top

Tekaški čevlji za terenski tek

Terenski tekaški copati so modeli, s katerimi boste lahko še hitreje premagovali gozdne in gorske poti. V naši ponudbi so čevlji za rekreativni tek, treninge in tekmovanja. Preverite rešitve najboljših blagovnih znamk, kot so Dynafit, Salomon, Merrell, La Sportiva in številne druge.
View as Grid List

645 Izdelki

 1. -5%
  Trail tekaški čevlji Hoka Zinal 2 - black/ceramic

  Seznam želja

 2. -3%
  Trail tekaški čevlji Hoka Tecton X 2 - black/flame

  Seznam želja

 3. -19%
  Moški tekaški čevlji Dynafit Alpine - army/bluberry

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

645 Izdelki

Počisti

Trail running shoes ponujajo tehnično podporo

Oblike tekaških copat delujejo v najtežjih razmerah, zato proizvajalci za njihovo izdelavo uporabljajo sodobne rešitve. Gorski tekaški copati, pa tudi modeli iz nižin, imajo vedno zelo vzdržljiv zgornji del. Zato bo njihova celotna konstrukcija vzdržala obremenitve, ki nastanejo med tekom, zaradi česar boste njihovo funkcionalnost uporabljali še naslednje sezone. Tekaška obutev za tek po terenu ima pogosto posebno stabilizacijsko konstrukcijo pod ali na zgornjem delu. To so običajno trši kosi plastike, ki učvrstijo stopalo in gleženj. Hkrati ne omejujejo vaše svobode gibanja, temveč vas ščitijo na strmih poteh. Poleg tega je na zgornjem delu pogosto nameščena oteklina, nekateri čevlji za gorski tek pa imajo utrjeno konico. Zaradi tega se sami čevlji ne zlomijo zlahka, in če slučajno zadenete ob skalo ali korenino, boste pridobili blaženje. Oblikovalci tekaških čevljev pogosto uporabljajo tudi sistem hitrega zavezovanja. Pri njem se uporablja vrvica z zamaškom, ki omogoča ekspresno prileganje.

Obutev za gorski tek - membranska podpora

Trail running shoes morajo biti odporni tudi na deževne razmere, v katerih trenirate, ali blatne odseke poti z veliko lužami. Zato proizvajalci uporabljajo membrano GORE-TEX® ali tiste, ki so jih razvili njihovi lastni oblikovalski biroji. Ne glede na to, katero rešitev uporabite, lahko računate na visoko ali maksimalno vodoodpornost. Zaradi tega vas bodo obutev za gorski tek obvarovala pred popolnim razmočenjem, ko se vreme v gorah nenadoma poslabša. To pomeni, da vam ni treba prekiniti teka, in vam omogoča, da gorske potoke prečkate s suho nogo. Trail running shoes z membrano GORE-TEX® imajo tudi sposobnost delnega ohranjanja zračnosti kože. To zmanjšuje tveganje za enostavno pregrevanje, saj bo odvečna vlaga učinkovito odvedena. To se bo v kombinaciji s prezračevalnimi ploščami na zgornjem delu izkazalo za nepogrešljivo podporo med naporom.

Funkcije tekaških čevljev - največja stabilnost

Sposobnost ohranjanja visoke stabilnosti je pomembna pri teku po gorskih poteh. Zaradi tega obutev za gorski tek zmanjša tveganje za nenamerne poškodbe gležnja. Za to so zaslužne posebne plošče za učvrstitev v srednjem podplatu. Običajno so izdelane iz najlona, zato se stopalo ne upogiba na neželenih mestih. Zaradi tega se tekaški copati za tek po stezi izkažejo za varno podlago za izvajanje vaše športne strasti. Najsodobnejši modeli, kot so The North Face VECTIV™, vam poleg stabilnosti omogočajo, da še povečate svoj tempo.

Ženski tekaški copati za aktivne ženske

Profil ženskih tekaških copat je vedno prilagojen anatomski strukturi stopala. Zahvaljujoč temu dobite resnično izpopolnjeno podporo teka, ki vam olajša premagovanje kilometrov. Vendar pa je vmesni podplat pomemben tako pri ženskih kot pri moških tekaških copatih. Zato so v obutvi za gorski tek na voljo le najboljše rešitve. To je običajno pena EVA, pa tudi lastniške tehnologije športnih blagovnih znamk. Njihov cilj je absorbirati udarce, ki nastanejo pri teku, kar razbremeni nekatere sklepe. To je pomembno, ker je gorska pot prekrita s trdimi kamni, zato je zaščita pred njimi pomembna. Zaradi tega pridobite prožnost vsakega koraka, kar vam bo olajšalo premagovanje kilometrov.

Moška obutev za tek po stezi - za ljubitelje napora

Podplati tekaških copat so vedno izdelani iz trpežne gume z visokim oprijemom. Najbolj priljubljen je Vibram®, našli pa boste tudi rešitve Pomoca®, Michelin® ali Missiongrip značk On Running Povečujejo varnost vašega teka. Poleg tega je kotaljenje stopala čim bolj naravno. Trail running shoes pomeni tudi podplate, katerih tekalna plast je oblikovana tako, da učinkoviteje kot klasične rešitve odvaja umazanijo in manjše kamne. S tem se izboljša stabilnost teka, zaradi česar boste učinkoviteje opravili trening ali se udeležili tekmovanj.