top

Sončna očala

Pri različnih dejavnostih na prostem je dobro imeti pri roki sončna očala. Visokokakovostna zaščita za oči je obvezna izbira za šport, sprehod po mestnih ulicah in sprostitev na prostem. Tukaj boste našli tako sončna očala za gibanje na prostem, kolesarjenje kot tudi za ledeniški turizem.
View as Grid List

223 Izdelki

 1. -11%
  Sončna očala Oakley Ojector - prizm violet/matte black

  Seznam želja

 2. -10%
  Sončna očala Oakley Reedmace - grey ink w/prizm violet

  Seznam želja

 3. -38%
  Sončna očala Majesty Crux - tortoise/brown smoke

  Seznam želja

 4. -33%
  Očala za otroke GOG Margo - turquoise/grey

  Seznam želja

 5. -39%
  Očala za otroke GOG Alice - matt blue/yellow

  Seznam želja

 6. -22%
  Sončna očala Julbo Fuse - dark blue matt/red

  Seznam želja

 7. -10%
  Torbica za očala GOG Leather Case - black

  Seznam želja

 8. -10%
  Sončna očala Oakley HSTN - matte black/prizm sapphire

  Seznam želja

 9. -25%
  Sončna očala Julbo Density - Spectron 3 - crystal/blue

  Seznam želja

 10. -30%
  Sončna očala SCOTT SCO Riff - merlot red/red chrome

  Seznam želja

 11. -25%
  Sončna očala Julbo Whoops - SP3CF - black/blue

  Seznam želja

 12. -30%
  Sončna očala Julbo Meta - SP3CF - black/white/gray

  Seznam želja

 13. -23%
  Sončna očala Julbo Split - SP3CF - mint/gray

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

223 Izdelki

Počisti

Kako izbrati sončna očala zase?

Izvrstna kakovost vida je zelo pomembna v vseh okoliščinah. Ko se ukvarjate s športom ali se povzpnete na še en kilometer pohodniške poti, morajo sončna očala spremljati vsakega športnika ali svetovnega popotnika. Ne glede na to, kje ste ali v kakšnih okoliščinah boste nosili sončna očala, jih morata zaznamovati visoka kakovost in vrhunska zmogljivost. Le če ti dve lastnosti sovpadata, boste uživali v največjih prednostih obeh. Vendar ne pozabite, da najboljši proizvajalci sončnih očal ponujajo širok izbor modelov, ki so zasnovani z mislijo na določene dejavnosti. Zato se najprej odločite, kje boste sončna očala uporabljali Kolesarski ali smučarski modeli bodo imeli nekoliko večjo velikost leč. Zato bodo zagotavljali boljšo zaščito oči pred močnim vetrom. Tekaški modeli bodo imeli zelo lahke obrobe in ušesne blazinice za visoko stabilnost med gibanjem.

Pri izbiri sončnih očal bodite posebej pozorni na stopnjevanje odtenka Leče, ki se uporabljajo v visokokakovostnih izdelkih, lahko razdelimo v več kategorij odtenkov, od 0 do 4. Kategorija 0 je najnižja stopnja odtenka, ki prepušča skoraj vso vidno svetlobo. Odlična je za zelo oblačne dni ali celo za uporabo ponoči. Kategoriji 1 in 2 zajemata rahlo zatemnjena stekla, pogosto v oranžni ali modri barvi. Ti modeli so odlični za rahlo oblačno vreme ali meglo. Modeli kategorije 3 so najbolj priljubljena izbira za močno sončno svetlobo. Odlična so za večino dejavnosti pri neposredni sončni svetlobi. Kategorija 4 so najtemnejši modeli za uporabo pri neposredni sončni svetlobi na snegu, imenovani tudi sončna očala z ledenikom Za modele iz zadnje kategorije ni priporočljivo, da jih uporabljate med vožnjo avtomobila. Vsi modeli blagovnih znamk proizvajalcev zagotavljajo zaščito pred škodljivim UV sevanjem. Nekateri modeli so izjemno vsestranski in omogočajo enostavno zamenjavo leč.

Kako izbrati očala, ki ustrezajo obliki mojega obraza?

Poslednja dilema je, kako izbrati najboljši model, ki bo ustrezal vašemu obrazu. Glede na vaš nos, oči in obliko obraza je treba obrobe ustrezno oblikovati. Če je vaš obraz okrogel, vam bodo bolj ustrezali modeli z nekoliko večjimi, dobro raztegnjenimi oblikami. Majhna očala se najbolje prilegajo vitkim obrazom. Pomembno je tudi, da vidite, kako model leži na vašem nosu. Prostor med obročem in vašim obrazom ne sme biti prevelik. Tako lahko veter zlahka doseže vaš obraz. Po drugi strani pa se lahko sončna očala, ki so pretesna, med fizično aktivnostjo zameglijo. Dobro je najti pravi kompromis. Običajno se ljudje, ki so našli svojo optimalno obliko, dlje časa držijo te vrste očal.

Športna sončna očala z UV filtrom

Zaščita oči je bistvenega pomena pri aktivnem preživljanju prostega časa. Da pa ne bi ogrozili zmogljivosti in povzročili nelagodja, izberite sončna očala, ki so namenjena športnikom. Ta vrsta sončnih očal odlično ščiti pred škodljivim ultravijoličnim sevanjem. Poleg tega zagotavljajo popolno prileganje uporabnikovemu obrazu. Poleg tega nimajo negativnega vpliva na vašo raven udobja. Solčna očala za tek so zasnovana tako, da zmanjšajo tveganje zdrsa pri vsakem dinamičnem koraku. Še en način za zmanjšanje tveganja nepravilnega nameščanja je silikonski zaključek v delih za nos in ušesa. Zaradi teh lastnosti se pri intenzivnem gibanju ne poveča tveganje, da bi očala zdrsnila. Športne različice so opremljene tudi s posebnimi stekli. Te ne le v veliki meri preprečujejo prodiranje škodljivih infrardečih žarkov, temveč tudi izboljšujejo kakovost vida in zaznavanje premikajočih se predmetov.

Polarizirana in klasična očala za zunanjo uporabo

Solčna očala z blagovno znamko samodejno prikličejo v spomin sonce in tople letne čase. Vendar imajo proizvajalci v svoji ponudbi tudi izdelke, ki so namenjeni nošenju v bolj oblačnih dneh. Da bi našli najboljši model za določene razmere, se morate seznaniti s stopenjsko lestvico, ki jo je opredelil proizvajalec. Lestvica stopnjevanja odtenka očal vam pove, ali je zaščita, ki jo nudijo stekla, namenjena svetlejšim ali temnejšim razmeram. O teh vprašanjih si lahko podrobneje preberete zgoraj. Polarizacija in fotohromni premazi predstavljajo dodatne lastnosti leč, ki se priporočajo turistom. Izboljšana jasnost in kontrast zaznanih predmetov ter enostavno prilagajanje spreminjajočim se razmeram so lastnosti, ki so cenjene na daljših pohodniških potovanjih, pa tudi med lenobnim preživljanjem prostega časa na prostem.

Sončna očala za zimske aktivnosti v gorah

Čeprav so sončna očala neprestano povezana s poletjem, se ljubitelji zimskih športov dobro zavedajo, da so primerna tudi za zimsko sezono. Vsakdo, ki z vnemo smuča ali z navdušenjem pleza po zasneženih pobočjih, bi se moral navaditi na nošenje tovrstne zaščite oči. Izbirate lahko med dvema možnostma - smučarskimi očali in očali. V zimskem času je sončna svetloba v gorah še močnejša, saj jo okrepi odbojna površina snega. To lahko omeji vidljivost, poleg tega pa lahko povzroči pekoč občutek v očeh in solzenje. Ustrezna sončna očala bi torej morala biti nepogrešljiv del opreme vsakega smučarja. za izlete na ledenik bodo najboljši najbolj zatemnjeni modeli (kategorija 4) in posebna zaščita proti bleščanju, ki ne bodo prepuščali pretirane svetlobe v notranjost. Številni med njimi spominjajo na priljubljeno obliko očal Lennon.

Tehnologija leč v športnih platiščih je ključnega pomena. Enako pomembna je tudi zasnova popolnih skladiščnih sončnih očal Glede konstrukcije nas oblikovalci ves čas presenečajo z inovacijami. Ne osredotočajo se le na udobno prileganje modelov, temveč tudi na to, kako zagotoviti ustrezno izmenjavo zraka, da para ne ogrozi zmogljivosti tehničnih leč. Zato so leče rahlo nagnjene naprej. Tako je vročemu zraku veliko lažje priti ven. Tudi sam obroč je opremljen z luknjami za prezračevanje. Dodatno prezračevanje leč je zanimiv način za omejevanje zamegljevanja očal. Podobno vlogo imajo tudi posebni premazi proti zamegljevanju, ki so naneseni na lečah. Vse to pomeni, da boste med hitrim smučanjem takoj opazili morebitno oviro ali detajl na smučišču. To posledično povečuje tudi vašo varnost.

V naši spletni trgovini 8a.si lahko kupite modna sončna očala.

Ne le navdušenci nad vsemi gorskimi športi bodo v naši ponudbi našli najboljši model. Našo široko ponudbo dopolnjujejo tudi stilna sončna očala, ki vsakodnevno ščitijo naše oči pred škodljivim sevanjem. Med njimi so ženska sončna očala z rahlo nežno obliko in vitkimi obrobami, pa tudi tipični moški modeli. Mogočni modeli so pogosto priljubljena izbira športnikov. Modeli priznanih proizvajalcev, kot so: Julbo, Cebe, Smith ali Oakley, so vaše zagotovilo za popolno zadovoljstvo.