top

Treking smuči

Treking smuči so modeli, pri katerih je poudarek na čim bolj enostavni uporabi. S posebnimi vezmi se treking smuči prilegajo običajnim zimskim ali treking čevljem. Na voljo so značilnosti smuči za tek v naravi, nordijskih smuči in celo snežnih čevljev. Zaradi te kombinacije so popolne snežne treking smuči za začetnike in izkušene uporabnike.
View as Grid List

6 Izdelki

 1. -7%
  Smuči OAC KAR 149 EA Binding 2.0
  Smuči OAC KAR 149 EA Binding 2.0
  vključno z DDV 497,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 417,99 € (+20%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 540,99 € (-7%)

  Seznam želja

 2. -7%
  Smuči OAC XCD GT 160 EA Binding 2.0
  Smuči OAC XCD GT 160 EA Binding 2.0
  vključno z DDV 519,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 437,99 € (+19%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 561,99 € (-7%)

  Seznam želja

 3. -20%
  Smuči OAC MIL 160 EA Binding 2.0 & Heel Guide
  Smuči OAC MIL 160 EA Binding 2.0 & Heel Guide
  vključno z DDV 579,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 541,99 € (+8%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 727,99 € (-20%)

  Seznam želja

 4. -8%
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v2
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v2
  vključno z DDV 477,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 401,99 € (+19%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 519,99 € (-8%)

  Seznam želja

 5. -8%
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v1
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v1
  vključno z DDV 477,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 401,99 € (+19%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 519,99 € (-8%)

  Seznam želja

 6. -22%
  Smuči OAC POH 100 + EA Jr Bindings
  Smuči OAC POH 100 + EA Jr Bindings
  vključno z DDV 275,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 267,99 € (+3%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 357,99 € (-22%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

6 Izdelki

Počisti

Za koga so bile ustvarjene pohodniške smuči?

Družijo vas zimski pohodi, vendar ne marate globokega snega? Ali pa imate morda veliko izkušenj s smučanjem, vendar se odpravljate na lažjo pot, kjer ni smiselno obleči turno smučarsko opremo? Ali pa bi morda radi videli, kaj pomeni turno smučanje, vendar ni nujno, da želite takoj kupiti visoko specializirano opremo? Treking smuči so bile ustvarjene prav za vas! Izumljene so bile kot most med turnimi smučmi in snežnimi čevlji. Temeljijo na izbranih rešitvah, ki zagotavljajo kar najbolj enostavno uporabo in zadovoljstvo pri premagovanju zasneženih cest in poti. Turistične smuči za snežne pohodnike so vse bolj priljubljene po vsem svetu in omogočajo, da se z zimskimi aktivnostmi ukvarjate kjer koli. Smuči za običajne čevlje se bodo dobro obnesle tudi na Poljskem, katere večino zavzemajo nižine in pogorja. Ko se znajdejo pod debelo plastjo snega, so odličen teren za smučarsko raziskovanje.

Treking smuči so prava izbira za začetnike in izkušene uporabnike. Za ljudi, ki še nikoli niso poskusili smučati, snežne treking smuči pomenijo preprosto uporabo in hitro učenje gibanja z dvema deskama na nogah. Pomembno je tudi to, da za smučanje ne potrebujete veliko opreme. Zadostujejo smuči z vezmi in palicami. Za napredne uporabnike so lahko enostavne treking smuči z vezmi, primernimi za običajne treking čevlje, odlična odskočna deska za naprednejše oblike smučanja. Konec koncev, če se odpravljamo na treking po lahkem terenu, ne potrebujemo turnih smuči, namenjenih za alpske razmere. Treking smuči niso odlična ideja le za ljubitelje trekinga, temveč tudi za ljubitelje bushcrafta, naravoslovce in fotografe. Z njimi se boste lahko udobno in hitro premikali po gozdovih, prekritih z debelo plastjo snega. Nesporna prednost turnih smuči je, da so veliko hitrejše od krpelj. Poleg tega nam omogočajo, da se s smučmi spustimo po manjših hribih in si tako zagotovimo nekaj oddiha za nadaljnje pohode.

Kako so izdelane treking smuči?

Treking smuči po konstrukciji združujejo značilnosti smuči za tek v naravi, nordijskih smuči, tekaških smuči, turnih smuči in snežnih čevljev. Najprej so opremljene z vezmi, ki so po funkcionalnosti podobne snežnim čevljem. Trakovi z zaponkami omogočajo uporabo s pohodniškimi čevlji ali zimskimi snežnimi čevlji. Zaradi preproste nastavitve dolžine vezi jih lahko hitro prilagodimo velikosti svoje obutve. Šarnir, uporabljen v vezeh, omogoča dvig pete za udobno hojo po snegu. Takšen sistem pritrditve čevlja omogoča uporabo mehke zimske obutve - običajnih pohodniških ali treking gležnjarjev ali celo snežnih škornjev.

Treking smuči so prav tako prevzele nekaj rešitev iz turnih modelov. Gre predvsem za plezalno kožo, ki je nameščena pod njo. Pri treking smučeh je ta trajno pritrjena, vendar le v srednjem delu podlage. Zaradi tega zagotavlja dober oprijem na pristopih z zmernim naklonom, hkrati pa nam še vedno omogoča smučanje po hribu navzdol. Hkrati ga ni treba namestiti za vzpone in odstraniti za spuste, kot to velja za turne smuči. Za manj izkušene smučarje to preprosto pomeni, da je celotna postavitev veliko lažje obvladljiva.

Skiji za pohodnike po snegu so lahko zelo različnih dolžin. Daljši modeli se bolje obnesejo na spustih. To je dobra izbira za tiste, ki iščejo alternativo za smuči za gorske teke. Kratke treking smuči pa so optimalna izbira za tiste, ki uporabljajo krplje, vendar iščejo nekoliko hitrejši način za treking v globokem prahu.

Nakup snežnih treking smuči na spletu v trgovini 8a.si

Nudimo širšo izbiro treking smuči Naša ponudba med drugim vključuje daljše modele, idealne za ljubitelje turnega smučanja. Z njimi lahko smučate po blagih pobočjih in učinkovito prečkate zasnežena območja. Kratke treking smuči so optimalen predlog za navdušence nad snežnimi čevlji, saj ti omogočajo učinkovito gibanje po snegu in ponujajo veliko več zabave. Kratka dolžina omogoča enostavno manevriranje med drevesi ali spreminjanje smeri na pristopih. Za treking smuči je značilna enostavna uporaba, medtem ko je način pritrditve običajnih čevljev na smuči zelo intuitiven in bo omogočil uporabo skoraj vsakomur. Čas je torej, da se pripravite na zimsko pustolovščino s treking smučmi. Izberite svoj model in se odpravite na pot!