top

Swix

Swix je skandinavska blagovna znamka, specializirana za proizvodnjo maziv za smuči za tek in spust. Ponuja tudi oblačila in opremo za tek na smučeh in alpsko smučanje.
Iskanih izdelkov ne moremo najti.
Počisti

Swix - maziva za smučarje

Skandinavska blagovna znamka Swix je bila skoraj vedno povezana z mazivi za smučanje. K njenemu nastanku je prispevalo več dejavnikov. Glavni je bil požar v tovarni voska Martina Matsba v Malungu. Zaradi tega je moral začeti znova. Vendar je zaradi tega navezal stike s številnimi inovatorji in znanstveniki na Kraljevem inštitutu za tehnologijo v Stockholmu. Kmalu se je začelo dolgo iskanje idealne sestave smučarskega maziva. Po skoraj 6.000 poskusih in 200 različnih snoveh je bilo jasno, da ne obstaja mazivo za vse vremenske razmere. Za največje drsenje na snegu je treba mazivo prilagoditi vrsti snega, temperaturi in številnim drugim dejavnikom. Tako je bila kmalu razvita cela serija Swixovih maziv za različne vremenske razmere. Na prvi pogled jih je bilo težko ločiti med seboj, zato so se odločili, da jim dodajo barve. Tako je bil ustvarjen določen standard, ki je za več let postal merilo za učinkovito in uspešno mazanje smuči.

Leta 1948 je blagovna znamka začela prodajati maziva na Norveškem. Čeprav so bili Norvežani sprva nezaupljivi do tujih izumov, so v izdelkih Swix kmalu videli potencial. Kmalu so maziva te blagovne znamke uporabljali olimpijski prvaki v smučarskem teku, turisti, smučarji tekači in rekreativni smučarji.

Znamka Swix v trgovini 8a.si

Čeprav je blagovna znamka Swix še vedno najbolj znana po smučarskih mazivih, ima zdaj na voljo veliko širšo paleto izdelkov. Mednje spadajo smučarska oblačila, palice ali celo smuči. Proizvajalec je dobro znan vsem ljubiteljem teka na smučeh in alpskega smučanja. V naši trgovini 8a.si vam ponujamo širšo izbiro maziv Swix, ki se dobro obnesejo v različnih vremenskih razmerah. To je eden od pogosto spregledanih delov opreme vsakega smučarja, ki pa pomembno vpliva na udobje pri smučanju. Pravilno navoskane smuči bodo smučale veliko lažje. Tudi mazanje vpliva na življenjsko dobo smuči, zato zaupajte smučarskemu strokovnjaku!