top

Tekaške kape in naglavni trakovi

Tekaške kape in naglavni trakovi so pripomočki, ki vas morajo spremljati med vadbo na različnih terenih. Ti na videz preprosti dodatki lahko močno izboljšajo učinkovitost dejavnosti.
View as Grid List

136 Izdelki

 1. -19%
  Kapa s šiltom Salomon Cross Cap - peach amber

  Seznam želja

 2. -18%
  Kapa za tek Salomon Cross Compact Cap - olive

  Seznam želja

 3. -19%
  Kapa s šiltom Ciele GOCap SC - Iconic Small - turner

  Seznam želja

 4. -30%
  Tekaški šilt Ciele FSTVisor Dual SC - janga

  Seznam želja

 5. -30%
  Šilt Ciele FSTVisor Dual SC - monroe

  Seznam želja

 6. -14%
  Kapa za tek SCOTT SCO Cap RC RUN - black/yellow

  Seznam želja

 7. -29%
  Šilt SCOTT SCO Visor Trail Run - black/dark grey

  Seznam želja

 8. -30%
  Tekaška kapa s šiltom Buff Speed Cap - deri pink

  Seznam želja

 9. -30%
  Kapa s šiltom Buff 5 Panel Cap - deri blue

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

136 Izdelki

Počisti

Tekalne kape in naglavni trakovi bodo povečali udobje pri treningu.

Kdor se redno ukvarja s tekom, ve, da lahko včasih že majhna podrobnost vpliva na užitek, ki ga prinašajo opravljena dejanja. Hladni sunki vetra niso prijetni, še posebej, če se povečajo s hitrostjo pretečenih razdalj. Če želite pred njimi zaščititi glavo in ne zmanjšati udobja teka, preprosto posezite po naglavnem traku ali popolnejšem pokrivalu za glavo. Izbira med modeli, namenjenimi tekačem, je zelo velika. Od vas je odvisno, ali boste izbrali toplejšo različico, ki bo primerna za hladnejše razmere, ali model, ki zagotavlja boljše zračenje in je namenjen poletnemu delu leta. Nobeden od njih vas ne bo razočaral, saj imajo vsi tehnične lastnosti, ki jih cenijo tekači.

Lahko nastavljive tekaške kape in naglavni trakovi

Čepice in naglavni trakovi za tek so zasnovani tako, da se pri teku izjemno dobro obnesejo. Zato uporabnika med dinamičnim gibanjem ne bodo razočarale. Izdelane so iz tehničnih materialov. Odgovorni so za optimalno prilagajanje strukture ter odpravljanje nevarnosti stiska in odrgnin. V tem pogledu se ti predlogi pogosto bistveno razlikujejo od turističnih, mestnih in gorskih stilov. To pa zato, ker morajo zagotavljati boljšo stabilnost pri intenzivnih naporih. Ne smejo biti preveč ohlapni, saj bi ovirali trening. Biti morajo lahki in stisljivi do majhne velikosti. Če jih je mogoče spraviti v majhen žepek, jih boste lažje prenašali in jih lahko vzeli s seboj na teren.

Kakšne morajo biti lastnosti tekaških kap in naglavnih trakov?

Poleg tega, da morajo biti tekaške kape in naglavni trakovi čim bolje prilagojeni uporabnikovim glavam, morajo imeti tudi dodatne tehnične lastnosti. Ne morejo zagotavljati toplote, ne da bi podpirale zmanjšanje tveganja pregrevanja. V ta namen morajo opravljati nalogo zagotavljanja največje nadpovprečne zračnosti. Le ta bo posledično omogočila učinkovitejše odvajanje vlage in ohranjanje udobja telesa. Za doseganje takšnega učinka proizvajalci na primer uporabljajo tehnike posebnega premaza materiala s premazi, ki na koži dajejo vtis hladnosti. Zaradi njih tekač v trenutkih utrujenosti ne občuti neprijetnega pregrevanja in vlage ob telesu. Da bi tekaška kapa ali naglavni trak dlje časa ostala sveža, proizvajalci med drugim uporabljajo tehnologije, ki ovirajo razvoj bakterij in nastanek neprijetnih vonjav.

Material vpliva na značilnosti tekaških kap in naglavnih trakov.

Hitro sušenje, zračnost ali raztegljivost so druge lastnosti, ki jih proizvajalci upoštevajo pri izbiri materialov za izdelavo tekaških kap in naglavnih trakov. Hibridne strukture so prav tako metoda za povečanje funkcionalnosti modelov. Tako lahko kapa ali naglavni trak hkrati opravlja različne naloge. Sprednji del tekaških kap je pogosto izdelan iz polnega materiala, zadnji del pa iz mrežice. To je namenjeno boljšemu prezračevanju in pozitivnemu učinku na udobje med treningom pri višjih temperaturah. Pri poletnih modelih se pojavi praktičen rob, zaradi katerega se med tekom zmanjšajo negativni učinki sonca na oči. Tkanine imajo pogosto tudi sposobnost zaščite pred škodljivimi učinki ultravijoličnih žarkov. Zimske različice pa so pogosto dodatno opremljene z notranjimi trakovi, ki zagotavljajo več toplote okoli ušes in čela. Zgodi se, da so tako modeli za hladnejše dni kot tisti za toplejše dele leta obogateni z odsevnimi podrobnostmi. To je odličen način za enostavno povečanje vidljivosti tekača po temi.

Tekalne kape in naglavni trakovi v številnih različicah v trgovini 8a.si.

Predloge za tekače z različnimi željami in pričakovanji lahko najdete v spletni trgovini 8a.si. Na enem mestu so na voljo modeli svetovnih blagovnih znamk, kot sta Buff ali The North Face, v različnih barvnih različicah in številnih vzorcih. Hitro boste primerjali lastnosti in se pravilno odločili. Ni pomembno, ali iščete kapo za zimski trening ali naglavni trak za poletne dni - najdete jih v ponudbi spletne trgovine.