top

Tekaške mini dereze

Tekaški raki so elastični pokrovi s kratkimi kovinskimi konicami, ki običajen podplat čevlja spremenijo v pravo zimsko opremo. Izboljšajo oprijem na snegu in zmrznjenih poteh ter izboljšajo stabilnost in varnost.
View as Grid List

7 Izdelki

 1. -4%
  Komplet La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip
  Komplet La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip
  vključno z DDV 23,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 22,99 € (+5%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 24,99 € (-4%)

  Seznam želja

 2. -10%
  Tekaške mini dereze Nortec Corsa
  Tekaške mini dereze Nortec Corsa
  vključno z DDV 50,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 40,99 € (+25%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 56,99 € (-10%)

  Seznam želja

 3. -12%
  Tekaške mini dereze Snowline Spikes Chainsen Trail - navy
  Tekaške mini dereze Snowline Spikes Chainsen Trail - navy
  vključno z DDV 41,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 35,99 € (+17%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 47,99 € (-12%)

  Seznam želja

 4. -10%
  Mini dereze Nortec Street
  Mini dereze Nortec Street
  vključno z DDV 19,59 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 15,99 € (+23%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 21,99 € (-10%)

  Seznam želja

 5. -23%
  Tekaške mini dereze Nortec Trail - orange
  Tekaške mini dereze Nortec Trail - orange
  vključno z DDV 62,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 57,99 € (+9%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 81,99 € (-23%)

  Seznam želja

 6. -48%
  Mini dereze Climbing Technology Ice Traction Plus - 44-47
  Mini dereze Climbing Technology Ice Traction Plus - 44-47
  vključno z DDV 22,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 21,49 € (+7%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 44,99 € (-48%)

  Seznam želja

 7. -15%
  Tekaške mini dereze Camp Ice Master Run
  Tekaške mini dereze Camp Ice Master Run
  vključno z DDV 44,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 38,99 € (+16%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 52,99 € (-15%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

7 Izdelki

Počisti

Krampi za tek - odlični za terenske in gorske poti.

Tekalni raki se najbolje obnesejo med tekom na terenu, po poteh, stezah in gorskih poteh, torej povsod tam, kjer se zobci pod podplatom "zagrizejo" v sneg ali led. Izboljšajo stabilnost korakov, kar vam ne daje le poguma za samozavestnejši in hitrejši tek, temveč tudi resnično vpliva na varnost. Ne glede na to, ali tečete s palicami po gorski poti ali v primestnem gozdu, se preprosto želite izogniti prevračanju. Ročaji ne bodo nadomestili pravih krempljev (v smislu plezalne opreme) in ne bodo zagotavljali ustrezne togosti za alpinistično plezanje, se pa odlično ujemajo s prilagodljivimi tekaškimi copati, ki jih boste uporabljali v nižjih predelih gora in na neizpostavljenih poteh. Tekalno površino podplata (ki je v snegu popolnoma nemočna) spremenijo v popolnoma oprijemljiv del opreme, ki ščiti pred bližnjimi srečanji z ledom in poškodbami. Tekaške rake bi morali v nahrbtnik spakirati tako naprednejši tekači kot tudi začetniki tega športa.

Konstrukcija in vgradnja

Pogojni raki so običajno kombinacija kompleta kratkih zob s sistemom kovinskih vrvi, verig ali spiral. Število zob in njihova dolžina seveda vplivata na oprijem, pa tudi na težo. Zato imajo modeli, namenjeni tekačem, nekoliko krajše "zobe" in manj agresiven značaj kot turistični modeli. Po drugi strani pa so lažji in kompaktnejši. Prevleke za mestne čevlje (namenjene hoji po poledenelih pločnikih) lahko mikajo s še manjšo težo, vendar ne pozabite, da bodo mikro bodice, ki delujejo na trdem betonu in ledenem steklu, v globljem snegu popolnoma neuporabne. Nazadnje obstajajo modeli (npr. Nortec Corsa), ki so oblikovani po vzoru mestnih in opremljeni z trdimi bodicami, enakomerno razporejenimi pod celotno površino podplata, vendar so nekoliko daljši kot pri teh osnovnih modelih, pa tudi, kar je enako pomembno, vzdržljivejši.
Zato so tekaški raki optimalna izbira med super oprijemom in majhno težo glede zob (ali bodic), njihovega števila, dolžine in razporeditve pod podplatom. Zasnovani so za hitro premikanje na srednje dolge razdalje, zato bodo delovali na različnih podlagah - od zmrznjenih tal, prek pašnikov do mehkega snega, ki pod seboj skriva kamenje.

Zapenjalni element traku tekaškega copata je elastična guma, ki je napeta na zgornjem delu (in včasih ojačana z dodatnim Velcro). Prilega se praktično vsem čevljem, vse, kar morate izbrati, pa je velikost. Da bi pogumno prenesli težave zahtevnega gorskega terena in temperaturna nihanja, jih vodilni proizvajalci izdelujejo iz natančno izbranih materialov. Robusten material ohranja ustrezno raven prožnosti tako pri pozitivnih kot negativnih temperaturah. Ne stiska preveč stopala, ne omejuje pretoka krvi in ne povzroča nelagodja med dinamičnim premagovanjem naslednjih kilometrov poti.

Za zimski trening - tekaški raki v trgovini 8a.si

Kompaktni tekaški raki so nepogrešljiv del opreme vsakega tekača, ki se odloči prečkati zasnežene poti in steze. Zagotovili bodo oprijemljivost, ki je v zimskih razmerah potrebna za ohranjanje ustrezne ravni varnosti. Priporočamo jih za zimske "jedce", ki tečejo na terenu, in začetnike, ki trenirajo amatersko daleč od asfalta. Ne bodo se obnesli le na lažjih poteh, temveč tudi v zahtevnih terenskih razmerah. V ponudbi 8a.si so na voljo vrhunski tekaški raki Grivel RAN in priljubljeni modeli Nortec.