top

Vivobarefoot

Vivobarefoot je blagovna znamka, specializirana za proizvodnjo minimalistične obutve. Zaradi edinstvenega stila je obutev popolna za izlete, pa tudi za vsakodnevno uporabo. Oglejte si čevlje VivoBarefoot za ženske in moške!
View as Grid List

30 Izdelki

 1. Čevlji lifestyle Vivobarefoot Gobi IV - bracken

  Seznam želja

 2. Moški čevlji Vivobarefoot Primus Asana II - obsidian

  Seznam želja

 3. Ženski čevlji Vivobarefoot Primus Asana II - limestone

  Seznam želja

 4. Čevlji lifestyle Vivobarefoot Geo Court III - obsidian

  Seznam želja

 5. Moški čevlji Vivobarefoot Tracker II FG - bracken

  Seznam želja

 6. Otroška obutev Vivobarefoot Primus Sport III - indigo

  Seznam želja

 7. Ženski čevlji Vivobarefoot Tracker II FG - bracken

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

30 Izdelki

Počisti

Vivobarefoot - čevlji bližje naravi

Blagovno znamko Vivobarefoot sta ustanovila Galahad in Asher Clark leta 2012 - sedma generacija čevljarjev. Osnovne predpostavke so bile, da lahko minimalistično obutev uporabljamo tudi za regeneracijo človeškega telesa. Čevlji Vivobarefoot naj bi predstavljali ponovno povezavo ljudi z naravo in to naj bi se odrazilo na njenem varovanju. Cilj znamke je navdihovati ljudi, da bi opustili obutev z visoko stopnjo blaženja v korist bolj naravnih rešitev. Ta cilj dosega samo minimalistična obutev.

Zakaj so bosu podobni čevlji dobra izbira?

Osebe, ki stojijo za blagovno znamko Vivobarefoot, vedo, da je človeški stopalni lok pravo čudo biomehanike. Popolnoma se prilagaja hoji, teku, skakanju, plesu in številnim drugim športom. Stiskanje stopala v sodobne čevlje in izolacija od tal s predebelo podplatom preprečuje, da bi lahko stopalo delovalo na način, ki ga je evolucija oblikovala. Stopala nas povezujejo z svetom in naravo, zato ne bi smeli prostovoljno opuščati ponujenih možnosti. Oblikovalci čevljev Vivobarefoot so iz tega izhajali in se odločili zasnovati obutev, ki bo obrnila trend izolacije stopala od okolice. Novi čevlji naj bi bili tanjši, bolj fleksibilni in dajali občutek stika s talno podlago. Kot se je kmalu izkazalo, je tak pristop hitro našel veliko navdušencev.

Kakšne so značilnosti čevljev Vivobarefoot?

Vsi modeli čevljev Vivobarefoot so dovolj široki, da stopalo lahko naravno deluje. Pri vsakem koraku se stopalo nekoliko splošči, delujoči mišici in tetivi se gladko prilagajajo njegovi obliki. Zato je izjemno pomemben pravilen prostor, ki omogoča naravno delovanje stopala. Čevlji Vivobarefoot so tudi zelo tanki. Zmanjšanje blažilne plasti omogoča veliko boljše občutke podlage. Tako lahko naše noge končno začutijo razliko pri hoji po različnih površinah. To je najbolj naravni občutek, ki nam ga tradicionalni čevlji odvzamejo. Na koncu so čevlji Vivobarefoot zelo prilagodljivi. Optimalno se prilagajajo naravnim gibanjem stopala. Tukaj ni umetno ojačane gležnje, ki bi motile naravno biomehaniko stopala. Vse te lastnosti ustvarjajo čevlje, ki spodbujajo organizem, dajejo mu več dražljajev in nazadnje omogočajo polnejši stik z naravo in svetom okoli nas.

Vivobarefoot čevlji v trgovini 8a.si

V naši ponudbi najdete širok izbor minimalističnih čevljev blagovne znamke Vivobarefoot. Na voljo so tako lahki čevlji za poletje kot klasični čevlji za vsakodnevno uporabo v mestu. Proizvajalec ponuja celo minimalistične čevlje z visokim gležnjem. Široka izbira modelov vam omogoča, da enostavno najdete idealne minimalistične čevlje Vivobarefoot. Proizvajalec je označil več kolekcij, ki vam bodo olajšale iskanje pravega modela. Kolekcija Performance je namenjena športnikom. V njej boste našli minimalistične tekaške čevlje in lahke trening modele. Kolekcija Outdoor blagovne znamke Vivobarefoot zajema čevlje za premikanje na prostem. To je idealna obutev za lažje terene. Za vsakdanjo uporabo so na voljo čevlji iz kolekcije Lifestyle. Krona kolekcije Vivobarefoot pa so otroški minimalistični čevlji.