top

Ženski pristopni čevlji

Ženski čevlji so ena najhitreje rastočih kategorij obutve. Odlikujejo jih najboljši materiali, popolno prileganje stopalu in največji oprijem na skalah.
View as Grid List

126 Izdelki

 1. -22%
  Ženski pristopni čevlji Scarpa Mescalito - conifer/gray

  Seznam želja

 2. -23%
  Ženski pristopni čevlji Scarpa Spirit Evo - blue

  Seznam želja

 3. -24%
  Ženski pristopni čevlji Scarpa Spirit - chili/gray

  Seznam želja

 4. -20%
  Ženski pristopni čevlji AKU Rock DFS GTX - jade

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

126 Izdelki

Počisti

Ženski čevlji za pristop - kje se najbolje obnesejo?

Katere so značilne lastnosti čevljev za pristop? Sprva so jih plezalke uporabljale le za dostop do težko dostopnih sten, vedno pogosteje pa se uporabljajo tudi za pohodništvo po zahtevnih gorskih poteh. Ženski pristopni čevlji so napredna pohodniška obutev, zasnovana posebej za skalnate terene.

Ženski pristopni modeli, ki jih ponujajo vrhunske blagovne znamke na prostem, so zelo vsestranska obutev, ki zagotavlja odličen oprijem in zelo natančno gibanje na številnih površinah. Tako kot se posamezni modeli pohodniške obutve dobro obnesejo v različnih razmerah, so tudi ženski čevlji za pristop precej raznolika skupina. Večina od njih bo odlična za premagovanje tehnično zahtevnih stez in gorskih poti. Odlično se obnesejo na skalnatih in prodnatih tleh, saj zagotavljajo neprimerljiv oprijem. Ustrezna togost in profil podplata vam bosta omogočila, da boste lahko uporabili tudi majhne korake za oporo stopala. Lažji modeli so priljubljena izbira med plezalkami. Služijo prvotnemu namenu, zaradi katerega je bila ustvarjena skupina pristopnih čevljev, to je, da se približate težko dostopnim stenam. Med ženskimi pristopnimi čevlji je tudi veliko modelov, ki so odlični za vsakodnevno nošenje. Te različice ponujajo značilen videz, vendar so bile številne lastnosti, kot je podplat, prilagojene za mestno uporabo.

Ženski čevlji za pristop - značilnosti

Obutev Approach odlikuje več značilnosti, ki jih je mogoče najti v skoraj vseh modelih te skupine. Zaradi njih je zelo enostavno razlikovati med klasično pristopno obutvijo in pohodnimi čevlji, ki so namenjeni lažjim potem. Prvič, ženski čevlji za pristop so pogosto opremljeni s posebnimi podplati, najpogosteje s tistimi priznane blagovne znamke Vibram®. Izdelani so iz izjemno oprijemljive gume, ki zagotavlja dober oprijem tudi na najmanjših korakih. Poleg tega je na sprednjem delu podplata pogosto tako imenovana plezalna cona. Gre za gladko gumijasto ploščo, ki znatno poveča oprijem na gladkih skalah. Drugič, ženski čevlji za pristop so opremljeni z gumijasto ojačitvijo okoli podplata, ki učinkovito ščiti zgornji del pred lažjimi poškodbami zaradi ostrih skal. Ta rešitev znatno podaljša življenjsko dobo čevljev, tako da vam ni treba skrbeti, da bi se na skalnatih poteh zlahka poškodovali. Tretjič, ženski čevlji za pristop imajo vezalke, ki segajo skoraj do prstov. Ta rešitev vam omogoča natančno zavezovanje vezalk, tako da se čevelj popolnoma prilega vašemu stopalu. To je še posebej pomembno, ko se v tej vrsti čevljev podate na lažje plezalne poti, pa tudi na najzahtevnejše dele planinskih poti.

Im naj izberem žensko obutev za pristop z GTX ali brez njega?

Danes je večina modelov na voljo v različicah z membrano GORE-TEX® ali brez nje. Izbira pravega modela je v veliki meri odvisna od pogojev, v katerih se bodo čevlji uporabljali, sezone, terena in želja uporabnika. Zagotovo pa ženski čevlji za pristop s tehnologijo GTX ponujajo večjo vsestranskost. S svojo zaščito pred vodo, ki lahko pride v notranjost čevlja, bodo optimalno delovali skozi večino leta. To je optimalna rešitev za pomlad in jesen, ko boste pogosto hodili po vlažnih ali mokrih tleh, saj učinkovito ščiti vaša stopala pred zmočenjem. Po drugi strani pa se obutev brez membrane odlično obnese v vročih dneh, saj zagotavlja izjemno učinkovito zračenje. Čevlji z mrežastimi ploščami zagotavljajo maksimalno prezračevanje v poletni vročini. Katero koli žensko pristopno obutev boste izbrali, bo najboljša izbira za pohode po zahtevnih poteh.

V trgovini 8a.si lahko najdete najboljše ženske čevlje za pristop

Nudimo izjemno široko paleto ženskih čevljev za vsakršno uporabo. Naša ponudba izdelkov vključuje izjemno lahke pristopne čevlje, v katerih lahko dosežete steno in jih med plezanjem vzamete s seboj, modele, v katerih se lahko spopadete z lažjimi vzponi, in takšne, v katerih lahko hitro hodite po skalnatih poteh. Najboljše gorske blagovne znamke ponujajo ženske pristopne čevlje, ki se odlično prilegajo stopalu in imajo nadpovprečno vzdržljivost. Če se podajate na skalnate poti in steze, razmislite o zamenjavi mehkih pohodniških čevljev za pristopne čevlje. Zagotavljali bodo večjo natančnost in večjo vzdržljivost na zahtevnem gorskem terenu.