top

Rokavice za tek

Tekaške rokavice bodo odlična dopolnitev amaterske tekaške opreme in navdušenca nad dinamičnim tekom. Preverite, koliko lahko tako neopazen dodatek spremeni. Sodobne tekaške rokavice niso le zaščita pred ohladitvijo, temveč pogosto tudi možnost upravljanja zaslonov na dotik!
View as Grid List

23 Izdelki

 1. -10%
  Rokavice za tek La Sportiva Trail Gloves - black

  Seznam želja

 2. -9%
  Rokavice za tek Inov-8 Extreme Thermo Mitt - black

  Seznam želja

 3. -10%
  Rokavice Karpos Leggero Glove - black multicolor

  Seznam želja

 4. -26%
  Rokavice za tek Salomon Cross Warm Glove - deep black

  Seznam želja

 5. -9%
  Tekaške rokavice Inov-8 All Terrain Pro Mitt - black

  Seznam želja

 6. -9%
  Rokavice za tek Inov-8 Race Elite 3in1 Glove - black

  Seznam želja

 7. -9%
  Tekaške rokavice Inov-8 Race Elite Glove - black

  Seznam želja

 8. -13%
  Rokavice Brubeck Thermoactive Gloves - black

  Seznam želja

 9. -26%
  Rokavice za tek Extremities Maze Runner Glove - black

  Seznam želja

 10. -31%
  Rokavice Black Diamond MidWeight Softshell - smoke

  Seznam želja

 11. -30%
  Rokavice Black Diamond LightWeight Softshell - smoke

  Seznam želja

 12. -13%
  Rokavice Kanfor Fit - black
  Rokavice Kanfor Fit - black
  12,99 € 14,99 €

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

23 Izdelki

Počisti

Profesionalni in amaterski tekaški rokavčki

Del funkcionalne tekaške vadbene opreme naj poleg udobnih čevljev, tehnične majice in hlač vključuje tudi tekaške rokavice Ta dodatek bo primeren ne le za napredne šprinterje, temveč tudi za ljudi, ki šele začenjajo svojo avanturo s tem športom. V hladnejših dneh bo praktični model poskrbel, da bodo vaše roke tople, ne da bi pri tem ogrozili udobje. Oblike so pripravljene tako, da se oblačila kar najbolje prilegajo roki in ne prispevajo k občutku neudobja. Tkanine, ki se uporabljajo za šivanje, so izbrane tako, da zagotavljajo zračnost in podpirajo učinkovito odvajanje vlage.

Rukavice za tek v različnih razmerah

Tekanje je šport, ki ne zahteva veliko opreme. Vendar lahko dodatni dodatki, kot so naglavna svetilka, naglavni trak ali rokavice za tekača, znatno povečajo udobje pri njegovih dejavnostih. Zlasti pri nizkih temperaturah je ustrezna zaščita rok zelo pomembna. Gretje rok je prav tako pomembno kot gretje glave ali vratu Uporabnik lahko med modeli različnih proizvajalcev izbere veliko različnih predlogov. Glede na pogoje, v katerih se tekač odloči trenirati, in individualne želje je treba predlagati druge funkcije. Tekaške rokavice, namenjene nošenju pri nižjih temperaturah, imajo polnilo, ki se odlično spopada z vzdrževanjem optimalne temperature telesa. Poleg tega se pogosto uporablja softshell material, ki zmanjšuje tveganje ohlajanja zaradi sunkov vetra.

Sodobno oblikovanje z uporabo tehnologije

Rukavice za tek lahko uporabljajo tehnologije, ki jih dobro poznajo ljubitelji teka na prostem. Ena od njih je GORE-TEX® vodoodporna membrana, ki zagotavlja nepremočljivost. Zaradi njene mikroporozne zasnove nam rokavice omogočajo ohranjanje največjega toplotnega udobja. Visoka stopnja zračnosti omogoča tudi učinkovito odstranjevanje znoja, ki nastaja na koži med naporom. V številnih modelih so uporabljene tudi rešitve iz skupine Infinium™ Tekaške rokavice, ki so opremljene s to tehnologijo, popolnoma preprečujejo veter in zračni naval ter naše roke med tekom ščitijo pred ohlajanjem.

Udobje tekaških rokavic za vsak trening

Poleg tega, da so v zasnovi tekaških rokavic rešitve, ki izboljšujejo zaščitne parametre, obstajajo tudi rešitve, ki vplivajo na udobje pri nošenju. Običajno oblikovalci skrbno razvijejo obliko, tako da določeni deli materiala ne ovirajo ročnih operacij. Zato se kombinirajo tkanine različnih debelin in vrst. Vse to je namenjeno temu, da se uporabniku zagotovita čim večja svoboda in natančnost gibanja. Vključeni vložki na prstih , ki omogočajo dotikanje zaslonov, so dodatna funkcionalnost tekaških rokavic, ki je v 21. stoletju ni mogoče izpustiti. Uporaba tabličnega računalnika, telefona ali katere koli druge opreme, ki omogoča dotikanje, zato ni izziv. Pri celotni strukturi je poskrbljeno za to, da so materiali mehki in ne povzročajo nelagodja ali nastanka odrgnin.

Optimalno prileganje za tekaške rokavice

Tkanine za izdelavo tekaških rokavic morajo biti ne le mehke in prijetne na otip, temveč tudi elastične. Zelo pomembna lastnost modela, namenjenega nošenju pri izvajanju tega posebnega športa, je enostavnost prileganja. To je mogoče zaradi več rešitev. Ena od njih je uporaba elastičnih dodatkov v materialu. Konstrukcija 4-way stretch razteza tkanino v štirih smereh. Zato tekaške rokavice odlično ležijo na rokah uporabnika in ne povzročajo nelagodja. Prilagajanje temelji na hitrih rešitvah, tako da ni neprijetno. Številni proizvajalci ponujajo modele brez trakov in zaponk, vendar z elastičnimi manšetami. Pri izbiri ustreznega kroja je vredno pogledati tudi na dolžino manšet. Tiste, ki segajo nekoliko višje, bodo bolje delovale kot zaščita pred vdorom mraza v dlan.

Preveri sodobne rešitve v trgovini 8a.si

V spletni trgovini 8a.si lahko najdete široko paleto tekaških oblačil, dodatkov, opreme in dodatkov. Med bogato ponudbo so tudi rokavice za ženske in moške tekači Lahko posežete po predlogih tako uglednih blagovnih znamk, kot so: Black Diamond ali Salomon Ni pomembno, ali trenirate profesionalno ali ste šele začeli svojo tekaško avanturo. Zagotovo boste našli izdelek, ki bo popolnoma izpolnil vaša pričakovanja.