top

Ženski trail tekaški čevlji

Ženski čevlji so bili ustvarjeni za hitro premagovanje poti. Ne glede na teren in podlago, ki jo premagujete, boste pri nas vedno našli ženske čevlje za gorski tek, ki zagotavljajo optimalen oprijem.
View as Grid List

287 Izdelki

na stran
View as Grid List

287 Izdelki

Počisti

Ženski trail čevlji za hitrost, lahkotnost in okretnost

Želite še hitreje premagovati gorske poti? Ali imate radi spuste in hitre zavoje na stezi? Vsekakor preizkusite gorski tek, ki je najhitrejša oblika teka po gorskih poteh. Seveda za to potrebujete pravo opremo. Obutev za tek po poteh je nedvomno eden najpomembnejših elementov. Ženska obutev za gorski tek je bila razvita za čim večje uživanje v teku po zahtevnem terenu. Ustrezno razviti podplat, zgornji del in blaženje sestavljajo obutev, ki vam bo omogočila hitro in učinkovito premagovanje skalnatih poti, grušča in travnatih površin visokogorskih pašnikov. Seveda so bili za vsako vrsto podlage razviti modeli, ki se z njo najbolje spopadajo. Izjemno široka ponudba ženskih čevljev za gorski tek pomeni, da jih lahko izberete ne le glede na teren, po katerem tečete, temveč vas lahko mika tudi to, da njihovo barvno paleto prilagodite preostali tekaški opremi. Ponujamo tudi obutev iz specializiranih serij, kot je The North Face VECTIV™

Ženski čevlji za tek na smučeh imajo napredne tehnološke rešitve, ki aktivno podpirajo uporabnika. Zaradi posebnih strukturnih rešitev je vsak korak še učinkovitejši. Vsak model je sestavljen iz več ločenih elementov, ki vam bodo v kombinaciji omogočili doseči še boljše čase ali priti še dlje.

Ženski čevlji za gorski tek zagotavljajo natančnost na vsakem koraku

Pri gorskem teku je izredno pomemben ustrezen odriv stopala. Z njim boste povečali dinamiko teka in lažje premagovali številne ovire na poti. Sodobni materiali, uporabljeni v vmesnih podplatih, lahko shranijo del energije, ki izvira iz absorpcije udarca v trenutku postavitve stopala na površino, da bi jo sprostili med udarcem. Posebne pene in geli, ki se uporabljajo v ženskih trail čevljih, lahko znatno povečajo učinkovitost nadaljnjih korakov. Poleg tega je blažilna plast zasnovana tako, da prestreže najmočnejše udarce in tako zaščiti vaše sklepe pred lažjimi poškodbami. To je zelo pomembno med hitrim tekom navzdol, ko se obremenitve večkratno povečajo. Posebej dovršene sisteme za absorpcijo tresljajev najdemo v čevljih za trening in tistih, ki so namenjeni ultramaratoncem. Tako so vaše noge še bolje zaščitene pred utrujenostjo.

Ženski trail čevlji se najpogosteje uporabljajo na zahtevnih podlagah. Na gorski poti boste pogosto naleteli na spolzke skale in kamenje, prečkati boste morali tudi travnato alpsko tundro. Za vse te površine je potrebna obutev, ki zagotavlja popoln oprijem. Zato vodilni proizvajalci tekaške obutve za tek na prostem med seboj tekmujejo pri oblikovanju in uvajanju novosti na trg. Pri tem sta najpomembnejša dva dejavnika. To sta gumijasta zmes, uporabljena za izdelavo podplata, in tekalna plast, uporabljena v podplatu. Material podplata je odgovoren za oprijem na trdi podlagi. Posebne zmesi zagotavljajo boljše trenje na skalah, zaradi česar se boste lažje spopadli z višinskimi odseki poti. Po drugi strani pa bo tekalna plast zelo pomembna na rahlih in mehkih tleh, kot so majhni kamni, blato ali trava. Odvisno od namena čevlja ima lahko vsestranski podplat ali podplat, ki je namenjen trdim ali mehkim površinam. Z izbiro pravih ženskih čevljev za gorski tek si boste zagotovili največji oprijem v težkih razmerah.

Ženski trail čevlji imajo skrbno izdelan zgornji del

Začetni del je vedno zgornji. Njegova naloga je, da ustrezno stabilizira stopalo, hkrati pa mora biti zelo trpežen in zračen. Zato se pojavljajo različni modeli, ki se bodo dobro obnesli v različnih letnih časih. V poletni vročini so najprimernejša izbira lahki ženski trail čevlji z zračno mrežico. Zagotavljajo odlično zračnost in z vsakim korakom skozi čevelj "poberejo" svežo porcijo zraka, kar omogoča odlično prezračevanje stopala. To pomeni največje udobje pri teku tudi pri visokih temperaturah.

Ženski pohodni čevlji z membrano GORE-TEX® so optimalna izbira za deževne in celo zasnežene dni. Gre za dodatno plast v zgornjem delu, ki zadržuje vso vodo stran od notranjosti čevljev. Hkrati odvaja vodno paro, ki jo med vadbo proizvajajo stopala. Čevlji za gorski tek z membrano GTX so odlična izbira za prehodne letne čase in za zimsko obdobje, ko so vaša stopala še posebej izpostavljena neugodnim vremenskim razmeram. Ti modeli so zelo pogosto opremljeni s posebno notranjo nogavico ali celo s popolnimi integriranimi gamašami, ki odlično preprečujejo, da bi majhni kamni in vejice prišli v čevlje, ko se podajate po divjini.

Na spletni strani 8a.si lahko najdete široko paleto ženskih čevljev za na pot

Ne glede na to, ali šele začenjate svojo pustolovščino gorskega teka ali tekmujete na tekmovanjih, vam bo trgovina 8a.si ponudila prave čevlje za tek po stezi. Na zalogi imamo modele, ki so primerni za vsakodnevne tekaške treninge ali tekaški tek. Vsi ljubitelji ekstremnih izzivov bodo zagotovo našli žensko ultramaratonsko gorsko obutev, ki jim bo všeč. Trgovina 8a.si ponuja ženske trail čevlje za gorski tek, ki so primerni za vse vremenske razmere - naj bo to vročina, dež ali sneg. Ženski trail čevlji Salomon, Dynafit, La Sportiva, On Running in drugih vodilnih proizvajalcev zagotavljajo vrhunsko kakovost izdelave in odlično prileganje ženskemu stopalu.