top

Ščitniki za kolesarske čevlje

Pokrivala za kolesarske čevlje, ki ščitijo pred vetrom, dežjem in mrazom, so odličen pripomoček za vse kolesarske navdušence. V ponudbi so pokrovi za čevlje MTB iz trdnih materialov, zimski pokrovi za kolesarske čevlje, pripravljeni na mraz, in številni drugi modeli.
View as Grid List

2 Izdelki

 1. -15%
  Ščitniki za kolesarske čevlje POC Thermal Bootie - zink orange
  Ščitniki za kolesarske čevlje POC Thermal Bootie - zink orange
  vključno z DDV 73,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 59,99 € (+23%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 86,99 € (-15%)

  Seznam želja

 2. -33%
  Ščitniki za kolesarske čevlje POC Thermal Bootie - zink orange
  Ščitniki za kolesarske čevlje POC Thermal Bootie - zink orange
  vključno z DDV 46,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 43,19 € (+9%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 70,99 € (-33%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

2 Izdelki

Počisti

Predpražniki za kolesarske čevlje za veter, dež in mraz

Vsak, ki se vozi s kolesom, ne glede na vreme dobro ve, kako koristni so lahko pokrovi za kolesarske čevlje. Med vožnjo v dežju, blatu ali sunkovitem vetru so čevlji nenehno izpostavljeni najslabšim razmeram. Tudi če uporabljate blatnike, se del vode in umazanije med hitrejšo vožnjo vseeno znajde na vaših čevljih, da ne omenjamo situacije, ko vozite cestno ali gorsko kolo brez blatnikov. V takšnih razmerah bodo dežna pokrivala za čevlje MTB odlično zaščitila obutev pred hitrim zmočenjem. Modeli z membrano zagotavljajo visoko odpornost proti vodi, hkrati pa zagotavljajo zračnost, ki je potrebna med aktivnostjo. Prevleke za kolesarske čevlje lahko zagotavljajo tudi odlično zaščito pred vetrom. Prehitro gibanje zraka med vožnjo je eden glavnih dejavnikov, ki hladi naša stopala. Dodatna zunanja plast bo pomagala zagotoviti boljšo toplotno izolacijo. Za najnižje temperature vodilni proizvajalci v svoji ponudbi pripravijo zimske prevleke za kolesarske čevlje, ki so dodatno izolirane. Učinkovito ščitijo pred mrazom in vam omogočajo, da uživate v vožnji tudi pri temperaturah pod ničlo. Prevleke so izdelane iz različnih materialov. Najlažji med njimi so pogosto izdelani iz lahkih tkanin, ki zagotavljajo le osnovno zaščito pred vetrom. Modeli za dež morajo imeti membrano in lepljene šive ali močno vodoodporen material. Zimske kolesarske prevleke za čevlje pogosto uporabljajo neoprenske plošče, ki ščitijo pred slabim vremenom in zagotavljajo odlično izolacijo pred mrazom.

Na kaj biti pozoren pri izbiri prevlek za kolesarske čevlje?

Če potrebujemo prevleke za čevlje MTB, moramo posebno pozornost nameniti materialom, iz katerih so izdelane. Potrebne bodo dodatne ojačitve, da se tudi takrat, ko bomo na zahtevnem vzponu sestopili s kolesa in ga pokrili peš, ne bodo raztrgale že po prvih nekaj korakih. Povsem drugačne lastnosti bodo ključne, če potrebujemo prevleke za cestne čevlje. Takrat lahko celotno strukturo naredimo občutljivejšo, kar v prvi vrsti pomeni manjšo težo. Popolno prileganje čevljem bo bistvenega pomena za čim manjši aerodinamični upor med vožnjo. Tudi debeli zimski ščitniki za kolesarske čevlje, izdelani za cestno kolesarjenje, se lahko tesno prilegajo čevljem. Zaradi trdnega prileganja čevljem je treba upoštevati, kako so pritrjeni na čevlje. Najbolje je, da so opremljeni z zadrgami ali velcro, da jih je mogoče hitro natakniti in sneti. Nič ni hujšega kot mučenje s snemanjem umazanih in mokrih blazinic po dnevu na sedlu.

Večina blazinic je združljiva s pritrdilnimi čevlji. Kljub temu je vredno preveriti, ali je model, ki smo ga izbrali, idealne velikosti za našo obutev. Odprtina, ki je izrezana s spodnje strani, omogoča enostavno pritrditev čevljev na pedala. Ker se kolesarske prevleke za čevlje najpogosteje uporabljajo v slabih vremenskih razmerah ter pozimi in v prehodnih letnih časih, ko mrak pade veliko hitreje, je dobro, če je določen model opremljen z odsevnimi elementi. To je priročna rešitev, ki je dobro vidna v žarometih avtomobilov. Ko stopamo na pedala, ves čas premikamo odsevnike, s čimer pritegnemo pozornost voznikov in nas na cesti opazijo veliko prej.