top

Tekaška očala

Tekaška očala so tehnična podpora vidu, ki si jo zaslužite med svojim naporom. Z njimi boste bolje videli vse na gorski poti ali mestni stezi.
View as Grid List

18 Izdelki

 1. -25%
  Sončna očala Uvex Blaze III - black matt/smoke

  Seznam želja

 2. -25%
  Sončna očala Uvex Blaze III - black red/mirror red

  Seznam želja

 3. -30%
  Kolesarska očala GOG Orion - grey/red mirror

  Seznam želja

 4. -30%
  Sončna očala GOG Steno - black/poly.white

  Seznam želja

 5. -30%
  Fotokromna očala Goggle Tango C - red/black

  Seznam želja

 6. -30%
  Tekaška očala Goggle Orion - matt black/grey

  Seznam želja

 7. -30%
  Tekaška očala Goggle Perseus - matt grey/red

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

18 Izdelki

Počisti

Očala za tek - ščitim svoj vid

Ko tečete v gorah ali trenirate v mestu, je pomembno, da učinkovito zaščitite svoj vid pred močnimi sončnimi žarki. Aktivnost z nenehnim mežikanjem z očmi pred slepečo svetlobo je nesmiselna. Zato je vredno poseči po tekaških očalih. Leče, uporabljene v njih, ponujajo različne stopnje zatemnitve, zato boste glede na svetlobne razmere, v katerih tečete, našli rešitev zase. V trgovini 8a.si boste poleg modelov s trajno zatemnitvijo našli tudi tiste, ki uporabljajo fotokromne leče. Te prilagodijo prepustnost svetlobe svetlobnim razmeram na progi in so odgovorne za gladke prehode med spreminjajočimi se kontrasti. Ta vrsta očal za tekače se izkaže za učinkovito podporo v oblačnih dneh, ko sonce včasih zakrijejo oblaki. Vsaka leča nudi tudi zaščito pred škodljivimi ultravijoličnimi UV-žarki. Njihov negativni učinek lahko poškoduje vaš vid. Zato so tekaška očala s takšno rešitvijo nujna izbira.

Očala za tek - vidim bolje

Mnogi modeli športnih očal so opremljeni s posebnimi odprtinami, ki omogočajo kroženje zraka med lečo in kožo. To je pogosto podprto s premazom "Anti Fog" na zadnji strani leč. Takšne rešitve zmanjšujejo izhlapevanje leč, kar bi lahko le motilo varno zaznavanje okolja. Tekaška očala, opremljena s takšnimi tehnologijami, so nepogrešljiv partner pri vsakem fizičnem naporu, tako v gorah kot v mestu. Nekateri modeli v trgovini 8a.si imajo polarizacijo. Ta rešitev je odgovorna za enakomerno porazdelitev kontrastov, zato se izboljša kakovost prejete slike. Takšna tekaška očala zagotavljajo učinkovitejše zaznavanje okolja, kar vam bo omogočilo, da pravočasno opazite morebitne nevarnosti na poti. Polarizacija zmanjšuje tudi bleščanje, zato bo vse okoli vas bolj jasno, zaznavanje barv pa bo naravno. Polarizirana tekaška očala zmanjšujejo obremenitev oči in vam omogočajo, da v celoti uživate v lepoti gorske okolice.

Očala za tek - barvna paleta

Poleg fotokromne in polarizacijske tehnologije imajo leče tudi različne barve. Vsaka od njih je odgovorna za nekaj drugega in v naše očesno zrklo prepušča različne barve. Zaradi tega tekaška očala z rdečimi lečami povečajo kontrast videne slike in njeno ustrezno jasnost. Absorbirajo modro svetlobo in zmanjšujejo obremenitev oči. Tekaška očala z rumenimi stekli se izkažejo v oblačnih dneh, saj znatno izboljšajo kontraste. V trgovini 8a.si je vsaka naslednja barva opisana, zato boste, ko boste iskali očala zase, zlahka izbrali pravo rešitev.

Očala za tek - vzdržljivost in udobje

V tekaških očalih se zaradi predvidene uporabe uporabljajo trpežni materiali. Ta rešitev jim omogoča, da prenesejo težave pri gorskih dejavnostih, kar zagotavlja njihovo funkcionalnost tudi v naslednjih sezonah. Poleg tega proizvajalci pogosto uporabljajo protizdrsne plošče, ki se običajno nahajajo na nosu in temenu. Tekaška očala s to rešitvijo ohranijo visoko stabilnost, ko je koža mokra in se dinamično premikate. Leče takšnih modelov so prav tako trpežne in zelo dobro zaščitene pred praskami. Očala za tekače, ki so na voljo v trgovini 8a.si, proizvajajo priznane blagovne znamke, kot so Julbo, Cebe, Google, Smith in številne druge.