top

Gamaše za tek

Pri gorskem treningu so tekaške gamaše nepogrešljiv pripomoček, ki bistveno izboljša učinkovitost. Postati morajo sestavni del funkcionalne tehnične opreme.
View as Grid List

6 Izdelki

 1. -10%
  Gamaše za tek Inov-8 All Terrain Gaiter - black
  Gamaše za tek Inov-8 All Terrain Gaiter - black
  vključno z DDV 26,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 25,99 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 29,99 € (-10%)

  Seznam želja

 2. -34%
  Gamaše za tek Black Diamond Distance Gaiters - black
  Gamaše za tek Black Diamond Distance Gaiters - black
  vključno z DDV 32,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 34,99 € (-5%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 49,99 € (-34%)

  Seznam želja

 3. -30%
  Gamaše za tek Salomon Trail Gaiters Low - black
  Gamaše za tek Salomon Trail Gaiters Low - black
  vključno z DDV 31,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 32,99 € (-4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 44,99 € (-30%)

  Seznam želja

 4. -32%
  Gamaše Salomon Trail Gaiters High - black
  Gamaše Salomon Trail Gaiters High - black
  vključno z DDV 35,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 38,49 € (-6%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 52,99 € (-32%)

  Seznam želja

 5. -23%
  Gamaše Black Diamond Talus - black
  Gamaše Black Diamond Talus - black
  vključno z DDV 34,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 36,49 € (-5%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 44,99 € (-23%)

  Seznam želja

 6. -21%
  Gamaše Salewa Approach Gaiter - black
  Gamaše Salewa Approach Gaiter - black
  vključno z DDV 46,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 49,49 € (-5%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 59,99 € (-21%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

6 Izdelki

Počisti

Za koga bodo tekaške gamaše dobra izbira?

Udobna majica, hlače in čevlji niso vse, na kar mora tekač pomisliti, preden se odpravi na trening. Tekaške gamaše so odlično dopolnilo tekaški opremi, ki jo oblečete v gore. Kadar je vreme muhasto, kar je pogosto, so takšna pokrivala popolna. Z njimi preprečite, da bi se noge zmočile, in zmanjšate tveganje, da bi blato, sneg ali kamenje vdrli v telo. Med zelo dinamičnim gibanjem po izjemno zahtevnem terenu so takšne nevarnosti zelo pogoste. Z gamašami lahko zaščitite ne le telo, temveč tudi oblačila. Čevlje bodo bolje zaščitile pred umazanijo. Tudi dolgotrajno nošenje ne bo povzročilo večje škode.

Popolno usklajene tekaške gamaše

Konstrukcija tekaških gamaš je zelo preprosta. Zaradi tega je veliko lažje uporabljati model, ga obleči in sleči. Tudi izbira prave velikosti je zelo preprosta. Modeli so običajno na voljo v dveh ali treh različicah, ki so natančno prilagojene posameznikovim željam z uporabo različnih regulativnih rešitev. Kljuke v spodnjem delu, elastični trakovi in zapenjanje z velcro omogočajo, da obliko gamaš oblikujete tako, da kar najbolje ustreza svoji vlogi. Zahvaljujoč temu se lahko model na različnih vrstah čevljev popolnoma ujema in ščiti pred vdorom umazanije in kamenja v notranjost čevljev.

Tekalne gamaše so odlična zaščita zaradi materiala, iz katerega so izdelane.

Neugodne vremenske razmere ali zelo zahtevni teren ne uničijo načrtov za tek. Tekaške gamaše vam bodo to pomagale preprečiti. Podpirale bodo ohranjanje optimalne dinamike gibanja in zmanjšale tveganje prekinitve treninga zaradi nelagodja, ki ga povzročajo kamenčki ali vlaga, ki prodre v čevlje. Varovala iz trpežne tkanine bodo odlično prenesla težave pri premagovanju številnih kilometrov zahtevnih poti. Za materiale s posebno strukturo je značilno počasnejše vpijanje. Ta lastnost preprečuje, da bi se sneg, blato in voda skozi material prebili v predel kože. Zaščita zgornjega dela čevlja je še ena prednost. Čevlji bodo dlje časa ohranili svojo funkcionalnost in bodo veliko bolje služili, če njihove vzdržljivosti ne boste tako pogosto preizkušali.

Tekalne gamaše bodo v nekaj trenutkih izboljšale funkcionalnost tekaške opreme.

Prilagodljive tkanine za izdelavo tekaških gamaš omogočajo nemoteno prilagajanje modelov določeni vrsti obutve. Raztezanje strukture ne povzroča večjih težav. Ko jih enkrat oblečete, stopalo ni stisnjeno in dinamika teka ni motena. Poseben sistem zapenjanja zmanjšuje tveganje, da bi se material premikal ali kotalil. Njihova uporaba pomeni, da ni nelagodja. Poleg tega lahko gamaše uporabljate tako med treningi pozimi kot med poletnimi teki po mokrih tleh. Kompaktne dimenzije pomenijo, da gamaše zlahka spravite v prtljažni prostor, v žep nahrbtnika ali jakne. Njihovo jemanje na teren naj bo zato navada, kadar koli obstaja nevarnost, da bi razmere lahko negativno vplivale na udobje in učinkovitost teka.

Tekalne gamaše v ponudbi trgovine 8a.si.

V ponudbi spletne trgovine 8a.si lahko najdete gamaše priznanih blagovnih znamk, kot so Rab, Black Diamond ali Salomon. Želite model, ki je čim bolj udoben za uporabo? Ali pa morda iščete različico, izdelano iz softshell tkanine? Ni pomembno, ali trenirate le za lastno zadovoljstvo ali se pripravljate na tekmovanje, med številnimi predlogi boste zagotovo izbrali tistega, ki bo popoln za vas.