top

The North Face

The North Face banner

The North Face je eden svetovno najbolj priznanih ameriških proizvajalcev gorniških oblačil, obutve in opreme. V trgovini 8a.si boste našli pester nabor gorskih in outdoor izdelkov z logotipom The North Face. Pri nas boste našli vse za gorski tek, plezanje in opremo za treking odprave.

View as Grid List

1557 Izdelki

na stran
View as Grid List

1557 Izdelki

Počisti

The North Face - blagovna znamka legende

Ameriški proizvajalec gorskih in pohodniških oblačil, obutve in opreme ima posebno mesto med vsemi gorskimi blagovnimi znamkami. Njegov prepoznavni logotip bo verjetno prepoznal vsak ljubitelj gora. Navsezadnje so izdelki The North Face na voljo na vseh koncih sveta. Zanesljivi modeli jaken, hlač, škornjev, nahrbtnikov, šotorov, spalnih vreč in drugih dodatkov se pojavljajo v poročilih z najvišjih vrhov sveta, pa tudi na odpravah v nenaseljene puščave ali v trope. To je predvsem posledica visoke kakovosti izdelkov TNF, ki se odlično obnesejo v vseh pogojih. Obsežna ponudba oblačil in opreme za poletje in zimo pomeni, da bo vsakdo našel popoln model za svoje potrebe. Slogan blagovne znamke North Face - Never Stop Exploring ali Nikoli ne prenehaj raziskovati je ves čas viden v vsakem modelu. Zato na tisoče ljudi, ki živijo v tem duhu, vsako leto izbere skromen logotip TNF in zanesljivost, ki stoji za njim.

Zgodovina podjetja The North Face

Čeprav je danes logotip ameriškega proizvajalca neločljivo povezan z gorami, je v resnici nastal ob oceanu. Natančneje v San Franciscu. V tem mestu sta leta 1966 dva prijatelja, pohodnika, ustanovila majhno trgovino z gorsko opremo. Sprva so bili njegovi kupci le navdušenci nad naravo in okoljevarstveniki. Trgovina je kmalu postala znana kot The North Face. Le dve leti pozneje se je preselila v bližnji Berkeley. Tam se je začelo oblikovanje in proizvodnja gorske in pohodniške opreme TNF. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je znamka že sponzorirala potovanja in odprave. V tem obdobju je nastal slogan, ki še danes ostaja glavni moto The North Face - Never Stop Exploring™. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je prišlo do razcveta smučanja in posledično oblačil za smučanje in pozneje deskanje na snegu. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je ponudba pohodniške opreme in oblačil hitro razširila. Pojavila se je tudi oprema za plezanje ali tek na smučeh. Iz tega obdobja izvira kultni logotip The North Face, ki ga je mogoče videti na fotografijah z vsega sveta.

Danes je blagovna znamka Norh Face dosegla svetovni doseg in je ena najbolj priznanih v pohodniški in alpinistični industriji. Ponuja popolno opremo za vse gorske navdušence in številne druge dejavnosti na prostem. Visokokakovostna pohodniška in plezalna oblačila, planinska obutev, pohodniški nahrbtniki in ekspedicijski šotori nam zagotavljajo popolno opremo za vsako potovanje. Vse bolj priljubljena so tudi oblačila in obutev za življenjski slog podjetja The North Face. Udobna oblačila za vsakodnevno nošenje, ki jih navdihujejo gore, so odlična izbira tako za prosti čas kot za delo ali šolo. Predmeti znamke TNF niso le izdelki visoke kakovosti in odlične zmogljivosti, temveč tudi življenjski slog.

Najnovejše tehnologije TNF v izdelkih ameriškega proizvajalca

Znamka TNF je v ospredju pri uvajanju najsodobnejših tehnologij in materialov. Vrhunske jakne The North Face uporabljajo napredni konstrukciji Fuseform™ in Ventrix™. To pomeni visoko vzdržljivost moških in ženskih oblačil. Zagotavljajo tudi optimalno klimo med vadbo. Tehnologija The North Face Thermoball® se izkaže v hladnejšem delu leta. Ta izolacijski material, razvit v sodelovanju z blagovno znamko Primaloft®, zagotavlja optimalno izolacijo v vlažnih razmerah. Modeli za ekstremno hladne razmere uporabljajo naravni gosji puh. To je najboljša rešitev za najnižje temperature v visokogorju. Po drugi strani pa membrana DryVent in tehnologija FUTURELIGHT™ zagotavljata popolno nepremočljivost v dežju in snegu. Uspešno se uporabljajo v dežnih jaknah in hlačah The North Face. Softshell Windwall™ zagotavlja odlično zaščito pred vetrom, lahka tekaška oblačila iz materialov FlashDry™ pa se hitro sušijo. Podjetje dianmično širi tudi svoj oddelek za obutev. Najnovejša ponudba čevljev The North Face VECTIV™ vam omogoča še hitrejše in učinkovitejše premagovanje gorskih poti.

Izdelki The North Face v trgovini 8a.si

Znamka TNF ponuja obsežno paleto oblačil, obutve ter gorske in pohodniške opreme. V naši spletni trgovini boste vedno našli najnovejše kolekcije. Iz izdelkov The North Face lahko zlahka sestavite celoten komplet oblačil za vsako sezono. Na voljo so tako membranske jakne, puhovke, mikice, hlače, kape in termo perilo. Blagovna znamka TNF ni le gorska oblačila, temveč tudi obutev in specializirana oprema za odprave. Moški in ženski čevlji The North Face vključujejo široko paleto modelov, ki zagotavljajo odličen oprijem na terenu. Zimska obutev se dobro obnese tudi v najhladnejšem vremenu. Dobro znani so tudi šotori za ekspedicije in pohodništvo, ki nudijo zavetje v najzahtevnejših razmerah. Poleg gorske opreme proizvajalec ponuja tudi odlične mestne nahrbtnike, ki se bodo izkazali, ko boste zapustili poti. Pomembno mesto v katalogu zavzemajo tudi kultne potovalne torbe The North Face Base Camp Duffel. Izdelani so iz skoraj neuničljivega materiala.

Članki iz zbirke North Face so razporejeni v več zbirk. Ustrezajo različnim vrstam dejavnosti. Najbolj specializirana je visokogorska kolekcija TNF Summit Series in njeni vrhunski kompleti: TNF Advanced Mountain Kit in smučarsko alpinistična serija Steep Series™. Jeseni 2021 se je na strogo izbranih specializiranih prodajnih mestih po vsej Evropi prvič pojavila omejena izdaja kompleta Advanced Mountain Kit (na kratko AMK) - izjemno naprednega kompleta, namenjenega gornikom, ki si želijo najvišjih ciljev. Na seznamu evropskih prestolnic in prestižnih prizorišč teh tehnoloških čudes ni mogla manjkati trgovina 8a.si!

Bolj vsestranska je kolekcija Hike, ki med drugim ponuja oblačila za na prostem. Podobno velja za serijo Mountain Culture, ki je bila pripravljena z mislijo na uporabo v mestih. Vsi ti vam omogočajo uživanje v izjemno kakovostnih izdelkih, ne glede na to, katero vrsto gorske dejavnosti imate najraje, pa tudi za sprostitev. Če iščete kraj, kjer boste našli celotno ponudbo tega ameriškega proizvajalca, potem bo pooblaščena trgovina The North Face 8a.si izpolnila vaša pričakovanja.