top

Tekaški brezrokavniki

Tekaški telovniki zagotavljajo največje udobje med hitrim premagovanjem poti. Zagotavljajo namreč potrebno stabilnost prtljage. Lahka jakna, mehke flaške, energetski geli in pametni telefon so vedno pri roki.
View as Grid List

54 Izdelki

 1. -22%
  Tekaški brezrokavnik Silva Strive Light 5 - black

  Seznam želja

 2. -26%
  Tekaški brezrokavnik Osprey Dyna 6 - verdigris green

  Seznam želja

 3. -26%
  Tekaški brezrokavnik Osprey Duro 6 - blue sky

  Seznam želja

 4. -26%
  Tekaški brezrokavnik Silva Strive Light 10

  Seznam želja

 5. -26%
  Tekaški brezrokavnik Salomon Sense 5 Pro Set - black

  Seznam želja

 6. -26%
  Tekaški brezrokavnik Salomon Sense 10 Pro Set - black

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

54 Izdelki

Počisti

Telovniki za tek so idealni za srednje in dolge razdalje

Pri teku na dolge proge je treba s seboj vzeti še nekaj stvari. Potrebovali boste nekaj dodatnih plasti oblačil, ustrezno količino pijače, energijskih gelov in ploščic, naglavno svetilko ali celo pametni telefon, ki vam bo koristil v izrednih razmerah. Vse te stvari se bodo prilegle tekaškim telovnikom, pripravljenim posebej za ljubitelje hitrega premagovanja daljših razdalj, ne le na gorskih poteh. Gre za idealno rešitev, s katero oprema ne bo le lahko dostopna v vsakem trenutku, temveč, kar je najpomembneje, vas ne bo motila med tekom. To je doseženo s posebej zasnovano konstrukcijo, zaradi katere se vsa najpomembnejša oprema premika skupaj s tekačem.

Katera koli gorska blagovna znamka, ki proizvaja trail opremo, ima v svoji ponudbi več modelov telovnikov, pripravljenih za tekače za različne izzive. Med njimi so tako minimalistični tekaški telovniki za kratke razdalje kot tudi tisti bolj kompleksni, ki se bodo izkazali na ultramaratonih in najdaljših tekaških izletih. Ker se morajo tekaški telovniki idealno prilegati postavi, so pogosto izdelani v več velikostih. Tudi razporeditev žepov je lahko zelo različna, zaradi česar lahko vsakdo najde model, ki bo najbolj priročen in najbolj intuitiven pri uporabi.

Kakšna je konstrukcija tekaških jopičev

Katera je razlika med tekaškimi jopiči in klasičnimi nahrbtniki? Prvič, tekaški telovniki nimajo klasičnih naramnic. Namesto trakov s prsnimi naramnicami so bili opremljeni z bolj zapletenimi ploščami, ki se spredaj zapenjajo v dveh, treh ali celo štirih točkah. Zahvaljujoč temu je celota bolje stabilizirana in nudi veliko večje udobje med dinamičnim gibanjem na poti. Drugič, tekaški jopiči so veliko manj prostorni. Omejitev velikosti glavnega predala je povezana z dejstvom, da ga je pri pretežkem tovoru nemogoče dobro stabilizirati. Tek, med katerim se naša oprema ves čas premika gor in dol, zahteva popolno stabilnost prtljage. Tretjič, tekaški jopiči so zasnovani tako, da lahko kar najbolje prenašajo vlago. Izjemno lahki in zračni materiali omogočajo ohranjanje visokega udobja tudi med izjemno visokimi temperaturami in največjim telesnim naporom.

Za tekaške jopiče je prav tako značilna maksimalna izkoriščenost razpoložljivega prostora. Zato so žepi za drobnarije razporejeni po celotnem tekaškem telovniku. Še posebej pomembni so prilagodljivi sprednji žepi, saj bomo imeli do njih najlažji dostop. Ustrezna zmogljivost bo omogočila, da bomo imeli vse najpomembnejše malenkosti na dosegu roke, ne da bi nam bilo treba sneti telovnik.

V tekaški jopič lahko spravite vso opremo tekača

Največ je elementov, ki jih morate imeti s seboj na daljših tekaških izletih ali tekmah. Dober tekaški jopič bo omogočil, da jih vse brez težav namestite. Glavni žep v večini telovnikov je odličen prostor za dodatno plast oblačil in lahko nepremočljivo jakno ali vetrovko. Po potrebi lahko tja spravite tudi folijo NRC ali minimalistični komplet prve pomoči. Večina tekaških telovnikov ima tudi poseben nastavek za tekaške palice. Zaradi tega jih lahko, če jih ne uporabljamo, pritrdimo na telovnik, tako da nam po nepotrebnem ne zasedajo rok. Manjši žepi z zadrgo pa so po drugi strani odličen prostor za dragocenejše malenkosti. V njih boste lahko shranili denarnico, ključe ali pametni telefon. Zaradi zadrge bomo prepričani, da nam ne bodo izpadli niti na delih poti, ki jih hitro ujamemo. Nekateri tekaški telovniki so opremljeni tudi z nepremočljivimi žepi za dokumente, ki najpomembnejše predmete odlično zaščitijo tudi pred dežjem.

Prilagodljivi žepi na sprednji strani bodo poskrbeli za stvari, ki jih moramo imeti ves čas pri roki. To je optimalno mesto za mehke flaške s pijačo, energijske gele in ploščice ter drugo potrebno opremo, kot je tekaški trak. Žepi iz prožnega materiala, ki so pogosto opremljeni z dodatnim robom, bodo zagotovili stabilnost opreme med dinamičnimi gibi in preprečili njeno izpadanje med tekom. Z odlično organiziranimi tekaškimi telovniki se izognemo iskanju najnujnejših elementov opreme med tekom. Vsi so nam vedno pri roki.