top

Športne kratke hlače za tek

Športne hlače za sprint in tek bodo odlične. Ponudba različnih proizvajalcev vključuje predloge, primerne za vsakogar.
View as Grid List

183 Izdelki

  1. -5%
    Tekaške kratke hlače Hoka 7 inch Short - multi

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

183 Izdelki

Počisti

Svojo obleko dopolnite s športnimi hlačami za tek

V toplih dneh so treningi še bolj zabavni, vendar bodo učinkovitejši, če boste oblekli tekaške športne hlače in tehnično majico. Le popoln komplet vam bo omogočil doseganje boljših rezultatov. Zaradi krojev in materialov, posebej izbranih za to vrsto dejavnosti, se za takšne predloge znanih proizvajalcev odločamo vse pogosteje. Tekaški trening je napor, med katerim telo deluje drugače kot pri plezanju ali pohodništvu. Zato morajo imeti izbrana oblačila, ki se nosijo med izvajanjem tega športa, nekoliko drugačne lastnosti. Proizvajalci se tega dobro zavedajo in nenehno razvijajo nove tehnologije za podporo zmogljivosti tekačev.

Profesionalni in mirni športni copati za tek

Za ljubitelje hitrega premagovanja razdalj ni nujno, da se znojijo na cesti. Intenzivnost napora vpliva na to, katere tekaške športne hlače mora nositi določen tekač. Očitno je, da bo oseba, ki trenira za maraton, potrebovala več podpore kot tekač, ki si ne prizadeva za udeležbo na tekmovanju. Med široko paleto številnih blagovnih znamk - ne glede na stopnjo napredka - bo vsakdo našel izdelek, prilagojen specifičnim pričakovanjem. Profesionalne športne hlače so ustvarjene za profesionalni tek - obogatene s tehnologijami učinkovitejšega odvajanja vlage in zmožnostjo zagotavljanja ustrezne ravni zračnosti. Poleg tega vlakna takšnih modelov pogosto vsebujejo srebrove ione, kar omogoča, da kratke hlače dlje časa ostanejo sveže. Udobnost kroja je skupna različicam, ki so bogatejše s tehničnimi lastnostmi in v tem pogledu preprostejše.

Udobne športne hlače za tek

Na eni strani visoki tehnični parametri, na drugi strani pa udoben kroj. To je recept za popolne tekaške hlače. Da bi dosegli ta učinek, je v modele te vrste oblačil vključena posebna oblika konstrukcije, na primer 4-way stretch. Material, ki se razteza v štirih smereh, zagotavlja ustrezno prileganje in zagotavlja veliko svobodo gibanja. Pri tem ne more biti nelagodja, zato je užitek pri gibanju veliko večji. Športne tekaške hlače morajo biti prožne, da lahko uporabnika popolnoma podpirajo. Druga metoda za dosego tega cilja je uporaba primesi raztegljivih vlaken v tkaninah. To je običajna praksa med oblikovalci. Na trgu verjetno ni modelov, ki se sploh ne raztezajo. Takšne različice bi bile popolnoma nefunkcionalne, saj se ne bi mogle pravilno prilegati telesu, hkrati pa ne bi stiskale in omejevale gibanja.

Športne hlače za tek imajo številne prednosti

Nje dovolj, da omenimo tehnologije in raztegljiv kroj. Dodati je treba, da je tudi zasnova kroja razlikovalna značilnost tekaških športnih hlač. Različice, namenjene tekačem, običajno nimajo veliko žepov ali okraskov. Kvečjemu majhen žepek, ki se običajno nahaja na hrbtni strani pasu, je prostor za skrivanje drobnih elementov. Dodatni okrasni elementi v primeru tekaških kratkih hlač niso potrebni. Učinkovitost modela se doseže s spreminjanjem oblike in barv. Namesto trakov in nastavkov z zaponkami so na voljo elastični trakovi in vrvice. Zgodi se, da se oblikovalci odločijo za kombinacijo dveh vrst tkanin, da še povečajo funkcionalnost celote. Prav tako postaja standard za proizvajalce uporaba ravnih šivov ali dokončanje odstopanja od njih. Vse to je namenjeno čim večjemu udobju pri nošenju in odpravi vsakršnega nelagodja.

Kaj je še vredno izbrati športne hlače za tek?

Pri vadbi v vročih dneh so koristna lahka oblačila, ki poleg učinkovitega odvajanja vlage zagotavljajo tudi dobro prezračevanje. To omogočajo kroji tekaških športnih hlač. Strukture ne omejujejo gibanja ter zagotavljajo dober pretok zraka in odlično prezračevanje. To zmanjšuje tveganje pregrevanja tudi med intenzivnim in dolgim treningom.