Jacket - atlantis

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

248 Izdelki

Počisti

Začetki blagovne znamke Rab

Zgodovina blagovne znamke se je začela leta 1981 v majhni hiši v Sheffieldu. Rab Carrington je tam izdelal prvo spalno vrečo in nanjo napisal svoje ime. Verjetno si ni predstavljal, da bo to začetek podjetja, ki bo postalo stalnica med ljubitelji plezanja in premagovanja gorskih izzivov. Potrebne izkušnje za izdelavo spalnih vreč Rab je pridobil malo prej, ko je na poti v Patagonijo obtičal v Južni Ameriki. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev se je moral zaposliti za plačilo. Po spletu okoliščin je bila to proizvodnja spalnih vreč, napolnjenih z naravnim puhom. Izkušnje, ki jih je pridobil, so mu kasneje omogočile, da je začel izdelovati spalne vreče na lastno odgovornost.

 

Prve spalne vreče je ročno izdelal sam Rab. Na začetku, ko so bili njegovi kupci le najbližji prijatelji in lokalna plezalna skupnost, je ta formula delovala zelo dobro. Ko pa se je iz Sheffielda začela širiti vest o odlični kakovosti izdelkov, je bilo treba spremeniti proizvodni model. Vse to zaradi vse večjih potreb številnih ljubiteljev gora. Število izdelanih spalnih vreč je hitro naraslo do te mere, da je moral Rab svojo proizvodnjo preseliti v bližnjo tovarno. V ponudbo so bile dodane tudi puhovke. Zaradi njihove velike priljubljenosti in toplega sprejema v plezalni skupnosti so bili nadaljnji izdelki in hitra rast podjetja le še vprašanje časa.

Znamka Rab je neločljivo povezana z gorami

Zaporedne faze razvoja tega proizvajalca so bile vedno povezane z gorskimi dejavnostmi - plezanjem in osvajanjem najvišjih vrhov. Vsak novo zasnovan izdelek se je moral izkazati v zahtevnih razmerah - na stenah, grebenih in gorskih poteh. Zaradi takšnega brezkompromisnega koncepta je blagovna znamka Rab pridobila veliko priljubljenost ne le med plezalci, temveč tudi med drugimi ljubitelji gorskih dejavnosti in ljudmi, ki cenijo zanesljive izdelke. Zaporedne faze razvoja so bile neločljivo povezane z izdelki, ki so sčasoma postali skorajda kultni modeli.

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja so med drugim nastali suknjiči Andes Jacket in Kinder Smock. Ti modeli so prestali preizkus časa in se proizvajajo še danes, seveda z nadgradnjami. V tem času so nastale tudi Rabove spalne vreče za odprave, pri čemer je vodilni model spalna vreča Premier. V začetku 21. stoletja so se razširili sodobni materiali, ki se dobro obnesejo v opremi in oblačilih te gorske blagovne znamke. Eden od teh je Pertex®, ultralahka tkanina z odličnim razmerjem med težo in trdnostjo. Leto 2003 je bilo v zgodovini podjetja še posebej pomembno. Rab Carrington se je upokojil in vodenje blagovne znamke predal podjetju Equip Outdoor Technologies Ltd. V naslednjih letih pod novim vodstvom se je zbirka nenehno nadgrajevala in širila ponudba gorskih oblačil z blagovno znamko. To vključuje nove priljubljene modele, kot sta Microlight Alpine in Kinetic Plus, ki jih je mogoče videti na najbolj oddaljenih koncih sveta.

Primerna oblačila blagovne znamke Rab - gorska oblačila za vse vremenske razmere

Podjetje Rab se od svojih začetkov do danes po najboljših močeh trudi izpolniti tudi najzahtevnejše zahteve plezalcev in alpinistov. Zaradi tega je blagovna znamka zelo dobro zaznavna in prepoznavna, zlasti na Zahodu. Zaradi sistema večplastnih oblačil je lahko vsak plezalec in ljubitelj pohodništva odlično pripravljen na zelo spremenljivo vreme v gorah. K temu pripomorejo tehnična oblačila, zasnovana za takšne dejavnosti. To je jedro ponudbe blagovne znamke. Najbolj priljubljene so puhovke Rab Tako ultralahke puhovke kot zelo debeli modeli omogočajo popolno prilagoditev stopnje toplotne izolacije potrebam uporabnika. V vetrovnih razmerah so priljubljene mikice in softshell jakne. Zagotavljajo optimalno zaščito pred vetrom, hkrati pa ohranjajo zelo visoko raven zračnosti. Tanki modeli s kapuco so odlični za prehodne letne čase. Ponudba oblačil vključuje tudi termalno perilo, ki je osnova za večplastno oblačenje v gorah. Poleg tehnične kolekcije so v ponudbi tudi oblačila za vsakdanjo rabo. Udobne majice in kratke hlače vam bodo dobro služile pri opravljanju delovnih nalog med delovnim dnem.

Spalne vreče iz rabe

Znamka je znana po svojih spalnih vrečkah iz puha vrhunske kakovosti. Z načrtovanjem in proizvodnjo te opreme se je začela bogata zgodovina podjetja. Danes so spalne vreče Rab down cenjene zaradi visoke kakovosti izdelave in odličnega puha, ki se uporablja za njihovo polnjenje. Posebej izbrano puh je spalnim vrečam zagotovil nadpovprečne toplotne lastnosti in zelo majhno težo. Z veseljem jih izbirajo ne le plezalci, temveč tudi turisti in drugi ljubitelji gora, ki iščejo lahke in preverjene rešitve. Poleg naravnega puha so v spalnih vrečah uporabljeni tudi najsodobnejši materiali. Ultralahke in zelo tanke tkanine učinkovito preprečujejo uhajanje puha navzven. Poleg tega zagotavljajo visoko vzdržljivost.

Bodite vedno pripravljeni na pot in opremljeni z osnovnimi potrebščinami

Danes ponudba podjetja daleč presega njegove skromne začetke. Danes lahko najdete skoraj popolne komplete oblačil za plezalce in ljubitelje gora, vključno s termo perilom, hlačami, jopicami in jaknami. Sodobni materiali zagotavljajo zaščito pred dežjem, snegom in hladnim vetrom. Blagovna znamka je ves čas znana tudi po izdelkih iz puha vrhunske kakovosti. Mednje spadajo tople jakne za zimske razmere in zanesljive spalne vreče. Ljudje, ki izdelujejo Rab, ne pozabijo na opremo in dodatke, potrebne za gorske razmere. Zato imajo ljubitelji tega podjetja priložnost, da se opremijo s pohodniškimi ponjavami ali zasilnimi šotori, ki zagotavljajo zavetje v kritičnih vremenskih razmerah z minimalno težo. Zelo pomembni so tudi majhni dodatki, kot so zanesljivi podstavki, rokavice ali večnamenski dimniki. Kljub tej veliki širitvi ostaja blagovna znamka Rab zvesta svojim idealom. Vse izdelke namreč ustvarjajo plezalci za plezalce. To zagotavlja najvišjo kakovost in zanesljivost v gorskih razmerah.