top

Ženske treking hlače

Ženske pohodniške hlače so kategorija, v kateri bo vsaka ljubiteljica gorskih pohodov našla nekaj zase. Napredne tehnologije, udoben kroj in maksimalna podpora na naslednjih kilometrih.
View as Grid List

139 Izdelki

 1. -25%
  Ženske treking hlače Arcteryx Gamma Pant - serene

  Seznam želja

 2. -3%
  Ženske hlače Norrona Falketind Flex1 Pants - caviar

  Seznam želja

 3. -30%
  Ženske softshell hlače Hannah Claim W - anthracite

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

139 Izdelki

Počisti

Ženske pohodniške hlače - vzdržljivost in zračnost

Za namen teh konstrukcij mora biti značilna visoka trajnost. Zato so ženske treking hlače pogosto izdelane iz poliamidnih materialov. Včasih je to poliester s posebno vrsto tkanja rip stop. Ne glede na to, kateri model boste izbrali, se lahko zanesete, da bo vzdržal obremenitve, ki nastanejo med gorskim pohodništvom. To pomeni, da se boste lažje izognili naključnim odrgninam in razpokam v materialu, do katerih prihaja pri manj izpopolnjenih modelih. Zaradi tega vam bodo treking hlače zvesto služile še naslednje sezone. Poleg tega ste lahko prepričani, da se ne bodo poškodovale v najmanj pričakovanem trenutku. Dejstvo, da proizvajalci uporabljajo sintetične materiale, poleg njihove trdnosti daje še eno prednost. Tako poliester kot poliamidi ohranijo del naravne zračnosti kože. Zahvaljujoč temu se bo odvečna vlaga, ki nastane med naporom, ustrezno odvajala. To zmanjšuje pregrevanje in vam omogoča, da dolgo časa uživate v prijetni suhi klimi.

Ženske pohodniške hlače - zaščita pred gorsko avro

Ko se odpravite na pot, nikoli ne morete biti prepričani o stabilnosti vremena v gorah. To velja za vsak letni čas, zato je vredno izkoristiti tehnično podporo, ki jo ponujajo proizvajalci. Zato imajo ženske pohodniške hlače pogosto membrano. Najbolj priljubljena je tista iz GORE-TEX®, vendar boste srečali tudi rešitve lastnih blagovnih znamk. Ne glede na izbiro lahko računate na visoko vodoodpornost, ki vas bo zaščitila pred dežjem in snegom. Zahvaljujoč temu se boste izognili popolnemu premočenju, ki bi lahko poslabšalo toplotno udobje pri gorskem pohodništvu. Poleg tega membrana GORE-TEX® in druge membrane podpirajo zračnost in tako zmanjšujejo tveganje hitrega pregrevanja. Pohodniške hlače, če ne uporabljajo te napredne tehnologije, imajo druge dopolnilne rešitve. Običajno je to impregnacija DWR. Zaradi njegovih hidrofobnih lastnosti bodo kapljice vode prosto tekle po materialu, ne da bi prodrle vanj. Za takšne konstrukcije je značilno počasnejše namakanje in se bodo dobro obnesle v dneh, ko rahlo dežuje.

Svoboda gibanja in udobje sta osnovni značilnosti ženskih pohodniških hlač.

Nepomembno je, s kakšno tehnologijo bodo opremljene hlače, če ne bodo temeljile na pravem kroju. Brez njega se kakovost potepanja zmanjša, zato izgubite le na svoji učinkovitosti. Zato imajo ženske treking hlače vedno obliko, ki na noben način ne omejuje svobode gibanja. To pomeni, da lahko v celotni ponudbi naredite korake po najtežjih poteh. To se odraža tudi v občutku udobja, saj ni nič hujšega, kot da nam material ovira noge. Poleg tega imajo treking hlače pogosto dodana elastična vlakna in posebno konstrukcijo tkanine. Njena raztegljivost pomeni, da struktura ne utesnjuje telesa. Vse te lastnosti vam bodo omogočile učinkovitejše premagovanje naslednjih kilometrov in lažji prihod na cilj.

Visoka funkcionalnost ženskih pohodniških hlač

Gorski pohod z nahrbtnikom pomeni, da nimate dostopa do nekaterih kosov opreme. Zato imajo pohodniške hlače funkcionalne žepe. Klasična dva ob strani, dva na hrbtu, včasih pa tudi večja - transportna na stegnih. Vanje lahko pospravite kompas, telefon, robčke, nožek za peresa in vse drugo, za kar menite, da boste na pohodu potrebovali. Na daljših poteh vam bodo v veliko pomoč tudi hlače na zadrgo. Ženske pohodniške hlače s to rešitvijo vam omogočajo, da si snamete planinske čevlje, ne da bi vam bilo treba sneti hlače. Zahvaljujoč temu boste med počitkom pustili čevlje, da se posušijo, in omogočili nogam počitek.