top

Moški planinski čevlji

Moški visokogorski čevlji so bili razviti kot odgovor na najzahtevnejša okolja, ki jih človek lahko doživi med naprednim alpinizmom in zimskim plezanjem.
View as Grid List

92 Izdelki

 1. -24%
  Planinski čevlji Lomer Badia High MTX - chocolate/brick

  Seznam želja

 2. -10%
  Planinski čevlji La Sportiva Trango Tower GTX

  Seznam želja

 3. -31%
  Moški planinski čevlji Scarpa Charmoz HD - shark/orange

  Seznam želja

 4. -23%
  GORE TEX čevlji Kayland Stellar AD GTX - black/red

  Seznam želja

 5. -20%
  Moški čevlji Arcteryx Acrux LT GTX - black/helios

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

92 Izdelki

Počisti

Višjegorski čevlji so najnaprednejša obutev na trgu

Višinska obutev je pomemben element, ki vpliva na možnost uspeha vsake odprave na najvišje vrhove, osvojene po priljubljenih ali najtežjih poteh. Ekspedicijski čevlji morajo biti vzdržljivi, a tudi udobni, ščititi morajo vaša stopala pred snegom in vodo, hkrati pa omogočati koži, da diha, tudi v neugodnih vremenskih razmerah in pri intenzivni vadbi. Visokogorski čevlji vašim stopalom zagotavljajo najvišjo raven toplotne zaščite, popolno stabilizacijo in togost podplata, ki zadostuje za uporabo polavtomatskih ali avtomatskih rakev. Imajo številne značilne elemente, ki se redko pojavljajo pri pohodniških ali treking čevljih.

Kakšna je razlika med visokogorskimi in pohodniškimi škornji?

Prva razlika je trši podplat, ki je manj nagnjen k upogibanju, vendar se odlično obnese pri uporabi gorskih cokel. Z njim ti čevlji nudijo odlično oporo tudi na zelo strmih terenih. Poleg tega so modeli za najvišje nadmorske višine dodatno izolirani, tako da boste lahko kos temperaturam, ki se pojavljajo v visokogorju. Neredko imajo visokogorski čevlji odstranljivo notranjo škorenj, ki zagotavlja dodatno izolacijo in omogoča hitro sušenje celote. Zelo pogosto so na zgornjem delu v obliki vgrajenih gamaš elastični obrobki, ki preprečujejo vdor snega v notranjost.

Katere visokogorske škornje naj izberem?

Ko izbirate visokogorsko obutev, je ključno vprašanje, kje boste čevlje uporabljali. Če se odpravljate na najvišje vrhove sveta v Himalaji, kjer vladajo ekstremne temperature, boste potrebovali najtoplejšo obutev z grelnimi vložki in vgrajenimi gamašami. Za nekoliko nižje vrhove bo zadostovala lažja visokogorska obutev. Najlažja visokogorska obutev bo primerna za poletne odprave v Alpe in druge gore z zmerno nadmorsko višino. Večina proizvajalcev ima precej močno diferencirane kolekcije, pri čemer so čevlji zloženi tako, da se začnejo z vrhunskimi modeli. Tako je pri La Sportiva, Scarpa in Zamberlan visokogorski čevlji

Kje se bodo visokogorski plezalni čevlji najbolje obnesli?

Moški višinski čevlji so specializirani čevlji, namenjeni plezanju v visokogorju. Namenjeni so plezanju in gibanju po visokogorju. Odlično se obnesejo s polavtomatskimi in avtomatskimi raki. Večina modelov je tudi zelo dobro izoliranih, zaradi česar so odlični za zimo. Moške visokogorske škornje je treba uporabljati v visokih Tatrah, Alpah, Himalaji, na Kavkazu in drugih najvišjih vrhovih na svetu. Visokogorska obutev vsekakor ni primerna za pohodništvo po pohodniških poteh ali za dolge pohode po ravnem terenu.

Široka ponudba visokogorskih škornjev vrhunskih blagovnih znamk

Trgovina 8a.si ponuja široko paleto zimskih visokogorskih čevljev, namenjenih premagovanju najtežjih poti. Obutev vrhunskih blagovnih znamk uporabljajo tako v visokogorskem turizmu kot tudi izkušeni himalajci in alpinisti, ko se odpravljajo na nove poti. Ponujamo tako najtoplejše modele za izkušene plezalce kot tudi nekoliko lažjo planinsko obutev, ki je idealna za gore alpskega tipa, skozi vse leto. Vabimo vas tudi, da izkoristite prednosti prodaje profesionalne visokogorske obutve. Ko gre za visokogorske odprave, so pravilno nameščeni čevlji prav tako pomembni kot osmi, pasovi in specializirana oblačila.