top

Kolesarske jakne

Kolesarske jakne so modeli, pripravljeni posebej za ljubitelje enoslednih koles. Na voljo so kolesarske jakne za veter, dež in mraz, ki zagotavljajo udobje in ščitijo pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Preverite, koliko udobja zagotavlja dobra kolesarska jakna!
View as Grid List

65 Izdelki

 1. -5%
  Kolesarska jakna POC Pure Lite Splash Jacket

  Seznam želja

 2. -4%
  Kolesarska jakna POC Haven Rain Jacket - uranium black

  Seznam želja

 3. -30%
  Softshell jakna Vaude Moab Jacket IV - wave

  Seznam želja

 4. -25%
  Hibridna jakna Maloja Fichte - deep sunset

  Seznam želja

 5. -25%
  Kolesarska jakna Maloja Max Jacket - moonless multi

  Seznam želja

 6. -25%
  Softshell jakna Maloja Beifuss - midnight

  Seznam želja

 7. -29%
  Kolesarska jakna POC Pro Thermal Jacket - uranium black

  Seznam želja

 8. -28%
  Kolesarska jakna Schoffel Gaiole Jacket - black

  Seznam želja

 9. -26%
  Kolesarska jakna Dynafit Ride 3L Jacket - storm blue

  Seznam želja

 10. -15%
  Softshell jakna Vaude Moab Jacket IV - khaki

  Seznam želja

 11. -20%
  Kolesarska jakna ION Shelter 3L Hybrid - black

  Seznam želja

 12. -20%
  Kolesarska jakna ION Shelter 3L Hybrid - dark mud

  Seznam želja

 13. -20%
  Kolesarska jakna ION Shelter Anorak - dark mud

  Seznam želja

 14. -20%
  Ženska kolesarska jakna ION Shelter 3L - shark grey

  Seznam želja

 15. -20%
  Kolesarska jakna ION Shelter Anorak - black

  Seznam želja

 16. -33%
  Kolesarska jakna POC Pro Thermal Jacket - argonite brown

  Seznam želja

 17. -24%
  Softshell jakna Maloja Beifuss - midnight

  Seznam želja

 18. -24%
  Jakna Maloja Kesch - midnight multi

  Seznam želja

 19. -15%
  Nepremočljiva jakna Five Ten Rain Jkt - black/black

  Seznam želja

 20. -32%
  Kolesarska jakna ION Logo Wind - black

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

65 Izdelki

Počisti

Kolesarske jakne za maksimalno udobje

Kaj bi kupovali posebno kolesarsko jakno, če imamo v omari že turno ali gorsko jakno? Odgovor je zelo preprost - kolesarjenje postavlja povsem drugačne zahteve kot pohodništvo ali plezanje v gorah. Le specializirana kolesarska oblačila jim lahko ustrezajo. Kolesarske jakne so razvite tako, da omogočajo zavzemanje naravnega položaja za krmilom, zagotavljajo svobodo gibanja in ščitijo pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Zaradi vseh teh elementov se dobre kolesarske jakne vsekakor razlikujejo od drugih modelov.

Kolesarska jakna mora imeti kroj, ki je ustrezno prilagojen nagnjeni silhueti kolesarja. To je še posebej očitno pri cestnih jaknah, nekoliko manj pri modelih MTB. Kolesarske jakne morajo imeti tudi ustrezen kroj rokavov, tako da imajo naprej iztegnjene roke popolno svobodo gibanja in da se jakna po nepotrebnem ne razteza. Tudi sami rokavi morajo biti nekoliko daljši, da se ne zavihajo preveč in razkrijejo zapestja. Zaradi nagnjenega položaja se pojavi tudi element, ki je značilen za skoraj vsako kolesarsko jakno. To je podaljšan hrbet. Namen tega je zagotoviti boljšo zaščito pred mrazom, tudi ko se nagnete naprej. Ker kolesarsko jakno nosimo predvsem med vožnjo, je skoraj vsak model opremljen s številnimi odsevnimi elementi, ki dodatno povečajo našo vidnost v slabih vremenskih razmerah in tudi po temi.

Katera je najboljša jakna za kolesarjenje?

Ne obstaja popolna kolesarska jakna. Pravzaprav bi moral imeti vsak kolesar v svoji omari vsaj 2-3 modele, ki ustrezajo različnim razmeram. Vsak od njih bo zagotavljal visoko raven udobja v različnih letnih časih in različnih vremenskih razmerah. Zdi se, da je absolutni minimum vsaj dve kolesarski jakni - ena proti vetru in ena proti dežju. Če pa kolesarimo vse leto, ne glede na vreme, bomo zagotovo hitro ugotovili, da bo nekaj dodatnih možnosti bistveno povečalo udobje in užitek v vožnji.

Na poletnih potovanjih, ko se zvečer ohladi, je najboljša izbira lahka kolesarska jakna, ki diha in zagotavlja le osnovno izolacijo. To so običajno zelo tanke kolesarske jakne, pri katerih je prednostna naloga odvajanje segretega in vlažnega zraka stran od telesa. V prehodnih letnih časih bodo namesto njih optimalno delovale vetrovne kolesarske jakne, ki bodo odlično zaščitile organizem pred hitrim ohlajanjem. Te vrste jaken so idealne za vse vrste koles, nepogrešljive pa so celo za cestne kolesarje. Hitro kolesarjenje v hladnem vetru lahko telo takoj ohladi. Tudi lahka vetrovna kolesarska jakna, ki ustavi močne sunke, nas bo zaščitila pred tem nevarnim pojavom in zagotovila ustrezno toplotno udobje. Pozimi bodo potrebne povsem drugačne vrste kolesarskih jaken. Zagotavljati morajo ustrezno zračnost, hkrati pa morajo ščititi trup in roke pred nizkimi temperaturami. Pri kolesarjenju je zgornji del telesa nagnjen k hitremu ohlajanju, zato so prava oblačila ključnega pomena za ohranjanje udobja.

Kolesarska dežna jakna je uporabna tudi skozi vse leto. Nič ni hujšega kot to, da se med kolesarjenjem popolnoma zmočite. Pravilno izbran model z membrano nas bo odlično zaščitil pred padavinami, hkrati pa bo omogočil odvajanje odvečne vlage, ki nastane med vadbo. Izjemno priljubljena izbira v tej kategoriji je kolesarska jakna GORE-TEX® Visokokakovostne membrane te blagovne znamke ponujajo odlične lastnosti, modeli, opremljeni z njimi, pa veljajo za ene najboljših kolesarskih jaken na trgu. Veliko ljudi se tudi sprašuje, ali je boljša kolesarska jakna s kapuco ali brez nje. Večina proizvajalcev ta element izpusti, saj na kolesu običajno nosimo kolesarsko čelado in bi bila kapuca pod njo zelo neprijetna. Seveda pa lahko, če nam je ta dodatek res pomemben, najdemo tudi modele, ki so z njim opremljeni.

Kolesarske jakne si oglejte na spletu v trgovini 8a.si

V naši spletni trgovini ponujamo kolesarske jakne vrhunskih blagovnih znamk. Med njimi boste našli modele, pripravljene za vsako sezono. Ne glede na to, ali se vozite v dežju, snegu ali viharnem vetru, boste med razpoložljivimi modeli našli kolesarske jakne, ki zagotavljajo odlično zaščito pred temi razmerami. Kolesarske jakne za kolesa MTB, pa tudi za ture in kolesarska potovanja ali za vsakodnevno vožnjo v službo s kolesom. Oglejte si razpoložljive kolesarske jakne in uživajte v udobju pri premagovanju več kilometrov na dveh kolesih.